- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Magisk
- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iGO Primo
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi Watch S1 - szép az idő
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bestpixel
tag
válasz
wassermann #42169 üzenetére
Köszönöm, de a linken csak egy márkanevet találok.
Néztem közben gyorsabb kártyákat, talán egy U3-ra váltok, habár most működik rendesen a rendszer (a kártyaolvasás problémát leszámítva). -
bestpixel
tag
Köszönöm! Közben kipróbáltam egy vezetékes egérrel, amivel tökéletesen működik. Egyébként fém-műanyag házban van (Argon One), de a külön BT vevőt használom, ami az USB-ben van bedugva, saját BT kikapcsolva, szóval ez nem lehet a gond.
Közben teszteltem a bill-egér szettet is (Rapoo 9000M), aminél állítottam a BT-on, így most éppen gond nélkül működik a Rpi4-el is. Mindenesetre érdekes, hogy korábban Mac-en működött, csak itt nem...A kártya-olvasás problémára van esetleg ötlet?
-
bestpixel
tag
válasz
bestpixel #42167 üzenetére
Még annyit, hogy alapvetően képnézegetésre használnánk csak. Elég meglepő, hogy egy ilyen kártyával még az egeret sem tudja rendesen kezelni. A billentyűzettel is voltak gondok, nem vett be bizonyos karaktereket, csak ha ki/bekapcsoltam a billentyűzetet. Illetve képnézegetésnél is lefagyogat, pedig kisebb képeket nézegettünk (max 500 kByte/kép, gThumb). Szóval ok, hogy kicsi és egyszerű gép, de éppen azért vettem 8GB-osat, hogy ne legyen a sebességgel gond.
Ha van valakinek konkrét microSD kártya javaslata, ami elég gyors, megköszönném! Nem akarok még mellé egy SSD is tenni, a kis méret is fontos.
-
bestpixel
tag
Sziasztok!
Segítséget kérek. Egy új Rpi4 8GB verzióval vannak gondjaim:- rendszeresen és véletlenszerűen nem ismeri fel a memóriakártyákat, amiket már korábban többször felismert. Újraindítás után felismeri (vagy, ha a kártyákat "javítom" Macen: ekkor a Lemezkezelő csak a könyvtárrendszer valami kis hibáját írja ki). Más gép (Mac) simán felismeri, megnyitja a kártyát.
- a BT egér/bill kombó működése szakadozó, megbízhatatlan. Pl. ha az egeret egy felületen használom, pár perc után elkezd szaggatni (a kurzor, de a billentyűk is lefagynak sokszor rövidebb-hosszabb ideig), de áttéve másik felületre (egérpadról asztallap pl.), megint megy pár percig, aztán itt is belassul, fagy. Az egér/bill másik oprendszerű gépen tökéletesen működik.
Mi lehet a gond?
Köszönöm előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Revolut
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Home server / házi szerver építése
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Xbox tulajok OFF topicja
- Hardcore pizza és kenyér topik
- Yettel topik
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- Fujitsu Esprimo D738 Megbízható asztali számítógép irodai és otthoni felhasználásra
- Lenovo ThinkCentre M700 - i5-6400-3.3GHz, 8GB DDR3, SSD 250GB, HDD 200GB eladó!
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 5070 +Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- GAMER PC : RYZEN 7 9700X /// 32 GB DDR5 /// RTX 5070 Ti 16GB /// 1TB NVME
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Akár játékra! Intel X5650 / GTX 1650 / 24GB / 240SSD+ 500HDD
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- SZÜNETMENTES TÁPOK
- iKing.Hu - Honor Magic 7 Pro - Black - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged