-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
golya87
őstag
válasz
BestofJAVA #44972 üzenetére
Engem kérlek ne vonj bele ebbe a sz@rba!
Pi1B-vel kezdtem, azóta mindegyik generációval volt dolgom, majdnem mindegyik meg is van a fiókban. Egy másik részük pedig vagy Kodi, HA, vagy headless server-ként teszi dolgát. -
wassermann
Topikgazda
válasz
Most már én is direkt megnéztem: a Raspberry Pi oldalán jelenleg egyetlen Ubuntu-s hivatkozást találtam: a telepítő készítő programnak van Windows, macOS és Ubuntu alatt futó verziója is (ez nem azt jelenti, hogy ezeket a rendszereket lehet telepíteni).
-
cog777
senior tag
válasz
"Az Ubuntu desktop ost gyakorlatilag garantáltnak tüntetik fel. Én nem érem be kevesebbel. A felháborodásom teljesen jogos, hiszen a Raspberryn nem fut az Ubuntu."
Nem jogos, mert a gyarto nem emliti a hivatalos honlapon. Ha te mint felhasznalo eltersz a hivatalosan ajanlott OS-tol, akkor az a te feleloseged.
[link]Tovabba en meg mindig az SD kartyat latom, mint hivatalos bootolhato eszkozt: [link]
Az mas kerdes, hogy okos emberek lehetovetettek az USB boot-ot, bar itt mar a rengeteg eszkoz miatt, ez nem garantalt hogy "out of box" mukodni fog, pl az en ADATA ssd-men egy "quirk" parametert kellett hozzaadni a bootlolashoz.Tehat megegyszer:
- hasznald a hivatalos image keszitot
- hasznalj sd kartyat
- bootolj rola hogy legalabb egyszer frissitse a firmware-t az OS
- utana mehet az pendriveHa ezeket tovabbra is ignoralod es flamelsz, akkor valszeg csak trollkodni jarsz ide es ki kell tiltani teged a forumbol.
-
scream
veterán
válasz
A hasonlatodnál maradva: a barátnőd tudta hogyan kell használni a hűtőt? Hogyan kell beüzemelni?
Remélem érted a párhuzamot...
Mi lenne, ha SD kártyát használnál és arra próbálnád meg először feltelepíteni az OS-t, majd az OS alól frissíteni a fw-t, ezt követően engedélyezni az USB boot-ot és utána próbálkozni pendrive-ról?
Ezt a PINN-t nem tudod elengedni, pedig nem lenne rossz (pedig több alternatívát is már kaptál, direkt linkekkel). Inklább a hivatalos Raspberry Pi Imager-rel próbálkozz; ha minden vágyad a 64bit, akkor válaszd a Raspbian OS-t (Debian alapú, mint az Ubuntu is), van GUI-is.
De már alig várom (nem), ha véletlenül végül sikerül felrakni egy rendszert jól, hogy majd jössz ide sírni, hogy miért nem megy úgy az Idea meg Wireshark meg már nem is tudom milyen Cisco app, mint a PC-n.
Gondolom azért is a Pi meg mi leszünk a hülyék.
-
Archttila
veterán
válasz
Dobd fel ra az Arch ARM edition-t
[link]
En honapokig hasznaltam (itthon elsodleges) desktopnak raadasul WM-el (DE nelkul)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A Fehér Házban marad a Starlink Trump és Musk rossz kapcsolata ellenére
- Max
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Nintendo Switch 2
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Milyen videókártyát?
- Tőzsde és gazdaság
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- eBay segítség kezdőknek
- További aktív témák...
- HP Prodesk 600G4 SFF - i5-8500, 16GB DDR4, 512GB NVMe SSD, ATI R5 430 2GB eladó!
- Gamer PC - R5 5600, RTX 3060 és 16gb RAM + GARANCIA
- Void RGB PC - i7 9700f, 16Gb RAM, RTX 2080Ti 11Gb stb.
- RTX 4080 SUPER,16GB. Ryzen 7 7800X3D, 32 RAM Fury RGB! Garancia!
- Asztali PC , i7 9700K , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 500GB NVME , 1TB HDD
- Csere-beszámítás! Számítógép PC Játékra! I3 14100F / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A52s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged