-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vampire17
addikt
Sziasztok!
Pi2-ot cserelnek Pi3 B+ ra. A kerdesem, hogy a Kodi case illeszkedik-e hozza?
Azert kerdezem, mert a Kodi case uj "kiadasanal" a FLIRC Case-nel ezt irjak:
Does this case support the new Raspberry Pi 3B+?
Yes, included in the box is a new thermal pad labeled for the 3B+ that accommodates the small differences in the CPU height.Ha egy mod lenne ra, nem akarnek uj case-t venni, szeretem a Kodi-t (az is fut rajta...)
-
vampire17
addikt
Na megjott nekem is a Pi2
Hat mit ne mondjak, bonyolultabbra szamitotam
Vettem hozza ket hutobordat is ,folragasztottam csipesszel ahogy kell
RasPlex-et raktam ra, a telepitese a Windows Installerel az SD-re 3 gombnyomas volt, aztan mar bootolt is a kicsike
A TV-m (Samsung) gond nelkul felismerte, A HDMI-CEC is azonnal mukodott, teljesen jol kezeli a Samu taviranyitoja! (Utolag mar kar volt megrendelni az airmouse-t de mind1...)
A kep is egybol beallt, full HD, 60fps. Nem kellett allitani a pozicion meg semmi.
Az 1080p-s filmeket akadasmentesen viszi, nem szamit neki, milyen formatum az x264 (ugye ez volt az egyik cel) Az mkv-s belso feliratokat is problema nelkul kezeli, direct-play-el is (ez volt a masik vasarlasi ok, a Samsung tv nem tudja kezelni a belso feliratokat)
Igy most szepen osszeallt a rendszer, van egy kis fogyasztasu 2 magos Shuttle pc-m (Esprimo mini PC) ez futtatja Lubuntu alapon a Plex szervert (Direct Play-re boven eleg, nem kell amugy sem transcode, csak otthon filmezek) Erre fol van mountolva FUSE Python scriptel az Amazon Cloud Drive (korlatlan tarhely!) a lejatszo meg ugye a kis Pi2.
Ez igy most eleg durva kombo nekem. Az egeszet ki lehet hozni 50k bol (szerverel egyutt) meg ugye a Amazon Cloud eves dijja, de az sem egy nagy osszeg (60 dollar)
Ugyhogy nagyon jo vetel volt, remelem kesobb sem jon elo semmi nyugje
-
vampire17
addikt
Lehet jobb lenne mar neked valami szerver kliens megoldas nem? (modjuk a plex).
Szervernel valami combosabb vasat ajanlok, (bar nem kell kodolni gondolom, de azert nem art valami izmosabb) En egy ilyet vettem [link] gond nelkul kiszolgalja a klienset (nyilvan ujrakodolas nelkul)
Vagy esetleg valami izmosabb NAS is jo lenne. Itt van rola lista, mi mit tud: [link]
-
vampire17
addikt
Sziasztok!
Gondolkodom egy Pi2+RasPlex beszerzeseben. Plex kliensnek hasznalnam. Jelenleg a Samsung TV-m a Kliens, de sok vele a gond:
- MKV-nal nincs internal subtitle support (forced feliratos filmeknel gond es macera folyton demuxolni...)
- Egyes MKV-kat nem jatszik le (a problema hogy csak 4.0 ig tamogatja az x264 level-t)Az elvarasom ez lenne a Pi2 iranyaba:
- 1080p-s, x264 level 4.1 (es nagyobb) filmek lejatszasa, akar magas bitrataval (10-12mbit) akadas nelkul.
- DTS+DD5.1 gond nelkuli lejatszasa
- Internal subtitle kezelese MKV eseten.
- Mindent alap hutessel, modding, aktiv hutes nelkul.Taviranyitonak egy Air mouse+ billenygyuzet kombot gondoltam, Ilyesmit
Igazabol mindenki Intel NUC-ot ajanl ha "ultimate" supportot akarok minden formatumra, de az nekem kicsit borsos lenne... Gondolkodom meg valami kinai Intel Atom Z3735F csodaban windows-al. de arra meg sokan azt irjak, keves a Full HD filmekhez... Szoval nekem a Pi2 lenne a legjobb...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- EAFC 25
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Android játékok topikja
- Játékra optimalizált chipkínálatot tervez a Microsoftnak az AMD
- Futás, futópályák
- Yettel topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- További aktív témák...
- Eladó konfig! Ryzen 7 7800X3D 2TB SSD 64GB DDR5 RX9070XT 16GB!
- Asus Prime B560M-K + i5 11500 + be quiet! + 32 Gb Patriot Viper 3.200 Mhz Beszámitok!
- Eladó Konfig Ryzen 7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX6800XT 16GB!
- 5700x / B550i ITX Aorus / 32GB HyperX / Lianli vízhűtés /1000 SFX-L corsair táp/ 1TB nvme
- Eladó Konfig Ryzen 7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX5070 12GB!
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- Olcsó laptop! Lenovo Ideapad R3 3250U / 8GB RAM / 128Gb SSD!
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RTX 5070Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest