- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Android szakmai topik
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
válasz
vitezfeher #6813 üzenetére
A vörös pi is eredeti, csak keleti piacra szánt változat. Természetesen az eu-n belül vásárolt példányokra nem kell pluszban áfát fizetni, hiszen azt már tartalmazza az ára. Azért is kerülnek annyiba, amennyibe. Ehhez képest kifejezetten drága a vörös pi, hisz a nettó ára annyi, mint az itteni bruttó árazás.
(#6815) balaaa88
a gift megjelölés semmit sem számít, egyébként külön nyilatkozat kellene az ajándékozásnál a feladótól. [link] -
stopperos
senior tag
válasz
vitezfeher #6813 üzenetére
Mert már eu-n belül van
Én 2 darabot vettem tőlük, mondjuk az elsőre fél évet vártam, mert akkor volt a nagy hajrá. A második egész gyorsan megjött.
-
sanchomuzax
aktív tag
válasz
vitezfeher #6516 üzenetére
Amúgy ez a DS File Android kliens? Nekem ez segített: ne https-t, hanem http-t használj.
-
wassermann
Topikgazda
válasz
vitezfeher #6519 üzenetére
Hát igen, ezek a szép dolgok! Itthon nálunk is van hasonló: az RPi tévészerverét, ha akarom VLC-vel simán eléri két Windows-os gép és egy Androidos tablet. Két kellően fickós Androidos telefon közül viszont csak az egyik képes rá, a másik sitty-sutty becsukja a VLC-t, ha meghívod a Pi-n futó szervert. Ettől függetlenül egyébként minden mást tökéletesen felismer és lejátszik...
-
wassermann
Topikgazda
válasz
vitezfeher #6516 üzenetére
Más ext4-re formázott eszközt képes olvasni a médiallejátszód? Próbáltad esetleg ext2-vel és ext3-al is?
-
moli.hu
őstag
válasz
vitezfeher #6443 üzenetére
> 50 torrent egyszerre?
azt irtad, hogy 4 torrent megy egyszerre, ami ha a tobbi ilyenkor teljesen meg van allitva, varakozoban van, akkor nem 50. Nalam a 130-bol 50 torrent fut aktivan trackerrelve.> mekkora torrentek?
nagyon nem mindegy, hogy 50 ebook vagy 50 filmsorozat-szezon megy-e. irtad, hogy vegyes, ami nagyjabol azt jelenti, hogy 1 szezon melle jar 1 ebook, vagyis kerekitve a 4 torrent helyett gyakorlatilag 2 szamottevo torrentet seedelsz.> hany darab pieces-bol allnak?
a torrentek elkeszitesekor a megosztott fileokrol keszul egy hash, de a nagyobb fileokat felszabdaljak kis darabokra, hogy ne egyben kelljen letolteni a teljes filet, ezek a darabok, eredeti nevukon pieces-ek.> hany trackeruk van?
azt irtad, hogy 1, nalam 4, ami 4x tobb kapcsolodas, uj konnekcio.> enkodolt preferalt vagy tiltott?
a kommunikacio titkositott vagy titkositasmentes. a raspit nagyon lassitja a titkositas.> mennyi az atlagos napi transfer rate?
nalam 90GB/nap, te ennek a toredekenek a toredeket irtad. nyilvan ez raspin nem volna tarthato, de nem itt van a bottleneck.azert kerdeztem az adatokat, mert nekem a fenti kihasznaltsaggal a raspi orankent fagyott, hasznalhatatlan volt komoly torrentezesre. ezert vettem helyere egy atomos alaplapot es raktam ossze egy miniitx gepet, ami viszont nem 3W-ot, hanem 30W-at fogyaszt. be lehet irni, hogy birja az 50 torrentet, de ez nem igaz.
-
moli.hu
őstag
válasz
vitezfeher #6437 üzenetére
50 torrent egyszerre? mekkora torrentek, hany darab pieces-bol allnak? hany trackeruk van? enkodolt preferalt vagy tiltott? mennyi az atlagos napi transfer rate?
-
wassermann
Topikgazda
válasz
vitezfeher #6110 üzenetére
Mi a saját filmek nézésén túl Youtube-ra használjuk RaspBMC-vel. Onnan lejátszik mindent, az 1080-asakat is (persze, ha a Youtube engedi, mert néha előfordul, hogy nem hagyja a kiválasztott videót megnyitni. A codec licenszeket megvettem, így nem a CPU gyötrődik a lejátszásnál.
-
sanchomuzax
aktív tag
válasz
vitezfeher #6110 üzenetére
Mivel az MTV videótár Microsoft Silverlight alapú, ezért a Silverlight Debian installra érdemes rákeresni: https://www.google.com/search?q=Silverlight+Install+Debian
-
wassermann
Topikgazda
válasz
vitezfeher #6074 üzenetére
Ez itt másképp van. A lényeg, hogy van egy kicsi, akár Windows alól is olvasható partició a kártyán, ott találod a config.txt-t. Ha van otthon kártyaolvasó, dugd rá egy Windowsos gépre és jegyzettömbbel szerkesztheted. A régi fájlt is tartsd meg, nevezd át, ha az újat elrontanád jól jön.
-
wassermann
Topikgazda
válasz
vitezfeher #6070 üzenetére
A hagyományos TV-hez pedig, ki kell egészíteni a config.txt-t egy sorral: sdtv_mode=2
Bővebben, a config.txt lehetőségeiről itt: RPi Config -
Cyber_Bird
senior tag
válasz
vitezfeher #6070 üzenetére
Próbáld ki egy másik táppal.
esetleg először csak a billentyűzetet rádugva.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 5070 +Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- GAMER PC : RYZEN 7 9700X /// 32 GB DDR5 /// RTX 5070 Ti 16GB /// 1TB NVME
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Akár játékra! Intel X5650 / GTX 1650 / 24GB / 240SSD+ 500HDD
- GAMER PC : RYZEN 7 7800X3D /// 32 GB DDR5/// RX 9070 XT 16GB /// 1TB NVME
- GAMER PC : RYZEN 7 7800X3D /// 32 GB DDR5/// RX 9070 XT 16GB /// 1TB NVME
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- BESZÁMÍTÁS! 860W Fractal Design ION + 2 Platinum tápegység garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest