- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
envagyok
veterán
válasz
cinemazealot #18130 üzenetére
Esetleg wetek play-ra? ( openelec) azt úgyis csak tv szervernek használom.
-
envagyok
veterán
válasz
cinemazealot #18124 üzenetére
Azt szeretném megoldani, hogy valamelyik pi-n vagy a wetek playon (mindegyiken openelec fut) legyen egy központi adatbázis a nas-omon tárolt filmekről zenékről, illetve hogy mi volt már játszva, meddig,stb., és azt az adatbázist használja a többi pi-m, pc-m,androidos tablet,stb kodival.
Ui. Az előző hozzászólásban pi-t írtam PC helyett,de a prediktív szótár megint okos volt
-
envagyok
veterán
Van valahol magyar vagy angol leírás arról, hogyan lehetne központi média adatbázist csinálni az egyik Pc-n vagy egy nason?
Használ valaki lamp-ot? -
-
envagyok
veterán
Eddig a tesztverziókat használtam openelecből pi2-eseken. Húzva 1000/500/480
De gondoltam egyet, és Felraktam friss telepítésként a 6-os finalt. Nektek is röccenik azzal néha a film?
(20-30gb mkv) főleg a feliratosok, meg ha film közben ok-vel előhozom a menüt? -
envagyok
veterán
Az openelecen belül kell engedélyezni az unofficial openelec repo-t, azon belül a szolgáltatásoknál van a tvheadend server.
Ha már bejött a tvheadend weboldala neked, és látod az eszközöket, és csinálsz egy scan-t, akkor lehet fail az eredmény, ha rossza jel (nem elég erős) -
envagyok
veterán
válasz
Flowtation #17161 üzenetére
Málna látja a nas-t szamba kliensként is.
-
-
envagyok
veterán
válasz
vargalex #17022 üzenetére
Van két pi2.
Mindkettő fenn van a hálózaton, mindkettő látszik is pc-ről, pingelni is tudom.
Mindkettőn ugyanaz a daily developer verzió van, openelecből, mindkettőn engedélyezve van az ssh.
De az egyiken nem tudom belépni
Az elképzelhető, hogy amelyiknél nem tudok belépni, már több openelec eszköz volt azon az ip-n?Mitől lehet ez?
-
envagyok
veterán
válasz
wassermann #16965 üzenetére
-
envagyok
veterán
Tudja vki hogy openeleccel, hdmi-cec-el hogyan lehet a context menüt elővarázsolni?
-
envagyok
veterán
Kis segítség kellene.
Pi2-ben használom az openelecet hdmi-cec-el vezérelve.
Sajnos a context menüt nem tudom előcsalni a távval.
Feltettem a keymap editort, és belőttem a tv táv színes gombjaihoz a következő hang, felirat ki-be, következő felirat, context menü funkciókat.
Működik is rendesen, de a tv funkciónál, a felvételek között nem jön elő a context menü.
Mit csinálok rosszul? Mindenhol máshol (ahol próbáltam), működik. -
envagyok
veterán
Valaki írta, hogy pi2-re nem kell mpeg2 codecet venni.
Nálam tvheadend pluginnel mpeg2 tv adások licensz nélkül csak kép nélkül, hanggal jönnek.
Lehet valamit át kell állítani openelecben? -
envagyok
veterán
Tud valaki linkelni olcsó, de jó linux (raspberry pi) kompatibilis usb-s gyors wifi adaptert-
Jó lenne ac433 vagy 866, de legalább dual band ,dual mimo (2.4Ghz,5Ghz kétcsatornás) -
envagyok
veterán
válasz
DarkByte #16459 üzenetére
Annyit szeretnék tul. képpen, hogy a CD-s rádiómban van aux in, szóval rátenni a pi-t, telepítve rá a kodi-t vagy runeaudiót, vagy volumiot, majd vhogyan bluetoothon irányítani mi szóljon a benne lévő sd kártyán lévő anyagokból. A jó minőség fontos lenne.
Találtam olyan hardver kiegészítőt (hat), ami elvileg leolvassa a can bust, így kormányról irányítható.
De az drága. Viszont van can bus kiolvasóm bluetoothos, elvileg ha a pi rácsatlakozna, akkor figyelhetné a kormány, és magnó parancsokat. -
envagyok
veterán
Vmi ilyesmire gondoltam :
http://forum.linuxvillage.org/index.php/topic,65.msg264.html#msg264 -
envagyok
veterán
Pi zéró vételén gondolkozom olyan célból, hogy flac és MP3 zenéket játszak le kocsiban vele. Egyik kérdés az lenne, hogy i2s és usb dacok is mehetnek vele?
A másik kérdés: Megoldható hogy fejegységről vagy kormányról vezéreljem can buszon keresztül?
Esetleg mobilról bluetoothon lehetne vezérelni Bluetooth adapterrel?
Azért jobb a bt mint a wifi, mert kocsiban nincs router, csak direktbe lehetne használni.
Milyen programmal menne ez szerintetek? -
envagyok
veterán
Nem így van? :
hdmi_pixel_encoding=0 default (limited for CEA, full for DMT)
hdmi_pixel_encoding=1 RGB limited (16-235)
hdmi_pixel_encoding=2 RGB full ( 0-255)
hdmi_pixel_encoding=3 YCbCr limited (16-235)
hdmi_pixel_encoding=4 YCbCr full ( 0-255)Nekem az avr fele alapból ycbcr fullban ad ki mindenféle hókuszpókusz nélkül a pi.
-
envagyok
veterán
válasz
Flowtation #16190 üzenetére
Bekapcsoltad a képfrissítési frekvencia igazítása a filmhez opciót a beállítások/video/lejátszás oldalon?
-
envagyok
veterán
Van vmi patch kodira openeleccel, amivel interlaced anyagok esetén interlaced kimenetre vált deinterlacing helyett? Rpi2-re és amlogic-os openeleccel kellene.
-
envagyok
veterán
válasz
azbest #15930 üzenetére
"Tehát nem tudja. Az, hogy szoftveresen visszakonvertálja alacsonyabb minőségűre az nem tudás. A raspberry-hez van olyan i2s hangkártya, ami valóban tudja kezelni és ki tudja adni a hd hangot az erősítőnek, hogy az dekódolja." - Miért ne tudná? Megkapod a 7.1-es hd hangot? Meg. Persze lehet szőrözni, hogy csak 48v96khz-es mintavételezésű hangot ad. Én, mint az emberek 100%-a, csak 10-20khz-ig hallok, de nem baj, neked biztos denevérfüleid vannak.
A hd hangsávoknak nem a kiadott 20 kHz feletti hangjai az előnyük, hanem hogy végre nem tömörített. A 384, 480 kbites Dolby D hangoktól feláll a hátamon a szőr. Azért elhívlak egy vaktesztre, kíváncsi vagyok kiszúrod-e, mikor szól hd audio bitstream, mikor a pi multichannel pcm. És milyen i2s eszköz ad hd hangot?""Zenében is simán lejátsza multichannel pcm-et. Az amlogic ezt nem tudja."
Valóban? Ugyanaz a verziójú openelec valószínűleg mindkettőn ugyanazokat a szoftveres képességeket tudja. Ha az amlogic is négy magos, akkor proci erőből sincsen kevesebb mint a pi2-ben."
Ez nem proci erő kérdése. Az én amlogic mxq lejátszóm sem openeleccel, sem nélküle nem képes multichannel hangot kiadni, csak sztereót.
A pi 7.1 96khz-re képes.
Nekem mindkettő van, tudom mit beszélek. -
-
envagyok
veterán
válasz
Arolotifar #15754 üzenetére
Pedig az a jó
Én azt használom boldogan -
envagyok
veterán
Openelec /volumio dual bootra van lehetőség pi2-vel?
-
envagyok
veterán
válasz
RoundRobin #15033 üzenetére
Persze ronda, de ez a nyák se szép
A tablet meg tök jó, egyrészt van egy másodlagos képernyőd, amit egy Uni tartóban betehetsz a tv/monitor mellé, plusz még akku is van benne, így szünetmentes sem kell mellé
Plusz kamera a Skypehoz -
envagyok
veterán
válasz
RoundRobin #15031 üzenetére
Itt van képernyővel, kamerával, bedobozolva 90usd-ért most, nem fél év múlva:
http://m.aliexpress.com/item/32492671225.htmlVagy 118 USD mini PC:
http://m.aliexpress.com/item/32475968760.html -
envagyok
veterán
válasz
RoundRobin #15023 üzenetére
Csak kár hogy annyiba kerül, mint egy inteles tablet vagy mini-pc
Olyan 60-80 USD között lenne érdekes -
envagyok
veterán
Pc-re dugva tudsz rajta nézni tv-t?
-
envagyok
veterán
Nekem is speciális neve van.
Windowsból filekezelővel megnyitod a pi IP címét (persze engedni kell a sambát a pin) majd a config nevű filet kell szerkeszteni notepad++-al. Most nem vagyok otthon hogy pontosan megnézzem, de keress rá ebben a fórumban vagy a neten...Edited:
/storage/.config/samba.conf.sampleEzt a filet kell szerkeszteni, és mentéskor lehagyni a sample kiterjesztést.
-
envagyok
veterán
Sziasztok,
Nem teljesen idetartozik, de szerintem a megoldás ugyanaz.
Szeretném megoldani egy amlogic-os Openelecet futtató médialejátszón, hogy hálózati tárolóra mentse a tvheadend felvételeit.
Ezen leírás [link] alapján próbáltam csatolni a meghajtót, mindkét leírást kipróbáltam, de nem megy.
A storage/xxx könyvtár megjelenik, de azt a saját flash meghajtójára mutat.
Tud valaki biztos módszert, hogy hogyan lehetne ezt megoldani?Köszönöm
-
envagyok
veterán
-
envagyok
veterán
Tudja valaki, hogy tvheadend szerveren meg lehet-e oldani, hogy samba megosztásra mentse el a felvételeket?
Eddig sd kártyára mentettem (nand install, nem pi), de néha elvesztem az sd kártyát, mert nem látja csak ki-ki behelyezés után. -
envagyok
veterán
Újabban azt tapasztalom openelec-el, hogy feliratos filmek mikor vált a felirat, egy hajszálnyit megakadnak.
Más nem tapasztalt ilyet? -
envagyok
veterán
válasz
Mezga Aladár #12638 üzenetére
Szerintetek rossz lehet amit linkeltem?
-
envagyok
veterán
válasz
Mezga Aladár #12634 üzenetére
25 usd vs 30 Euro
384/32bit vs 192/24 bit -
envagyok
veterán
Tudtok ajánlani usb vagy i2s dacokat pi-re?
Érdekelne hogy melyik a legjobb ár-érték arányú.
Pi2-vel és volumio-val használnám. -
envagyok
veterán
Sziasztok,
Milyen lehetőség van arra hogy pontmátrix vagy LCD kijelzőt lehessen rakni a pi-re, ami openelec vagy volumio alatt jelez is, pl. hogy mit játszik, mennyi idő telt el, stb. -
envagyok
veterán
Van egy régi alaplapi kiegészítőm, ami optikai és koaxiális digitális hangkimenetet ad le alaplapi tüskéről pc-n. Ezt lehet raspberry pi 2-höz kapcsolni?
-
envagyok
veterán
válasz
lord.lakli #12149 üzenetére
Ez nem teljesen igaz,
Dts hd-ből tudja a core-t spdifben is, Dolby truehd-t pedig multichannel pcm-ben ad ki.Van több FullHD koncertem dts-hd-ben és dolby truehd-val, 30-50GB-os anyagok, lanon keresztül simán játssza hanggal együtt...
-
envagyok
veterán
Ha valaki megszabadulna egy "régi" Pi B+-tól olcsón, szóljon..
-
envagyok
veterán
Az 5.0.7-es openelec update eltűntette a tv menüt a tvheadend klienssel. Más is járt így?
-
envagyok
veterán
raspberry pi mint hdtv adó
[link] -
envagyok
veterán
Találtam otthon pc-hez való toslink és coax kártyát, ami az alaplapi tusket viszi ki.
Ezt nem lehet valahogy rahegeszteni a pi-re?
Gondolom annak nincs digitális hangkimenete.. -
envagyok
veterán
Gondoltam kipróbálom a Volumio-t mert sokan mondták hogy dedikált lejátszóval sokkal jobb hangminőség érhető el, mint pl. az openeleccel.
Egyelőre a Hdmi kimenetet használtam, nem vettem sem usb sem i2 dacot.
Azt vettem észre hogy nagyon szép teret varázsolt, de a magas hangok enyhén, de hallhatóan torzak voltak. A források nas-ról flac állományok voltak.
Nem konzerv zene, hanem Sarah brightman, Enya, queen, David bowie 44,48,88 khz-esek.
Az erősítők/hangfalak egy alap Onkyo (ht-r548) dali zensor 3 hangfallal, és egy felső kategóriás Onkyo TX-NR3008 Dali zensor 7 hangfallal.
A lejátszók:
Rasp pi 1,2 openeleccel és volumio-val, Sony bdp-s5100 bd lejátszó, wetek play openeleccel, Onkyo tx-nr3008 beépített lejátszója, és belink mxq openeleccel.
A legrosszabbnak a Sony lejátszó tűnt, a pik volumioval nagyon szép teret adtak, de torzan. Openeleccel nagyon szépen szóltak, a wetek sem volt rossz, a belinket csak az olcsó erősítővel próbáltam, azzal talán azért volt fatyolosabb.
