- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Egy hét múlva érkezik a Honor Magic V5
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
szaszlaci
addikt
1. Mármint mit? A BluRay lemezen 16 és 235 között van eltárolva. Egy megjelenítőt a bemenethez mindig hozzá kell állítani. Maguk a források sem szoktak egyformák lenni. A dedikált PC úgy tudom, hogy garantáltan átméretezés nélküli pixelmegjelenítést takar.
2. Ugyan az. Kivéve pár retardált munka, ahol el van állítva ez a határ, de az ilyen ritka, analóg adásból rögzített dolgoknál lehet, hogy nem állította hozzá. -
szaszlaci
addikt
Régebben ez úgy volt, hogy 256*3 = 16,8 millió szín kikeverése lehetséges, ezt egy fénykép megjelenítésekor minden bizonnyal ki is használja. A BluRay videóban alapjáraton (235-16+1)*3 = 10.6 millió szín van tárolva, a tévédhez hozzá kell valahogy igazítani. PC-n a lejátszóprogram (általában) egyből megcsinálja ezt, ezért ott 0 – 255 közé kell állítani a monitort. A program kihúzza a 16 – 235-öt a szélesebbre.
Emiatt ne kell aggódni, vannak ezeknél sokkal nagyobb színterek, nem ettől lesz jó a kép vagy sem. Főleg nem a moziélmény.
-
szaszlaci
addikt
Az ilyenre egy teljes szürkeskála való. Ahhoz még régen csináltam két ilyen felhasználóbarát képet. Kettő háttér, hogy mindkét határérték jól látható legyen.
Viszont ez kép. Videó alatt gyakran más szélső értékekkel dolgozik egy lejátszó, ezért is az .iso fájl.
Videó alatt a 16-os fekete kell, hogy a legfeketébb legyen, mert ott nincs annál feketébb tárolva. Ahogy a 235-ös fehér a felső határ. -
szaszlaci
addikt
A szürke kép csak azért szerepel a cikkben, hogy látható legyen azon is, amit magyarázok; akárcsak az Üvegtigrises kép.
A fehér kép az nyolc fajta "fehéret" tartalmaz, hogy be lehessen állítani a felső határértéket.
A fekete pedig lejátszáskor egy 16-os fekete kellene, hogy legyen, de a lényeg, hogy olyan, amilyen a videofájl alatt is megjelenik. -
szaszlaci
addikt
válasz
MaCS_70 #18616 üzenetére
Szia!
"A Defender azonnal ordítva törli az iso-t..."
Érdekes. Ezt az .iso-t én csináltam úgy három éve, és feltöltöttem a data.hu ra. Azóta ott van, ugyan oda mutat a logoutos írásomban a link és a saját blogomban lévő is. Ez valami túlreagálás lehet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Újszerű Gamer Asztali PC Számítógép 2026-ig Garis ASUS H510M-K R2.0 i5 11400F RTX 4060 8GB Dobozába
- Lenovo M900 Mini PC - Core i5 6500T - 8Gb ram - 256GB SSD -több db - ÁFA-s számla is
- vadi új DELL 5090 Micro - Mini PC - Core i5 10500T- 16GB 256GB NVMe SSD -gyári WIFI - több db
- Komplett PC I7-12700KF RTX 4070 TI SUPER! FULL SETUP ASZTAL MINDEN!!
- i5-13600KF, RX 9070, DDR5 32GB, 1 TB M.2, Fractal North TG és sok garancia
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged