- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- Magisk
- Fotók, videók mobillal
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- One mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Ugyanakkora telepet kap a Redmi csúcstelefon, mint a csúcstábla
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Blackdeath12
csendes tag
az melyik rendszer amit G4ula84 használ?
Noob kérdés tudom de nah -
Blackdeath12
csendes tag
válasz
Mr Dini #15248 üzenetére
Sajnos a Framaroot nem jött be, nem ismeri fel. A Bosch.apk szintén úgy viselkedik ahogy fent leírtam, be se jön de már ki is lépett....
Fogalmam sincs hogy tudnám megrootolni, vagy működésre bírni a Qemu-t. Qemu lenne a legjobb, de nem lehetetlen mert itt 1 videó, ez a pali megoldotta és 2 qemu is fut 1xre.Link
Szóval megpróbálom elérni valahogy. a remek angol tudásommal hagytam is 1 kommentet (xD) -
Blackdeath12
csendes tag
válasz
Mr Dini #15248 üzenetére
Igen, azért választottam az androidot alapként, mert amit küldtél az nem feltétlen Win95 re jó, hanem XP re és még sok másfajta rendszerre is. Én ha lehet Ubuntut, vagy Debiant futtatnék majd alóla, amelyiknek kevesebb a rendszerigénye, mert persze az emulátor az sokat fog enni. Ha már a TS el fog indulni a boldogság a csúcson lesz. Root pedig kell, én úgy tudom, mert próbáltam a Complete Linux Installert, és ahoz kellett a root. Csak úgy mint a Linux Deployhoz is. Telefonomon érdekesen viselkedett ez a Bosch apk, rögtön ki is lépett pont azt hiszem a root hiánya miatt....(aztán később sem sikerült elindítani, mondjuk nem is próbálkoztam vele túl sokat.)
Este fele megnézem a linkeket, mert most a családdal vagyunk "gyújtogatni", aztán majd írok hol akadok el
Köszönöm a linkeket! -
Blackdeath12
csendes tag
válasz
Mr Dini #15246 üzenetére
Rendben koszonom, majd kiprobalom vasarnap, jelenleg nem ferek hozza a jatekszeremhez
az androidom 4.4.2 es(valami berrybootos cucc azthiszem)
Esetleg linkekkel nem tudnal megdobni? Eddigi segitsegeidet is koszonom, de mar csak ez tart vissza, hogy Qemu fusson a Raspberry-n
-
Blackdeath12
csendes tag
válasz
Mr Dini #15214 üzenetére
Mr Dini
Szia, nem nagyon értem, mit mondasz. Hogy bontsam ki? su-alatt mit értesz? mert azt vágom mi az a SuperSU, de az 1 apk... system/app mappába mit rakjak be akkor? hogy van ez?
ADB-n keresztül lenne a legegyszerűbb, azt elmagyaráznád hogy kell?
Nagyon suta vagyok a linuxhoz, ezért vagyok ilyen nokedli....
Kerestem minden oldalon de eddig 1 lépést se tudtam megtenni előre... :/ -
Blackdeath12
csendes tag
Rájöttem, hogy hogy tudnék qemu-t futtatni a Raspberry-n... Viszont van 1 bökkenő... a root. Egyszerűen nem tudom megrootolni az androidot amin futna a qemu, vagy az adott apk. Valahogyan tudnátok segíteni benne, vagy 1 olyan androidot adni ami már pre-rooted?
-
Blackdeath12
csendes tag
Érdekel hogy a qemu-s dologgal kapcsolatban jutott e előre bárki is valamennyit?
-
Blackdeath12
csendes tag
Ezen az oldalon próbálok eligazodni de sajnos nem sikerül.
1 lépés fentvan pipa
2.lépés. A link(wget) nem aktív, de [találtam másik linket] ahonnét le lehet nyalni. Írja hogy ő a It is qemu 0.15.50 from Thoronir verzióval dolgozik. [Ezt] találtam, miután a másik nem akart menni.
3. Windows alatt kicsomagoltam go pendrive és már fent is van a Raspberry-men.
4. Bevezettem a qemu mappájába, majd elindítottam a kóddal. Majd ő azt mondta hogy: ERROR: "gcc" either does not exist or does not work
Preparing Debian Image részébe bele se merek kezdeni mert azt meg végképp nem értem...
Debian Image-et találtam viszont, csak tudja a franc hogy megy e....
Ha esetleg Mr Dini nagyobb sikerrel installált Qemu-t esetleg már futtatja a Debian-t, akkor esetleg megoszthatja velünk ha sikerült. Én sajnos nem tudok előre haladni, mert nem értek se a linuxhoz, Angol pedig nagyon döcögősen megy....(németet tanulok ami ilyenkor nagyon hasznos tud lenni)
Van persze egy lényegesen egyszerűbb megoldás az ExaGear, ami szintén emulál, de annyiba kerül mint maga a játékszer. Nekem erre nem nagyon futja szóval én szívok tovább a qemu-val.
Ő még az első verzióval csinálja, 1 maggal, 256 mb rammal, szóval 1000% hogy elfut, csak hát qemu my friend -
-
Blackdeath12
csendes tag
válasz
Mr Dini #15154 üzenetére
Mindenképp TS3 mat szeretnék futtatni. A Raspberry pedig simán el fogja futtatni, még emulálva is szerintem. Nem kell nagy slotszámra gondolni, max 15 en mennénk fel egyszerre, de az már extrém eset lenne
Most kipróbálok 1 másik rendszert, hátha azon jobban akar sikeredni, és esetleg elindulni -
Blackdeath12
csendes tag
válasz
Blackdeath12 #15143 üzenetére
Tehát senki sem tud segíteni, vagy még nem találtam meg az emberemet
-
Blackdeath12
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy olyan kérdésem hogy van itt olyan ember aki használt már QEMU-t?
Én e szerint a [videó] szerint próbálok haladni, de sajnos elakadtam.
5. percben a sudo make insall-t nem próbálom lefuttatni, mert mikor írja be a parancsot, úgy kéne hogy kinézzen és nem úgy ahogy nekem:[kép]A végső cél az lenne hogy 1 teamspeak 3 szerver elinduljon, ha pedig már az stabilan fut, és használni is tudom esetleg további windowsos/linuxos programokat futtatnék még.
A kérdésem: Miért nem megy a Qemu? Honnan tudom beszerezni az adott file-t?
Esetleg van e jobb ötlete valakinek hogy hogy tudnám futtatni az adott alkalmazást?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Konfig Ryzen 7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX6800XT 16GB!
- 5700x / B550i ITX Aorus / 32GB HyperX / Lianli vízhűtés /1000 SFX-L corsair táp/ 1TB nvme
- Eladó Konfig Ryzen 7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX5070 12GB!
- Gamer PC , i7 10700 , RX 6700 XT 12GB , 32GB 3200MHz , 512GB NVME , 1TB HDD
- Eladó Konfig Ryzen 7 9700X 32GB DDR5 1TB SSD RX6900XT 16GB!
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pulse RX 9070 XT 16GB Videokártya! Bemutató darab!
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S22 Ultra , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- Felújított szerverek, storage-ok, hálózati eszközök Enterprise szinten, minden gyártótól
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest