- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- MIUI / HyperOS topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Poco X6 Pro - ötös alá
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kutga
félisten
Hölgyek/Urak!
Létezik valami egyszerű leírás arra, hogy egy RPI3-at hogyan tudok beállítani bluetooth hangszóróként amire pl. telefonról lehetne tartalmat küldeni? Youtube audiót konkrétan. Lap , táp, van, 3,5 mm jack hangfal pár van, bt adapter is van.
-
kutga
félisten
Hölgyek /urak!
RPI3-at kötnék össze DP monitorral, mindegy milyen HDMI -DP kábelt veszek hozzá?
-
kutga
félisten
Hölgyek/Urak!
Összeraktam egy kis torrent/smb/dlna szervert RPI3+ lap köré. Az lenne a kérdésem, hogy 'virágbolti' 4k anyagokhoz elég lehet-e ez a konfig? Az RPI csak a forrást adja, a lejátszást a tv beépített lejátszójára bízom.
Van itthon egy amlogic box is, azon van usb3 meg gigabit lan, gondolom azért jobb lenne, bár jelenleg az RPI alatt sem akadnak a filmek.
-
kutga
félisten
Hölgyek/Urak!
Egy RPI3-at szeretnék használni otthon dlna, smb, ftp, torrent szerverként, milyen OS-t ajánlanátok erre a feladatra? OMV-t tettem fel rá, de még azt is túl soknak érzem.
-
kutga
félisten
Hölgyek/Urak!
RPI3B+, friss Raspberry Pi OS telepítés, 'no wireless interfaces found' hibaüzenet fogad amikor csatlakoznék az otthoni wifire.
Nincs wlan interface-em csak eth és lo. Nincs blokkolva, előtte Libreelec alól sem működött, merre induljak el? Egy ideje már túrom a netet de semmi nem használ.
-
kutga
félisten
Hölgyek /urak!
Retropie alá tudtok ajánlani kompatibilis vezeték nélküli kontrollert? Super marionál komolyabb játékokra nem kell, vezetékes snes kontrollert használok, de a sok kábel kényelmetlen.
Xbox One-nal próbálkoztam korábban de folyton megszakadt a bt kapcsolat, nem ismerte fel, stb, ideig óráig működött.
-
kutga
félisten
Hölgyek/Urak!
RPI3B+ Raspbian oprendszerrel, áramszünet után nem csatlakozik újra az internetre. Telekom kábeles internet van a lakásban. Reboot után megint működik, de ez így elég kényelmetlen, mit tudnék vele kezdeni?
Arra gyanakszom, hogy a modem később áll fel mint a RPI.
-
kutga
félisten
Hölgyek/Urak!
Raspberry Pi 3 B+ Raspbian Kodival elég lehet fullhd videó lejátszásra?
-
kutga
félisten
válasz
Murdock1981 #36416 üzenetére
Köszi, működik.
-
kutga
félisten
Hölgyek/Urak!
RPI3-at használok otthon torrent szervernek, van rajta egy usb-hdd, amire töltöm a tartalmat. Miképpen tudnám ezt a meghajtót az otthoni, egyazon hálózatban lévő W10-es gépekkel megosztani úgy, hogy másolgatás nélkül le tudjak róla játszani tartalmakat?
Raspbian oprendszer, Transmission daemonnal.
-
kutga
félisten
válasz
dogi01 #35637 üzenetére
Azért előtte kérdezz rá mondjuk a Kodi topikban hogy az HBO GO működik-e. YT van, azt én is használom.
-
kutga
félisten
válasz
wassermann #35632 üzenetére
Adapterem van, nem épp ilyen, de működik. Hozzáadtam a két eszközt, játszottunk egy kis Super Mariot, minden rendben volt vele.
Este kikapcs, másnap ismét be, egyik kontroller sem működik.
Asszem valami szoftveres gubanc lesz, majd még bújom az internetet.
-
kutga
félisten
Hölgyek/Urak!
Használ valaki Retropie-t? Xbox One bluetooth kontrollerrel össze lehet hozni úgy hogy a következő indításnál is működjön?
Szombat este beállítottam kettőt gond nélkül, másnapra egyik sem működött úgy hogy hozzájuk sem nyúltam.
-
kutga
félisten
Hölgyek/Urak!
RPI3B+ mellé milyen és mekkora sd kártyát érdemes venni? Rapbian alól Kodi és Retropie menne róla.
-
kutga
félisten
MOD
Hölgyek/Urak!Az RPI3B+ BT vevője mennyire megbízható? Érdemes lehet befektetni egy usb-vevőbe? Pl.
Retropie-hoz kellene 2 db XboxOne BT kontroller mellé.
MOD
rosejbli
Igen, majd eldönti. -
kutga
félisten
Hölgyek/Urak!
RPI3-at használok otthon, Openelec fut rajta sd kártyáról. Az egyik pc feleslegessé vált, így felszabadult egy ssd meghajtó.
