- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Google Pixel topik
- Yettel topik
- Apple Watch
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kisspepe
tag
Feltettem az OpenElec-et. Szépen viszi a HD filmeket. Kellene nekem még mellé egy torrent kliens (Transmission) és egy DLNA (miniDLNA, amit még nem használtam vagy TVMobili, amit használok egy ideje és meg vagyok vele nagyon elégedve.)
OpenElec-en próbáltam feltenni a transmission addon-t, de nem töltötte le. Próbáltam a Picassa addon-t is azt se, a Youtube addon-t viszont igen.
Miért nem tudja letölteni a Transmission addon-t? Honnan tudnám letölteni zip fájlba, hogy feltegyem? XBMC-re tudok DLNA-t tenni?
-
kisspepe
tag
Sziasztok!
Megjött nekem is a Raspberry Pi. Rendeltem hozzá SD kártyát is OS-el együtt. Szeretnék a kártyáról backupot, hogy egyszerűen vissza lehessen állítani. Próbáltam Linux alatt dd-vel, de nem jött össze.
sudo dd if=/dev/sdb of=RaspberryBackup.dd
Ez a parancs csinált nekem egy 741 Mb-os fájlt, holott a 4 Gb-os SD kártyán két partíció van, és a nagyobb partíción 1,4 Gb használt. Ha jól tudom a dd nem tömörít, tehát akkor nem mentett le mindent.
Hogyan csináljak az SD kártyáról biztonsági másolatot, ha elrontanám a rendszert, gyorsan vissza tudjam állítani az eredetit?
Előző hozzászólásban láttam, hogy lehet kapni mostmár dobozt is az RS-nél. Aki már régebben megrendelhette, az hogyan rendelhet utólag? A meghívó kódom már nem él.
-
kisspepe
tag
Sziasztok!
Én is rendeltem Raspberry Pi-t. Még nem érkezett meg. Venni kellene hozzá egy adaptert, mire ideér, de nem tudom hány mA-set vegyek. Nézelődtem, 1000 mA-s adapternél nem találtam nagyobbat egyenlőre.
Lenne rákötve valószínűleg egy HDD előbb utóbb kb 1 Tb külső laptop hdd, meg szeretném oldani Lirc-el távirányító használatot, XBMC és Torrent lenne rajta.
Elég lenne ehhez az 1000 mA vagy nagyobbat vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gamer PC - R5 2600, RX 580 és 16gb RAM + GARANCIA
- HP ProDesk 600 G2 SFF PC, Intel 6. generációs CPU, SSD és RAM nélkül
- Gamer PC - i5 13400f, RX 6700 XT és 16gb RAM
- i5 10500/ RX6600XT/32GB DDR4/ 512GB m.2 alapú konfig/ garancia/ ingyen foxpost
- i7 8700/ 32GB DDR4/ 512GB gen4 SSD/ R5 430 2GBD5/ HP 400G5 SFF/ garancia/ ingyen foxpost
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Robbanj a jövőbe egy új Ryzen 7 5800X-szel! Kamatmentes rèszletre is!!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- Eladó ÚJ, BONTATLAN Samsung Galaxy A05s 4/64GB ezüst / 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest