- Redmi Note 13 4G
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
- Hívószám-hamisítás
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Magisk
- Ulefone Armor 23 Ultra - tudás is van a páncél mögött
- Apple Watch
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
icemad
nagyúr
-
icemad
nagyúr
Sziasztok. Rpi 3+OSMC kombónál meg lehet azt valahogy oldani, hogy minden nap hajnali háromkor csináljon egy automatikus újraindítást? Van valahol ilyen beállítás?
-
icemad
nagyúr
válasz
krisztianAMG #26398 üzenetére
Visszakerestem a könyvjelzőim között. Nem is videó volt, hanem komplett leírás. Remélem hasznos lesz: [link]
Más: látom, hogy több embert is érdekelne egy olcsó multitouch vezérlő. Én kb. 600 forintból hoztam össze, kb. 7 évvel ezelőtt, mert volt itthon minden hozzávaló. (Értsd jól, szemétből raktam össze.)
Ami kell hozzá:-pelenkás doboz (Bármi más is jó, aminek az egyik oldala üres, és legalább A4-es lap méretű)
-rossz vagy felesleges scanner
-asztali lámpa foglalat+izzó
-usb webcam
-fehér nyomtatópapírEhhez itt egy leírás: [link]
Ezzel csak az a baj, hogy a szoftveres rész windowshoz van, azon viszont szépen működik. Nálam okosabbak talán át tudják ültetni rpi compatibilissé...Kicsit off, de gondoltam megemlítem, hogy amatőr ezermestereknek remek honlapok állnak rendelkezésre. Az én kedvenceim a wonderhowto.com, és az instructables.com. Mindkettőnek van raspberry részlege, de ezer más agyament ötletet is megosztanak ott a felhasználók.
-
icemad
nagyúr
válasz
krisztianAMG #26391 üzenetére
A fólia is jó ötlet, ha van aki szépen feltegye. A szoftveres részt egy az egyben copyztam egy YouTube videó leírásából, apróbb módosításokkal. De szerintem egy sima kodi is megfelel, fekete háttérrel.
-
icemad
nagyúr
válasz
krisztianAMG #26388 üzenetére
Én próbálkoztam vele, de feladtam. Maga a rendszer működőképes, de ilyen féligáteresztő tükröt (ha egyáltalán ez a neve...) baromi nehéz beszerezni hollandiában. Próbálkoztam autóüveg fóliával is, de nem volt az igazi. Végső megoldásnak próbálkoztam webkamerával is. Középre raktam a kamera által vett képet, köré az információkat. Itt a képen lehetett látni, hogy nem rendes tükör, igazából tök gagyi volt az egész... Ha tudsz szerezni olcsón ilyen spec tükröt, akkor biztos jól néz ki. Több videót is láttam róla, baromi jó cucc. Asszonykámat próbáltam egy ilyennel meglepni, de nem jött össze.
(#26379) wassermann : Ezzel az a baj, hogy tegnap sikerült végre rendesen összerakni a rendszert. (Osmc+movieshark+iptv+retropie) és nincs kedvem újra elkezdeni... Talán majd ha lesz egy szabadnapom.
-
icemad
nagyúr
Másik kérdésem is lenne, bocs a dupláért. Szóval Osmc-be valahogy lehet varázsolni web böngészőt? Nem kell semmi extra, csak híreket olvasni. Megoldható?
-
icemad
nagyúr
Sziasztok. Van ez a raspberry pi-re épülő okosotthonos megoldás, amit a magpi újságban részletesen leírnak. Ez csak az újsághoz mellékelt eszközökkel működik? Mert elméletileg van itthon mindenem hozzá, de nem olyanok. Valaki próbálkozott már ilyesmivel? Unalmamban elszórakoznék vele.
Erre gondolok: [link]
-
icemad
nagyúr
válasz
Celtis #26116 üzenetére
Szerintem egy car pc meg pont nem a kijelzőre épül. Itt az autó okosítása a cél, nem más. Embert nem láttam még filmet nézni vagy nintendózni kocsiban. Számléptetés, hangerőállítás, egy-két infó odb-ről, esetleg navigáció. Erre kell. Erre meg mindegy milyen a kijelző. De már berendeltem egy 3.5 inchest 20 euróért. Gyakorlásnak jó lesz.
-
icemad
nagyúr
Sziasztok. Szombaton megjött az rpi 3-am, amit egy car PC projekthez rendeltem. Ehhez keresnék valami olcsó kijelzőt, ami 12v-ról üzemel. (5v-os jobb lenne) Tudtok ajánlani valami webshopot? Touchscreen előny, de nem feltétel. Méret mindegy. Viszont fontos lenne, hogy pikkpakk be lehessen üzemelni a pi-vel. Sajnos nincs sok időm fórumokat bújni... Egyébként Car pct csinált már itt valaki? Melyik OS lehet hozzá jó? Én most osmc-vel próbálkozok, szerintem ez jó lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Milyen légkondit a lakásba?
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Redmi Note 13 4G
- Tőzsde és gazdaság
- Hardcore café
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Akciófigyelő: Jelentősen olcsóbban nyit az Ulefone új mindenese
- Autós topik
- További aktív témák...
- 5700x / B550i ITX Aorus / 32GB HyperX / Lianli vízhűtés /1000 SFX-L corsair táp/ 1TB nvme
- Eladó Konfig Ryzen 7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX5070 12GB!
- Gamer PC , i7 10700 , RX 6700 XT 12GB , 32GB 3200MHz , 512GB NVME , 1TB HDD
- Eladó Konfig Ryzen 7 9700X 32GB DDR5 1TB SSD RX6900XT 16GB!
- Eladó Gamer PC i7 14700, RTX 5070, 32 GB 6000mhz RAM, Vizhűtés, 850W 80+ Táp, 2 év Garanciával
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP ZBook FireFly G8 - i7 I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD Touch I Nvidia 4GB I Cam I W11 I Gar!
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Corsair K100 Air wireless (CH-913A01U-DE) DE SN - A1E4G325503IVC
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged