-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
RtgLaci
tag
Üdv. a fórumtársaknak!
Pici segítség kéne. Egy Pi 3-ast használok média lejátszónak (Libreelec+Kodi+külső HDD). Eddig minden, a hálózatomon lévő gép látta az eszközt mint számítógépet, de pár napja csak mint média eszközt látja... Ez megnehezíti, hogy másik gépről fájlt másoljak a külső HDD-re. Újraindítás, újratelepítés nem segít....A Samba be van kapcsolva. Mit tehetnék, hogy számítógépként is látszódjon... ? -
RtgLaci
tag
válasz
mano42 #11742 üzenetére
Valószínűleg igen és én nem értek még eléggé ehhez az egészhez, de mégiscsak sikerült meglelni a fájlokat a NAS-on, miután a tallózás után hozzáadtam a komplett könyvtárakat, utána már lehetett válogatni és gyönyörűen lejátssza a divx-es videókat a hálózatról, abszolút akadozásmentesen. Szóval kis lépésekben mindig tanulok valamit
A következő projektem a hangjel átvitele a házimozi erősítőbe.
-
RtgLaci
tag
válasz
wassermann #11731 üzenetére
Köszönöm a választ Darkbyte-nak és neked is, megtudtam, amire kíváncsi voltam. Lehet, hogy kicsit didaktikusan gondolkodtam, mert azt gondoltam, hogy ha van kikapcsolási lehetőség az Openelec-ben, akkor lennie kéne bekapcsolásra is. A fogyasztás tényleg nem lényeges, tehát hagyom bekapcsolva.
Esetleg a másik kérdésemmel kapcsolatban tudnál-e tanácsot adni? A hálózaton lógó NAS teljes könyvtárstruktúráját látom a Pi-n, de mintha mind üres lenne... Ha UPNP eszközként próbálok kutatni benne, akkor is csak üres könyvtárakat látok.
Mégegyszer elnézést, ha csacskaságot kérdeztem. -
RtgLaci
tag
Elnézést a butácska kérdésért: ha kikapcsolom az Opelecben a Pi-t, hogyan tudom újra bekapcsolni a konnektorból való kihúzogatás nélkül, vagyis indul-e valamilyen billentyűre-egérre...?
A másik: a PI látja a Windows hálózatomat, abban a NAS-omat is, de ha belépek, csak a könyvtárakat mutatja, de az abban lévő fájlokat nem. Mi lehet a beállítási probléma? -
RtgLaci
tag
Üdv a Málna-társaknak! Az enyém ma érkezett meg, a Pi2 B 1GB verzió. Mivel nem igazán értek (még) a cucchoz, lenne egy-két láma kérdésem. Ígérem, hogy közben szorgosan olvasok visszafelé a fórumban!
Tehát: a beüzemelés sikerült, egy 32 GB-os SD-ről az Openelec ment fel a Pi-re. El is indult, szépen beállítgattam a nyelvet, billencset, progikat. Ezek után kihúztam a tápot és az egészet arrébb helyeztem, hogy rádughassam a lapos tévére. Akkor ért a meglepi, mert viszonylag hosszú töltögetés után úgy jött elő a KODI, mintha semmit nem állítottam volna be. Újra beállítgattam, majd létrehoztam egy profilt, gondolván abban majd elmentődnek a beállítások. Nyomtam egy rebootot (nem húztam ki a tápot) és megint kezdhettem mindent elölről.Szóval én nem csinálok jól valamit, vagy ehhez kell hozzászoknom? Másik kérdésem: van-e valamilyen képnézegető program, amivel a mezei jpg-t lehet megnézni, vagy ezt alapból tudja a Pi? Hogyan lehet(ne) divx tömörített filmeket lejátszani?
(Egyébként alig bírtam a kisfiamat levakarni a Youtube-ról, úgy belezúgott, hogy nagy méretben nézhette a kedvenc videóit)
Megköszönöm, ha segít valaki.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- sziku69: Szólánc.
- Háztartási gépek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Mass Effect
- Crohn betegség
- További aktív témák...
- Újszerű Gamer Asztali PC Számítógép 2026-ig Garis ASUS H510M-K R2.0 i5 11400F RTX 4060 8GB Dobozába
- Lenovo M900 Mini PC - Core i5 6500T - 8Gb ram - 256GB SSD -több db - ÁFA-s számla is
- vadi új DELL 5090 Micro - Mini PC - Core i5 10500T- 16GB 256GB NVMe SSD -gyári WIFI - több db
- Komplett PC I7-12700KF RTX 4070 TI SUPER! FULL SETUP ASZTAL MINDEN!!
- i5-13600KF, RX 9070, DDR5 32GB, 1 TB M.2, Fractal North TG és sok garancia
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 5700X3D Processzor!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- AKCIÓ! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest