Hirdetés
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Google Pixel topik
- Ekkor startol és ennyit gyártanak a Galaxy TriFoldból
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 FE - nincsen sárkány
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
wassermann
Topikgazda
válasz
jozdavab
üzenetére
"...A hőfok idle-n 40 fokról 30 ra csökkent, de 5V-n süvít mint a szél..."
A kiolvasott hőfok a Pi maghőmérséklete a chip belsejében, ha jól emlékszem 165°C a kritikus, amikor belép a hővédelem. Ezért írtam, hogy egyáltalán nem biztos hogy kell a venti, ha jó a borda.
-
adika4444
addikt
válasz
jozdavab
üzenetére
Ha 80 MBps-ról beszélünk, az abszolút jónak mondható. Lehet persze hegeszteni, elméleti gyakorlati maximum gigás LAN-on olyan 108-115 MB/s meglehet, szóval nagy fájllal és rsync-kel érdemes lehet rátesztelni, hogy hol szűk a keresztmetszet, de átlagban ennél jobbat én nem hiszem, hogy elérnél normál használatban.
-
JulianSinulf
őstag
válasz
jozdavab
üzenetére
Minden ventinek van gyakorlati haszna.
Nekem alu házban van, szintén kis ventivel, de az működik. Csak nem annyira halk.
Noctua-nak van 5V-os ventije. Bár az meg lehet, hogy nem ilyen kicsi.
Kettős csapágyazásút érdemes keresni.Én inkább annak járnék utána, hogy milyen hőfokvédelem van beleépítve (pl. lekapcsol mielőtt kinyúvad) és, hogy a magas hőmérséklet következményeként van e teljesítményvesztés.
Ha nincs védelem, vagy csökken a sebesség, akkor mindenképp érdemes aktív hűtést beszerezni. Ha viszont nincs ilyen gond, akkor személy szerint csak erősen ajánlom, de nem feltétlen szükségszerű. -
jozdavab
tag
válasz
jozdavab
üzenetére
Ja igen, a hőfokokhoz:
Lemaradt, de egy zebra case be van benne, ilyen kis mini hűtőbordákkal.
Elméletileg van hozzá egy ventillátor is, de szerintem azt döglötten kaptam mert nem forog, pedig dokumentáció alapján jól van bekötve. Szóval jelenleg passzív üzemmódban üzemel.
Új hozzászólás Aktív témák
- Ne várj sokat a vásárlással: drágulás a láthatáron
- A jövőre utal a CoD: Black Ops 7 egy új beállítása?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Káprázatos űremléket állított Jeff Bezos az édesanyjának
- OLED TV topic
- BestBuy topik
- Valami baja van a tápomnak
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Milyen processzort vegyek?
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- További aktív témák...
- Ryzen 7 5800X3D + Strix B550-A + 32GB Corsair Dominator + RX 7900 XTX NITRO+ 24G + 1200W 80+ plat
- AMD Ryzen 5 5600X/3070/512Gb SSD/32Gb RAM/850W GOLD
- Gamer PC - Ryzen 7 5700X / RX 9060 XT 16GB / B550 WIFI / 32GB RAM 3600Mhz / 1TB M.2 SSD / 650W GOLD
- Eladó Komplett gép
- ASUS ROG Strix Z890-E Gaming + Core Ultra 7 265K + G.Skill Trident Z 48GB DDR5 8200MHz CK eladó
- iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3831, 100% Akkumulátor
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- Apple iPhone 12 Pro Max / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó garancia
- Lenovo Thinkpad X1 Yoga 2in1 WUXGA Touch i5-1135G7 16GB 256GB Intel Iris XE 4G LTE W11 Pro Garancia
- Nvidia Quadro M2000/ P2000/ P4000/ RTX 4000/ RTX 5000/ RTX A2000
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
wassermann