Hirdetés
- Karácsonyi telefonajánló 2025
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Vivo X200 FE – fenséges méret
- Nem semmi: két Nothing kapott egy nagy frissítést
- iPhone topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Yettel topik
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Akkor pontosítok: előtte nem csinálta, csak ha egeret dugtam bele. Most médiatár frissítése közben is szivárványos kockázott. Lejátszás közben meg nem csinálja. De jó, hogy más is tapasztalja. Emiatt nem fogok visszatérni, már a csillagos eget is telepítettem meg módosítottam rajta.

-
Sziasztok! Ma frissítette magát az osmc, azóta pont ugyanarra a tápra dugva, pont ugyanazt a feladatot végezve villog a szivárványos kocka. Frissítés előtt nem csinálta gyakran. Kérdés: létezik, hogy a frissítés óta több lett a fogyasztása a pi-nek, vagy elromlott a táp?
-
válasz
Szicskeee
üzenetére
SSH-zz be a kodira, majd:
sudo nano /boot/config.txt
És nézd meg, hogy van-e benne valahol egy ilyen sor:
hdmi_edid_file=1
Ha igen, kommentezd ki:
#hdmi_edid_file=1
Majd ments és indítsd újra a Pi-t. Én pont most szaladtam ebbe bele, nekem az osmc "Pi config" menüpontja tette bele, ha jól sejtem.
-
Sziasztok! Azt szeretném tudni, hogy ha SBS vagy OU típusú filmet játszok le kodival, akkor normális az, hogy csak simán továbbítja a streamet ahogy van, és a tv csinál belőle 3D-t? Mert én azt hittem, hogy átalakítja 3D jelre és úgy küldi a tv-re. Vagy ehhez kell az openelec és arra a kísérleti kodi?
-
válasz
consono
üzenetére
Értem én, de feltettem az xorg-ot, valamint a matchbox wm-et, régebben játszogattan ezekkel mikor Android alá telepítettem linuxot, és vnc-n keresztül működött a dolog, tehát azt tudom, hogy meg lehet csinálni, csak azt nem tudom, hogy most miért nem jön össze. Nekem jó lenne úgy is, hogy kilépek a kodiból a böngésző miatt, de alapvetően az osmc-t szeretném, ha indulna. A böngészőt csak webes videómegosztók meg rádiók miatt szeretném feltenni.
-
Sziasztok! Szeretnék OSMC alá valamilyen webböngészőt telepíteni, de nem vagyok nagy Linux guru, feltettem parancssorból egy iceweasel-t, de természetesen nem indul mert nem talál megjelenítőt. Hogy lehetne ráizgatni arra, amit a kodi használ? Egy böngésző miatt nem tennék fel egy egész raspbian-t vagy egy ablakozót...
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen autót vegyek?
- Hálózati / IP kamera
- Vírusirtó topic
- AliExpress tapasztalatok
- Bundle topik
- Régóta ott van a fiókban az Intel válasza az AMD-féle 3D V-Cache-re
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Direct One (műholdas és online TV)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- 96GB DDR5/ RTX 5070 Ti/ Ryzen 7 7700X/ PRIME X670-P/ Freezer 36/ új, bontatlan/ garancia
- Igényes, esztétikus gamer PC - i5 12400F / 32GB / RTX 3070 / 1TB NVMe / 650W Silver
- Egyedi PC építés Neked, stílusra és teljesítményre szabva
- HP ProDesk 600 G5 i3-9100 16GB 512GB 1 év garancia
- HP ProDesk 600 G5 i3-9100 8GB 256GB 1 év garancia
- Dell 14 Latitude 5430 FHD IPS i5-1245U vPro 4.4Ghz 10mag 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 LTE Garancia
- Vállalom telefonok,tabletek javítását ,(szoftveres hibát is,frp lock-ot is)márkától fügetlenűl
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Bomba ár! HP EliteBook 845 G7 - Ryzen 5 4650U I 8GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

wassermann