A pik volumioval mindkét erősítővel torzak voltak.
Videón szerintem a szoftver kiforratlansága miatt a pi, és a pi2, és a belink szerepelt a legjobban, a wetek a fentiek miatt alig észrevehető mikroakadásokat produkált. A Sony csak 60hz-en játszott mindent, így az csak blu-ray lemezekre jó (azt jól játszotta)
Kepminosegben más különbséget nem láttam.Szóval openeleccel nagyon jók a pi-k, mindkettő.
Hétköznapi használatban szinte észrevehetetlen a különbség (pi1 tuningolva).Érdemes rendelni i2 dacot, vagy esetleg usb-set?
Azzal nem lesz torz a hang?
Valakinek esetleg lennének tapasztalatai? -
envagyok
veterán
Arra nem tudsz parancsot, ami kiírja a teljes codec infót filmjátszás közben akár ssh-n?
Más:
Dvbviewer klienssel megoldható az, hogy a felvételt ne a serverre tárolja, hanem a kliens vegye fel?
A pi-ben 32GB-os sdkártya van, a server meg egy wetek play jelenleg nand installal, és csak 1.4GB szabad hely van. -
envagyok
veterán
Ooyan kérdésem lenne, hogy openelec alatt hogyan lehet filmjátszás közben előcsalni a dropped/skipped framek számát?
Más eszközökön a kodi-ban az o betű előhozta a codec infó screent, ami pin is előjön, de a dropped/skipped framek számát nem mutatja ott. -
envagyok
veterán
Felelslegessé vált a pi-m, meg van egy két régi USB-s webkamerám.
Az lenne a kérdésem, hogy openelec alatt van-e lehetőség, vagy van-e külön rendszer arra, hogy a webkamera képét streamelje a belső és a külső hálózatra?
-
envagyok
veterán
Kezdem úgy érezni, hogy a hd hang lehet a ludas
-
-
envagyok
veterán
A másik gondom, hogy DD HD és DTS HD bluray ripeknél (lanon keresztül) egy idő után elkezd szaggatni, akadozni a lejátszás.
Van egy wines tabletem usbs 100mbites lannal, és egy Wetek play, szintén 100-as lannal,mindkettő openeleccel/kodival, és egyiken sem akadozik.
Megnéztem az info panelt lejátszás közben, kb. 1 percig minden ok, majd a C sorban az AD mínuszban elkezd nőni negatív irányban -15-ig, az a/v is -8-ig, az af -1476%-ig, aztán le is áll.
Ezen hogy lehet javítani?
CPU terhelés csak 0-15% között van a 4 magon
Esetleg a pufferelést kell vhogy növelni?
Van egy usb3-as hubom gigabites ethernettel, azzal is ua. csinálja..
Szerintem ez nem lan sávszélesség,sem CPU korlát hanem vmi busz? -
envagyok
veterán
válasz
wassermann #11042 üzenetére
Nem csak arra vagyok kíváncsi, csak jó néha kontrollálni mekkora a terhelése a prociknak, stb.,ill. Parabola antenna beállításhoz.
-
envagyok
veterán
válasz
wassermann #11035 üzenetére
Azt tudom, de ha éppen nézem a pi-n a tv-t, vagy filmet, és kíváncsi vagyok a részletekre, hadd ne kelljen már bekapcsolnom a tabletet/laptopot/asztali gépet.
A keymap editorban szerintetek hol találom ezt a lehetőséget? -
envagyok
veterán
válasz
vzoltan #11026 üzenetére
A keymap editorban amit még nem találok az a O billentyű PC-n, ami videolejátszás közben előhozza a részleteket pl. Jelerőség a tv kártyán, stb.
Próbálta valaki tuningolni a pi2-t?
Van egy Dolby Atmos demó blu-ray bizt. Másolatom, az elkezd akadni pár perc után, gondolom az ethernet miatt. Más 100 megabites ethernetes lejátszó viszi. -
envagyok
veterán
Köszönöm
-
envagyok
veterán
Két kérdés lenne még pi2-re.
-Érdemes-e és ha igen mekkora tuning kell?
-HDMI-CEC-en hogyan jön elő a titel menü (az a gomb,ami pc-n a jobb egérgomb)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-32GB DDR5! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Apple M4 Mac Mini 256GG, 16GB Eladó
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- Használt és ÚJ Gamer Monitor Felvásárlás Gyors és Korrekt Ügyintézés!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- DELL Universal Dock D6000 dokkolók, RTX Legion Pro laptopok 4 év Lenovo garanciával, licencek
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest