- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- iPhone topik
- Netfone
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Apple Watch
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nem lett arányos a fogyókúra
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
golya87
őstag
válasz
gojko.m #38529 üzenetére
Persze, pár fokkal jobb a zárt fém ház, mint a szintén zárt műanyag. Én a fent is említett bordaházat használom és csak azt tudom ajánlani is. De ha ultimate zárt ház kell és nem számít a pénz
akkor nézd eme cseh remeket.
-
golya87
őstag
Egyre több weboldal kezdte el tolni az arcomba, hogy ő bizony ki akarja kapcsoltatni velem a uBlock-ot. Kérdésem az lenne, hogy PiHole-lal is fog panaszkodni egy-egy ilyen oldal? (pl a Totalcar)
-
golya87
őstag
Minimális esély megvan rá, hogy a 8GB-s változathoz kiadnak egy official W10-et. DE én emiatt nem vennék RPi-t és semmiképpen sem várnék rá!
Van Raspbian, van OSMC, LibreELEC és ennyi. Ha ez jó, akkor meg kell venni, ha nem, akkor keress másik gépet, nem éri meg várni a bizonytalanra! -
golya87
őstag
válasz
golya87 #38165 üzenetére
Hülyeséget írtam. Alpine legújabb verzója tartalmazza a 0.9.8-as rtorrent-et, de a rutorrent-nek csak a béta verziója tudja ezt kezelni. Így a linuxserveres srácok visszavonták az Alpine frissítést. Így sajnos én sem tudom mikor lesz ez így frissítve.
Update: beadtam egy kérést, hátha.
-
golya87
őstag
-
golya87
őstag
válasz
UberMutant #37591 üzenetére
Köszi!
body007: Ubuntu, buguntu témához visszatérve, bár egyet tudok érteni, céges környezetben könnyebben eladható egy Ubuntu. Arra már van Measurement Plan, míg egy Raspbian-ról max az IT 70%-a hallott...
-
golya87
őstag
Sziasztok!
Abban tudna valaki segíteni, hogy a képen látható USB hub-on lévő tápcsatlakozót milyen méretekkel keressem Ali-n?
Van ilyenem itthon, de mérőeszközöm nincs sajnos.Előre is köszönöm!
-
-
golya87
őstag
Milyen Pi-t használsz? 15MB alatt, megabyte vagy megabit-re gondolsz? Ez számomra sosem egyértelmű.
Igaz, hálózat/internet terén én még a múlt évtizedben ragadtam, ahol a koliban a 10Megabyte/s letöltés jónak számított, nagyon fölé nem is szerettem engedni, mert a vinyó lemaradt, de még így is pikk-pakk lejött egy film.
Nekem Pi4, rtorrent-tel UPC500-as neten 15-18Mbyte/s-el töltött egyszer, amikor elfelejtettem limitet beállítani. -
golya87
őstag
válasz
azbest #36390 üzenetére
Szerintem idénre max ráncfelvarrás várható, ha egyáltalán. A type-c csatival van gond, bár nem tudom pontosan (talán nem elég "okos") és a melegedés, ami miatt nem árthat egy újabb revízió.
De egy Pi Zero-nak 3b+ procival, esetleg egy 4-essel nagyon örülnék.
CM változat 4-es procival dúrván jó lenne klaszterezésre. -
golya87
őstag
-
golya87
őstag
Raspberry-hez való lítium cellás UPS-sel van valakinek tapasztalata?
RPi4-hez keresek, rövid áramkimaradásokat kellene áthidalnia vihar idején. -
golya87
őstag
RPi4 a teljes bordás házzal nektek is meghajlott kissé?
-
golya87
őstag
Van itt olyan, aki RPi4-et Plex szervernek használ? (Docker-ben?) Bírja rendesen szuflával?
Egy köhögő két magos Phenom2-est váltana. -
golya87
őstag
-
golya87
őstag
válasz
you_zsolex #34578 üzenetére
Kodiban tudtommal nem.
OSMC-ben az OSMC menüben valahol, LE-nél csak a config.txt-ben. -
golya87
őstag
válasz
wassermann #33844 üzenetére
Mi olyan van még hűtetlenül aminek jobb a gyári műanyag ház?
-
golya87
őstag
válasz
cinemazealot #33665 üzenetére
Nevetni fogsz, de a WS2811 ledsoromhoz tényleg kellett egy darab vastag kábel, hogy jó legyen a Hyperion Pi-ről vezélerve.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új Gamer PC - Ryzen 7 5700X / RTX 5060 / A520M / 16GB vagy 32GB RAM / 240GB + 1TB M.2 SSD / 650W
- Gamer PC - R5 2600, RX 580 és 16gb RAM + GARANCIA
- HP ProDesk 600 G2 SFF PC, Intel 6. generációs CPU, SSD és RAM nélkül
- Gamer PC - i5 13400f, RX 6700 XT és 16gb RAM
- i5 10500/ RX6600XT/32GB DDR4/ 512GB m.2 alapú konfig/ garancia/ ingyen foxpost
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest