Hirdetés
- Ismét az Apple veheti át a piacvezető pozíciót
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Google Pixel topik
- Redmi Note 14 Pro+ 5G - a tizenhármas átka
- Mobil flották
- Karácsonyi telefonajánló 2025
- Ismét összefogott az Xplora és a HMD
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kisspepe
tag
Feltettem az OpenElec-et. Szépen viszi a HD filmeket. Kellene nekem még mellé egy torrent kliens (Transmission) és egy DLNA (miniDLNA, amit még nem használtam vagy TVMobili, amit használok egy ideje és meg vagyok vele nagyon elégedve.)
OpenElec-en próbáltam feltenni a transmission addon-t, de nem töltötte le. Próbáltam a Picassa addon-t is azt se, a Youtube addon-t viszont igen.
Miért nem tudja letölteni a Transmission addon-t? Honnan tudnám letölteni zip fájlba, hogy feltegyem? XBMC-re tudok DLNA-t tenni?
-
kisspepe
tag
Sziasztok!
Megjött nekem is a Raspberry Pi. Rendeltem hozzá SD kártyát is OS-el együtt. Szeretnék a kártyáról backupot, hogy egyszerűen vissza lehessen állítani. Próbáltam Linux alatt dd-vel, de nem jött össze.
sudo dd if=/dev/sdb of=RaspberryBackup.dd
Ez a parancs csinált nekem egy 741 Mb-os fájlt, holott a 4 Gb-os SD kártyán két partíció van, és a nagyobb partíción 1,4 Gb használt. Ha jól tudom a dd nem tömörít, tehát akkor nem mentett le mindent.
Hogyan csináljak az SD kártyáról biztonsági másolatot, ha elrontanám a rendszert, gyorsan vissza tudjam állítani az eredetit?
Előző hozzászólásban láttam, hogy lehet kapni mostmár dobozt is az RS-nél. Aki már régebben megrendelhette, az hogyan rendelhet utólag? A meghívó kódom már nem él.
-
kisspepe
tag
Sziasztok!
Én is rendeltem Raspberry Pi-t. Még nem érkezett meg. Venni kellene hozzá egy adaptert, mire ideér, de nem tudom hány mA-set vegyek. Nézelődtem, 1000 mA-s adapternél nem találtam nagyobbat egyenlőre.
Lenne rákötve valószínűleg egy HDD előbb utóbb kb 1 Tb külső laptop hdd, meg szeretném oldani Lirc-el távirányító használatot, XBMC és Torrent lenne rajta.
Elég lenne ehhez az 1000 mA vagy nagyobbat vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
- E-book olvasók
- OLED TV topic
- Az Intel korábbi vezére szerint a kvantumforradalom gyorsan elsöpri a GPU-kat
- Autós topik
- Ismét az Apple veheti át a piacvezető pozíciót
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Windows 10
- Milyen széket vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- További aktív témák...
- 96GB DDR5/ RTX 5070 Ti/ Ryzen 7 7700X/ PRIME X670-P/ Freezer 36/ új, bontatlan/ garancia
- Igényes, esztétikus gamer PC - i5 12400F / 32GB / RTX 3070 / 1TB NVMe / 650W Silver
- Egyedi PC építés Neked, stílusra és teljesítményre szabva
- HP ProDesk 600 G5 i3-9100 16GB 512GB 1 év garancia
- HP ProDesk 600 G5 i3-9100 8GB 256GB 1 év garancia
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- AKCIÓ! Apple Studio Display 27 5K Nanotexturált üveg monitor garanciával hibátlan működéssel
- Apple Watch Series 7 44mm, használt,Töltővel,12 hó garanciával
- Apple iPhone 13 Pro Max Graphite ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 128 GB-100%-3hó gari!
- Huawei P20 Pro / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
wassermann