- Magisk
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Google Pixel topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Nem lett arányos a fogyókúra
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gerasz
aktív tag
válasz
wassermann #43084 üzenetére
Az irodai munkának is része a böngésző használata, én nem tudok olyan felhasználást elképzelni, amire a pi desktop rendszerrel alkalmas lehet.
-
Gerasz
aktív tag
Sziasztok!
Wireguard szerverrel van tapasztalat? Rpi4-en próbálkozom, de mobilnetről csatlakozva rá egyszerűen nem tudok 10-20 megabitnél többet elérni, keveslem. Máshonnan nem tudom sajnos kipróbálni, de szerintem a szerver oldalon van a hiba (Digi feltöltés 300 mbit). Próbáltam pivpn-nel telepíteni meg dockerből futtatni, nem volt érdemi különbség.
-
Gerasz
aktív tag
-
Gerasz
aktív tag
Aktív hangfal van a Pi-ra kötve, az átalakító csak a képet adja. Próbáltam az alsamixeren hangerőt állítani, beállításokban kotorászni. Az SD csatornák és sambán a videófájlok megegyező hangerővel, jó minőségben jönnek. Próbáltam Androidos stickel is csatlakozni a tvheadendre, azon is jó volt a hang. Sajnos nincs lehetőségem a HDMI-n jövő hangot kipróbálni, de szerintem az sem lenne jó.
-
Gerasz
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Raspberry Pi4-em, TVheadend és Kodi fut rajta, DVB-C csatornákat néznék rajta. A Tv-m HDMI portja rossz, így VGA átalakítóval és jacken használom az RPI-t. Kodin a HD csatornák hangja recseg a hangosabb részeknél, gyakorlatilag élvezhetetlen az adás, de az SD tökéletes és a letöltött filmeknél nincs probléma. A recsegés fennáll a felvett műsoroknál is. Telefonnal kapcsolódva a Tvheadendre jó a hang, a visszajátszottak esetében is.
Van tippetek, hogy mi lehet a gond?
Köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Konfig Ryzen 7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX5070 12GB!
- Gamer PC , i7 10700 , RX 6700 XT 12GB , 32GB 3200MHz , 512GB NVME , 1TB HDD
- Eladó Konfig Ryzen 7 9700X 32GB DDR5 1TB SSD RX6900XT 16GB!
- Eladó Gamer PC i7 14700, RTX 5070, 32 GB 6000mhz RAM, Vizhűtés, 850W 80+ Táp, 2 év Garanciával
- Újszerű Gamer Asztali PC Számítógép 2026-ig Garis ASUS H510M-K R2.0 i5 11400F RTX 4060 8GB Dobozába
- Új Apple iPhone 16 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest