- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Új középpályást igazolt a Qualcomm
- Google Pixel topik
- Redmi Note 11 és 11S - biztos alapra jobb építeni
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cifu
félisten
válasz
vargalex #2755 üzenetére
Mondjuk én vidéki vagyok, tehát nekem már a kiszállítás sem ingyenes, vagyis számomra már magasabb lenne az ár.
Az érvek-ellenérvek elhangzottak, nyilván a kérdés az, hogy kinek mi a fontos, akinek az RCA kell, a minimális méret és hőtermelés, a GPIO és jól boldogul a Linux-al, annak tökéletes az Rpi is.
Akinek több/gyorsabb USB és/vagy SATA kell, VGA kimenet, Win támogatás, egyszerű és könnyű használat, annak inkább válasszon egy Brazos vagy Atom rendszer.
Nem vitatom el az Rpi érdemeit, de a roppant olcsóság és a használhatóság terén én személy szerint úgy látom, hogy azért kihívásokkal küszködik a málna. Nagyszerű eszköz azoknak, akik imádnak buherálni, hiszen tényleg kismillió dologra lehet felhasználni, és az ilyen eszközökhöz képest szép méretű és termékeny community áll mögötte.
Másfelől viszont az átlag egyorrú felhasználó azt tapasztalja, hogy azért annyira nem olcsó, mert ehhez is kell külön táp, szükség lehet aktív USB hubra, kell SD kártya és SD kártyaolvasó, lehet, hogy spéci kábel kell (pl. HDMI -> DVI-D), miközben nem lehet (az olcsóbb monitorokra jellemző) VGA bemenetes eszközöket használni hozzá, ráadásul a teljesítménye gyenge, az USB és hálózati sebessége is szerény, továbbá a használatához bizony bele kell mélyedni a Linux rejtelmeibe.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen okostelefont vegyek?
- Microsoft Edge
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Yettel topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- A Battlefield 6-tal tenné vonzóbbá Core CPU-it és Arc GPU-it az Intel
- Milyen SSD-t vegyek?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Vivo X200 FE Blue Használt, újszerű állapotban 12 GB RAM / 256 GB tárhely Garancia!
- Apple iPhone 12 / 64GB / Gyári független / 12 Hó Garanciával / 100% akku
- Gamer Notebook! Csere-Beszámítás! Asus Tuf F15 FX506H / 11400H / RTX 3050 / 16GB DDR4 / 512 SSD
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 Aorus R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 4060Ti 16GB Zalman N5 MF CM 650W
- Dell Precision 5810 Intel E5-1650 v3 128GB RAM 2x512GBHDD 1x512GB SSD Quadro K4200
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest