-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
wassermann
Topikgazda
válasz
jozdavab #44847 üzenetére
"...A hőfok idle-n 40 fokról 30 ra csökkent, de 5V-n süvít mint a szél..."
A kiolvasott hőfok a Pi maghőmérséklete a chip belsejében, ha jól emlékszem 165°C a kritikus, amikor belép a hővédelem. Ezért írtam, hogy egyáltalán nem biztos hogy kell a venti, ha jó a borda.
-
adika4444
addikt
válasz
jozdavab #44847 üzenetére
Ha 80 MBps-ról beszélünk, az abszolút jónak mondható. Lehet persze hegeszteni, elméleti gyakorlati maximum gigás LAN-on olyan 108-115 MB/s meglehet, szóval nagy fájllal és rsync-kel érdemes lehet rátesztelni, hogy hol szűk a keresztmetszet, de átlagban ennél jobbat én nem hiszem, hogy elérnél normál használatban.
-
JulianSinulf
őstag
válasz
jozdavab #44843 üzenetére
Minden ventinek van gyakorlati haszna.
Nekem alu házban van, szintén kis ventivel, de az működik. Csak nem annyira halk.
Noctua-nak van 5V-os ventije. Bár az meg lehet, hogy nem ilyen kicsi.
Kettős csapágyazásút érdemes keresni.Én inkább annak járnék utána, hogy milyen hőfokvédelem van beleépítve (pl. lekapcsol mielőtt kinyúvad) és, hogy a magas hőmérséklet következményeként van e teljesítményvesztés.
Ha nincs védelem, vagy csökken a sebesség, akkor mindenképp érdemes aktív hűtést beszerezni. Ha viszont nincs ilyen gond, akkor személy szerint csak erősen ajánlom, de nem feltétlen szükségszerű. -
jozdavab
tag
válasz
jozdavab #44839 üzenetére
Ja igen, a hőfokokhoz:
Lemaradt, de egy zebra case be van benne, ilyen kis mini hűtőbordákkal.
Elméletileg van hozzá egy ventillátor is, de szerintem azt döglötten kaptam mert nem forog, pedig dokumentáció alapján jól van bekötve. Szóval jelenleg passzív üzemmódban üzemel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Filmvilág
- Xbox Series X|S
- Okos Otthon / Smart Home
- OLED TV topic
- Építő/felújító topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Házi hangfal építés
- SörcsaPH!
- További aktív témák...
- ! AMD Brutál Gamer Konfig ! 9800X3D / 7900XTX ( RITKASÁG ) 32Gb RAM 32Colos ROG Monitor
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Beszámítás! Apple Mac Studio M2 MAX 2023 32GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Beszámítás! Apple Mac mini 2020 M1 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Thinkpad P16s notebookot vennék
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
- Xiaomi Redmi 10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Samsung Galaxy A15, 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest