- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Magisk
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Nem lett arányos a fogyókúra
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
aujjobba
addikt
válasz
golya87 #38328 üzenetére
Az USB3-rol azt olvasom 'Multiple transfers may be performed concurrently on a USB system, each one being interrupted to allow another to transfer some data.'
Nekem ebbol az jon le, hogy valojaban egyszerre egy atvitel tortenik, ha masikat is akarsz akkor meg kell akasztani a tobbit.
Ergo a teljes savszelesseget csak abban az esetben tudod kihasznalni, ha kizarolag egy folyamat olvas vagy ir.
Rosszul gondolom? -
aujjobba
addikt
Tudom, de ajanlottak neki a Pi4-et a gigabit LAN es az USB3 vegett.
Erre reagaltam, hogy a gigaLAN megvan a 3b-n is, ahhoz nem feltetlen kell 4.
De jobban atgondolva az USB3 indokolja a Pi4-et, NAS-nak hasznalva valoban nem mindegy a lemezekhez valo hozzaferesi sebessege.Egyebkent az USB3 az full-duplex?
Marmint ertem en, hogy magas az atviteli sebessege, de ha soros az eleres (universal serial bus), akkor lehet nem tud egyszerre irni es olvasni, ami lehet hatrany. -
aujjobba
addikt
Nemrég vettem kéztől rpi1-et, sd kártya benne, sajnos nem próbáltam ki.
Bedugom, világít a piros LED, a tv azt mondja nincs jel.
Szerintetek a kártyával lehet valami, nincs rajta OS vagy ilyesmi?
Nem tudom hogyan kellene a gépnek ebben az esetben viselkedni.
A kártyát nem is tudom most csekkolni, MacBook van csak itthon 4db USBC porttal, nyilván nem szeretnék hozzá kártyaolvasót venni 15ezer pénzért. -
aujjobba
addikt
Elmondom mi a tervem, de gőzöm sincs hogyan is kellene nekifognom, talán ti tudnátok segíteni.
A végső cél, hogy Siri-vel tudjam nyitni/zárni a garázsajtót (motoros felhúzós) és a nagykaput ami szintén motoros.
Ezek Proteco motorok, távirányítósak, azt hiszem ugrókódos a cucc.
Össze lehet ezt hozni RPi-vel valahogy?
Aztán gondolom kellene valami Homekit kompatibilis szoftver, hogy a Siri-t tudjam használni ehhez.Esetleg csinált már hasonlót közületek valaki?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GAMER PC - RTX 4070 Ti - Ryzen 7 5700x - 32GB DDR4 - 1TB Nvme SSD
- Eladó konfig! Ryzen 7 7800X3D 2TB SSD 64GB DDR5 RX9070XT 16GB!
- Asus Prime B560M-K + i5 11500 + be quiet! + 32 Gb Patriot Viper 3.200 Mhz Beszámitok!
- Eladó Konfig Ryzen 7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX6800XT 16GB!
- 5700x / B550i ITX Aorus / 32GB HyperX / Lianli vízhűtés /1000 SFX-L corsair táp/ 1TB nvme
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged