- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
- Xiaomi Watch S1 - szép az idő
- iGO Primo
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Android szakmai topik
- Magisk
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
rento
őstag
válasz
z123456789 #28287 üzenetére
Nem probléma neki, én sógoromnak raktam össze egy pi3at kodival, lassan 1 éve megy folyamatosan.
-
rento
őstag
válasz
z123456789 #28284 üzenetére
Mivel annyira elenyésző a fogyasztása ~1-2w, így a legtöbben nem szokták kikapcsolni. Wol-t pedig sajnos nem tud, szóval azzal nem fogod tudni elindítani. Ha kikapcsoltad akkor akkor úgy tudod elindítani, kihúzod, majd visszadugod a tápját.
-
rento
őstag
válasz
bwin.party #27546 üzenetére
Én egy passzív nast építettem, xpenologyval, annak sincs hangja. Egy vinyóval 15w-ot eszik, fogyasztás merővel néztem, szerintem nem vészes. 1500 torrenthez nudli a pi.
-
rento
őstag
válasz
bwin.party #27544 üzenetére
Aktív usb hub a megoldás.
Viszont egy rpi3at torrent szerverre használni nem jó ötlet, mert harmat gyenge a hardver hozzá, nem is értem, hogy miért jó ez -
rento
őstag
válasz
Csicsóka #25788 üzenetére
A helyzet a következő:
Szépen forrasztva és zsugorcsövezve összejött a hosszabbítás, tökéletesen felismeri a kamerát, viszont mikor kipróbálnám és várom hogy lássam a képet eldobja az usbt, mintha kihúznám. Aztán pár másodperc múlva újra felismeri, de csak fekete képet látok. Kipróbáltam, hogy 3db gyári usb hosszabbítóval kötöttem össze a gépet a kamerával és úgy is ugyan azt csinálta mint amikor az általam forrasztott utp-usb hosszabbítóval kötöm össze. Tehát a hosszabbítás az tökéletes, nem gond neki az utp. Ha csak 2 usbhosszabbítóval próbálom akkor megy a kamera, 3nál már fenn áll a probléma, pedig max 3m a hossza. Az 5v átmegy a 13m-s toldott kábelen, lemértem, 4,97V-t mértem, tehát az áramerősségel lesz gond szerintem. Usb jelerősítő kéne jól gondolom?cigam: Amire nekem kell megfelel. Van itthon egy db. Sunell ipkamera és akkora szívás van vele, főleg a kezelőfelületével, hogy hihetetlen. Vettem 3db vadi új dome-ot az említett márkából, fullhds, 2mpx, poe, stb...
2hete küzdök vele, hogy kapjak végre olyan firmwaret a kínaiaktól, hogy tudjak nasra rögzíteni. A képétől sem vagyok elájulva, ahogy nézem ez az olcsó dascam simán hozza azt a szintet. Szóval most viasszaküldöm a Sunelleket a cégnek ahonnan vettem, aztán csináld magad lesz ezzel a dascammal és a pivel. -
rento
őstag
Első körbe kudarc. Fogtam egy 60cm-s usb hosszabbítót, szétvágtam középen és rákötöttem a link alapján az utp 1-1 végére. Viszont mivel a melóhelyen nem volt forrasztó pálka és zsugorcső, így csak összesordortam a drótokat és szigszalaggal árnyékoltam. Ismeretlen eszközként látta a windows csak. Kicsit később lesz pálkám és zsugorcsövem, akkor teszek még egy próbát.
azbest: Elvileg ezekkel az eszközökkel egy srác egy kisebb kávézó kamera rendszerét működteti, tehát menni kell a dolognak.
-
rento
őstag
válasz
vargalex #25778 üzenetére
Igen én is arra gondoltam első sorban. Köszi a linket, kipróbálom a nap folyamán aztán majd beszámolok.
Még egy kérdés, mint említettem 4 ilyen kamera menne a pi-re, gondolom nem ártana ha vennék egy aktív usb hubot és arra dugnám a kamerákat, vagy csak simán a pi-re? Ahogy olvastam 500mA-t tud ugye az usbje, viszont azt nem tudom, hogy összesen, vagy /db usb?
-
rento
őstag
válasz
PeterPH #25769 üzenetére
Nézegettem az ilyen adaptereket is mint amire te gondoltál: [link]
Viszont ahogy vargalex kolléga is mondta pont a passzívitása miatt nem biztos hogy ér valamit.
Közelebb azért nem tudom vinni a pi-t mert 4 kamera lesz rákötve. A távolságok max 15m lenne a kamera és a pi között. -
rento
őstag
Sziasztok!
A következő lenne a terv itthon:
Raspberry p3, SQ8 Mini DV Camera 1080P, nasra rögzítés. A helyezt az, hogy ipkameráknak már korábban ki lett húzva utp kábel. Ennek a kamerának viszont csak usb kell ugye. Mit gondoltok, hogy varázsoljak az utpből usbt? Nem, a házat nem húzom át újra.Gondolom ha usb-ethernet adaptert veszek azzal nem lesz a jó dolog ugye? Főleg hogy az utp mindkét végére kéne egy adapter. Javaslatokat szívesen fogadnék.
Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Milyen légkondit a lakásba?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Linux kezdőknek
- Gaming notebook topik
- Metal topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- További aktív témák...
- i5-13600KF, RX 9070, DDR5 32GB, 1 TB M.2, Fractal North TG és sok garancia
- Fujitsu Esprimo D738 Megbízható asztali számítógép irodai és otthoni felhasználásra
- Lenovo ThinkCentre M700 - i5-6400-3.3GHz, 8GB DDR3, SSD 250GB, HDD 200GB eladó!
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 5070 +Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- GAMER PC : RYZEN 7 9700X /// 32 GB DDR5 /// RTX 5070 Ti 16GB /// 1TB NVME
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5060 TWR számítógép - i5 8500 16GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD UHD630 WIN10
- Több Lenovo Thinkpad x1 carbon gen 4 / 5 / 6 / 7 X1 Yoga gen3 6-9. gen i7, i5 procik
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest