-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
p06
senior tag
Úgy fog menni, de egy áram szünet esetén ha újra indul akkor is jó lenne ha újra indulna. Talán egyszerűbb is lenne mivel csak ssh kapcsolat lenne a raspberry pi-vel és azt vettem észre, lehet rosszul futtatom vagy írtam meg a programot, csak addig fut amíg megy az SSH kapcsolat.
-
p06
senior tag
Köszönöm
Viszont elakadtam, crontab-ba sikerült beírni, hogy futtassa, de minden másodpercben megy a program. Mivel saját időzítése van a programnak ez elég zavaró, csak annyi kellene, hogy indításkor elindítja a programot és fut.
@reboot touch /forcefsck ezt is beszurtak a következő formában:
@reboot perl /home/pi/Belepteto_rendszer/Program/Beleptetoakkor itt valamit elszúrtam mert nem működik
ezt: /etc/lrc.local sajno nem találom, vagy létre kell hoznom?
Bocsánat az elég h*lye kérdésekért!
-
p06
senior tag
Sziasztok!
Hogy lehetne megoldani azt, hogy van egy Perl-ben megírt programom amelyet szeretnék futtatni amikor indul a raspberry pi vagyis miután elindult. A program egy ciklust tartalmaz tehtá folyamatosan fut, csak nekem a háttérben kellene és automatikusan.
Köszönöm!
-
p06
senior tag
Sziasztok
Arra van lehetőség, hogy wifi stick-el kapcsolódjak a netre egyből? (TP-Link WN821N).
(Soft-float Debian “wheezy”)
Sajnos LAN kábelen keresztül nem sikerűlt még a laptophoz sem (SSH) csatlakozni (static ip beállítás megvolt, a laptopon is...)Előre is köszönöm!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Xbox Series X|S
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Építő/felújító topik
- Androidos tablet topic
- Az áremelések és a GTA VI késése miatt nem költekeznek a játékosok?
- Hálózati / IP kamera
- UHD filmek lejátszása
- További aktív témák...
- Eladó konfig! Ryzen 7 7800X3D 2TB SSD 64GB DDR5 RX9070XT 16GB!
- Asus Prime B560M-K + i5 11500 + be quiet! + 32 Gb Patriot Viper 3.200 Mhz Beszámitok!
- Eladó Konfig Ryzen 7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX6800XT 16GB!
- 5700x / B550i ITX Aorus / 32GB HyperX / Lianli vízhűtés /1000 SFX-L corsair táp/ 1TB nvme
- Eladó Konfig Ryzen 7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX5070 12GB!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest