-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
[PATRIK]
csendes tag
Most megpróbáltam, hogy visszaállítottam a DNS szervert automatikusra utána vissza a pi-hole-ra. Mostmár rajta van a kliens a hoston, de nem tölt be egy oldal se, azt írja nincs kapcsolat.
Pedig másodlagos DNS szervernek be van állítva a Google.
De ez azt hiszem már tényleg nem a Raspberry topik. Köszönök minden eddigi segítséget.
Ha esetleg van még valami ötlet ezzel kapcsolatban azt szívesen fogadom.Szerk.: Melyik topikban érdemes kérdeznem?
-
[PATRIK]
csendes tag
A routerben az eredeti beállítások vannak. Telekomos Sagemcom Fast 3686 modem-router egybe van. Nem tudom, hogy a DHCP-t át lehet-e állítani rajta. Ezért külön próbáltam beállítani a DNS szervert a számítógépen.
A virtuális gépen tudom pingelni a netet.
Az Ip beállítások mind alapértelmezetten vannak. Azon túl nem nagyon értek hozzá.
A host gépen úgy van, ahogy beállítja a pi-hole telepítője.
A kliens egy Windows 8.1 gép. A hálózati beállítások alapértelmezettek. Az Ipv4 DNS szerverét raktam kézire és beírtam a címet amit a telepítés végén a Pi-hole mutatott.
A webes felületet látom. Adminként be tudok lépni. Viszont hiába írom be a Windowsba a DNS szervert nem csatlakozik rá. A webes felület ugyanúgy azt mutatja, hogy nincs csatlakozva kliens. Androidos telefonnal is megpróbáltam. De ott se csatlakozott. Szóval valószínűleg itt rontok el én valamit. -
[PATRIK]
csendes tag
Oracle Virtualbox ezzel az ISO-val.
https://www.raspberrypi.org/downloads/raspberry-pi-desktop/
Linux32-bites rendszerre van állítva. Mindent az alap beállításon hagytam, kivéve a hálózatot. Azt át állítottam Bridge-elt kártyára. Így ugyanúgy kap Ip címet, mint a többi eszköz. A hálózaton látom. Tudom pingelni.
Viszont eléggé kezdő vagyok az egész témában. Még sok alap dolgon értetlenkedek. -
[PATRIK]
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Nem találtam a PI-Hole-nak külön oldalt, úgyhogy ide írok.
Tervezek venni egy Raspberry PI-t. A PI-Hole-t szeretném használni. De gondoltam mielőtt beruházok kipróbálom, milyen lenne, szóval feltelepítettem virtualbox-al. A Raspbian Desktop ISO-t telepítettem és mindent beállítottam a leírásoknak megfelelően. Viszont az ip címét hiába írom be gépbe, telefonra DNS szervernek nem csinál semmit. A gépen a NOD32 internet security bejelzett a PI-Hole-ra, de megpróbáltam úgy is, hogy kikapcsoltam és továbbra sem működött.
Ehhez szeretnék egy kis segítséget kérni.
Ha van erre egy külön oldal, akkor elnézést, hogy ide írtam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple M4 Mac Mini 256GG, 16GB Eladó
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP EliteDesk 705 G3 MT AMD PRO A10-8770/8GB RAM/120 GB SSD/250 GB HDD
- Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest