- MWC 2026: Rám nézett a Robot Phone, zavarba jöttem
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
vargalex
üzenetére
Mondjuk én vidéki vagyok, tehát nekem már a kiszállítás sem ingyenes, vagyis számomra már magasabb lenne az ár.
Az érvek-ellenérvek elhangzottak, nyilván a kérdés az, hogy kinek mi a fontos, akinek az RCA kell, a minimális méret és hőtermelés, a GPIO és jól boldogul a Linux-al, annak tökéletes az Rpi is.
Akinek több/gyorsabb USB és/vagy SATA kell, VGA kimenet, Win támogatás, egyszerű és könnyű használat, annak inkább válasszon egy Brazos vagy Atom rendszer.
Nem vitatom el az Rpi érdemeit, de a roppant olcsóság és a használhatóság terén én személy szerint úgy látom, hogy azért kihívásokkal küszködik a málna. Nagyszerű eszköz azoknak, akik imádnak buherálni, hiszen tényleg kismillió dologra lehet felhasználni, és az ilyen eszközökhöz képest szép méretű és termékeny community áll mögötte.
Másfelől viszont az átlag egyorrú felhasználó azt tapasztalja, hogy azért annyira nem olcsó, mert ehhez is kell külön táp, szükség lehet aktív USB hubra, kell SD kártya és SD kártyaolvasó, lehet, hogy spéci kábel kell (pl. HDMI -> DVI-D), miközben nem lehet (az olcsóbb monitorokra jellemző) VGA bemenetes eszközöket használni hozzá, ráadásul a teljesítménye gyenge, az USB és hálózati sebessége is szerény, továbbá a használatához bizony bele kell mélyedni a Linux rejtelmeibe.
Új hozzászólás Aktív témák
- Beszámítás! Apple Mac Mini M4 16GB 256GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Beszámítás! Apple Mac Mini 2020 M1 8GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Erős Gamer PC i7-9700K RTX 3060 12GB 16GB Trident Z 850W Gold NZXT H510 Flow
- Apple iMac 21,5" 2015 Late / 8GB DDR3 / 1TB HDD / Bill+Egér 6 hó garancia, számlával!
- Corsair Water RGB PC - Aorus Z390, i9 9900k, 32Gb RGB PRO, 2080 Super, 1Tb M2, WiFi - Windows 11
- Használt Artfone A400 4G Senior mobiltelefon / 12 hó jótállás
- Szuper áron eladó Honor MagicBook 16 Series /Ryzen5-5600H/16GB/512 SSD/FHD/IPS/144Hz
- szinteÚJ! Microsoft Surface Laptop 5 13.5" i5-1245U 16GB 512GB Alcantara 1év garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250M i5 6600K 16GB DDR4 250GB SSD GTX 1650 4GB BITFENIX DeepCool 400W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
wassermann