Hirdetés
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- A legújabb iPhone kiegészítő egy zokni, amit magunkra akaszthatunk
- Vége a dalnak: leállt az iPhone Air gyártása
- Alma inspirálja ezt az olcsó ZTE-t is
- Fordulat: időben startol S26+, nézd meg, milyen lesz!
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tg44
csendes tag
válasz
moli.hu
üzenetére
Ha már itt tartunk minek hozzá külön hálózati eszköz, ha egyszer egy 20k alatti routert is simán fel lehet configolni erre a feladatra.
Csak hogy a témába is vágjak:
A rendszer úgy néz ki nagyvonalakban, hogy rámásolsz egy filet egy sdkártyára, rádugod a cuccot hdmis monitorra meg teszel rá usb-s billentyűzetet, felrakod hálózatra. Ezután kiírod az ip-jét valamire, és innentől le is húzhatod a monitorról/billenytűzetről, mert egy másik (akár windowsos) gépen is tudod konfigurálni. Rádugod a winyót, végigcsinálsz egy tutorialt, aztán webfelületen, vagy egy utorrenthez hasonló programmal tudod vezérelni hogy mit töltsön meg milyen sebességgel. (közben kell nem grafikus felületet használni, azt nem tudod elkerülni)
Mielőtt arra adod a fejed, hogy egy ilyet csinálj, készülj fel 2 dologra: 1. nem minden fog elsőre sikerülni, sok idő lehet még felhúzod, mert nincs hozzá tapasztalatod mindenre guglizni kell, 2. nagyságrendekkel kevesebbet fog fogyasztani mint "valami windowsos" gép, és mivel nincs benne mozgó alkatrész csendes is lesz, de kicsit olyan mintha egy tök új világba lépnél be amit lehet nagyon megszeretni és nagyon megutálni.Nekem kb 2 nap volt 0-ról felhúzni a routerem ilyen feladatkörre (csak ott ugye a wifi működésre bírása, a belső hálózat mind mind megoldandó volt még plusszban, meg én csináltam sambasharet amivel több időt toltam el mint a többivel együtt összesen mert nem volt tapasztalatom). Összesen belekerült 22k-ba a sata-to-usb kittel együtt, kb egy éve stabilan megy, néha kell kalapálni rajta mert tud meglepő dolgokat produkálni, de visszanézve azok mind az én hibámból eredtek

Új hozzászólás Aktív témák
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Vezetékes FEJhallgatók
- Yettel topik
- Arc Raiders
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- -ÚJ,2 ÉV GAR- GAMER PC: RYZEN 7 5700/5800X +RX 6600/6700XT +16-64GB DDR4! SZÁMLA! 70 féle ház!
- Eladó többfajta rig keret! + tartozékok!!!!!!!
- HP 2400 WAT szervertáp - HASZNÁLATLAN
- -ÚJ,2 ÉV GAR- GAMER PC: RYZEN 5 4500-5600X +RX 6600/6700XT +16-64GB DDR4! SZÁMLA! 70 féle ház!
- Gamer PC-Számítógép. Csere-Beszámítás! R7 5800X / RTX 5060 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- 143 - Lenovo LOQ (15IRH8) - Intel Core i5-13500H, RTX 4060 (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Strix RTX 2080Ti 11GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3667 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3326, 94% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

wassermann