Van értelme, illetve megoldható-e, hogy erről bootoljon az OE?
-
kutga
félisten
Hölgyek/Urak!
Raspberry Pi 3 Model B+ esetén a hivatalos tápegységnek van valami értelmes alternatívája?
-
kutga
félisten
Hölgyek/Urak!
Van itthon elfekvőben egy Raspberry Pi 2, érdemes lehet netezős gépnek felhasználni és ha igen milyen oprendszerrel?
Szülőknek lenne, hírolvasás, böngészés, levelezés max. A hivatalos Raspbiant próbáltam de elég döcögős. Egy 8 GB-os micro sdhc kártya van benne, én média lejátszónak használtam kodival.
-
kutga
félisten
Hölgyek/Urak!
Kodi alatt szeretném kiiratni, hogy mennyi idő van vissza az aktuálisan lejátszott videófájlból. Melyik a legegyszerűbb kijelző amivel ez megoldható? RPi2-ről van szó, official házban.
-
kutga
félisten
Hölgyek/urak!
Official tápot honnan érdemes venni ahol nem horror áron adják?
-
kutga
félisten
Hölgyek/Urak!
Mekkora maximális hdd méretet kezel a Pi2 usb-n?
Egy 4 TB-os WD Purple merevlemezt vennék hozzá, usb3 külső mobilrackben (saját táppal).
-
kutga
félisten
Hölgyek/Urak!
Már egy ideje gondolkodom rajta, hogy az Rpi2-t és a mellette lévő (usb rackben) desktop és notebook hdd-met bele kellene pakolni egy házba, erre van valami ötletetek?
Tehát Rpi2 és 2 hdd menne bele.
-
kutga
félisten
Hölgyek/urak!
Rpi2 kodi megbirkózik egy full hd mkv lejátszásával usb vinyóról?
-
kutga
félisten
-
kutga
félisten
válasz
vadkörte #28191 üzenetére
Nálunk valamivel bonyolultabb a helyzet, mert vidéki városban a Telekom kábeles hálózatára váltással együtt igényeltek egy TV-t, szintén rajtuk keresztül...vagy egy éve. Aztán azóta se T hálózat, se TV, csak ígéretek.
MOD
Akkor nézek otthon egy tápot, ha más nem, rendelek én is. -
kutga
félisten
Hölgyek/Urak!
RPi2-t régi típusú, crt tévéhez scarton keresztül lehet valamiképpen csatlakoztatni?
-
kutga
félisten
Hölgyek/Urak!
RPi2-t honnan érdemes most rendelni? KIT-ben leginkább, házzal, töltővel, sd kártyával.
-
kutga
félisten
Hölgyek/Urak!
Ki milyen házat ajánl Pi2-höz amibe esetleg be is lehet csavarozni, nem csak az alap pattintós műanyag?
Most valami hasonlóm van, de igyencsak lötyög benne a gép.
-
kutga
félisten
Hölgyek/Urak!
Lassan egy éve már nagy megelégedéssel használok egy RPI2-t médialejátszóként Kodival, Openelec alatt.
Megfordult a fejemben, hogy miképpen lehetne csatlakoztatni hozzá egy olyan lcd kijelzőt, ami az éppen lejátszott tartalomról mutatna pár infót, ha épp nem megy semmi, akkor mondjuk az időt, dátumot, stb, de fogalmam sincs merre induljak, mi kell hozzá, egyáltalán megéri-e.
Mit javasoltok?
-
kutga
félisten
Androidos okostelefonról a Youtube alkalmazás képét hogyan tudnám kiküldeni Pi2-re (Kodi).
A Yatse nevű alkalmazás gond nélkül látja a hálózati eszközt és a letöltött videót ki is küldi a tv-re, a gyári YT alkalmazás viszont csak teker és nem talál semmit. A Pi kábelen csatlakozik a helyi hálóra, a telefon wifin keresztül.
-
kutga
félisten
Hosszas kísérletezés után arra jutottam nem fog menni a régi tv tunerem a Pi2-n.
Rögtön felmerült a kérdés, hogy milyet lenne érdemes venni hozzá? UPC digitális kábel tv előfizetésem van, de a falból ugyanúgy jön analóg adás is kábelen, engem ez utóbbi érdekelne.
-
kutga
félisten
Ma megjött a korábban ajánlott távirányító meg az infra vevő. Ki is próbáltam, egyből működik minden funkció. Kényelmesebb mint az okostelefon.
-
kutga
félisten
válasz
Root Banane #13660 üzenetére
Nem megy, nekem ugyanilyet nem hajtott meg, kell a hub.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Argos: Szeretem az ecetfát
- iPhone topik
- Milyen videókártyát?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Elektromos cigaretta 🔞
- Linux kezdőknek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- Gamer Asztali Számítógép Eladó i5, GTX 1050, SSD + HDD!
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F/9700X/9800X3D +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- Apple M4 Mac Mini 256GG, 16GB Eladó
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i3-6GEN I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest