-
Mobilarena
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cifu
félisten
válasz
vargalex #2755 üzenetére
Mondjuk én vidéki vagyok, tehát nekem már a kiszállítás sem ingyenes, vagyis számomra már magasabb lenne az ár.
Az érvek-ellenérvek elhangzottak, nyilván a kérdés az, hogy kinek mi a fontos, akinek az RCA kell, a minimális méret és hőtermelés, a GPIO és jól boldogul a Linux-al, annak tökéletes az Rpi is.
Akinek több/gyorsabb USB és/vagy SATA kell, VGA kimenet, Win támogatás, egyszerű és könnyű használat, annak inkább válasszon egy Brazos vagy Atom rendszer.
Nem vitatom el az Rpi érdemeit, de a roppant olcsóság és a használhatóság terén én személy szerint úgy látom, hogy azért kihívásokkal küszködik a málna. Nagyszerű eszköz azoknak, akik imádnak buherálni, hiszen tényleg kismillió dologra lehet felhasználni, és az ilyen eszközökhöz képest szép méretű és termékeny community áll mögötte.
Másfelől viszont az átlag egyorrú felhasználó azt tapasztalja, hogy azért annyira nem olcsó, mert ehhez is kell külön táp, szükség lehet aktív USB hubra, kell SD kártya és SD kártyaolvasó, lehet, hogy spéci kábel kell (pl. HDMI -> DVI-D), miközben nem lehet (az olcsóbb monitorokra jellemző) VGA bemenetes eszközöket használni hozzá, ráadásul a teljesítménye gyenge, az USB és hálózati sebessége is szerény, továbbá a használatához bizony bele kell mélyedni a Linux rejtelmeibe.
Új hozzászólás Aktív témák
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Mégis marad a Windows 10 ingyenes frissítése
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- World of Warships
- iPhone topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Így használod a ChatGPT-t
- Vezetékes FEJhallgatók
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- További aktív témák...
- DELL Optiplex Micro 7010 - i5 13500T - 16GB DDR4 - 512GB SSD
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD!
- Ryzen5 5600/ RX7600 8GB/ 32GB DDR4 alapú konfig/ garancia/ ingyen foxpost
- Eladó gamer pc, i5 9600K, GTX 1660ti
- New Zen AMD GAMER - 5900X : 9060XT 16GB : 32 GB DDR5 : 2TB : Új 3év garanciával
- Lenovo ThinkPad X13 Gen 2 i5-1145G7 16GB 512GB FHD+ 100% sRGB - 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- Samsung Galaxy S20 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3505, 93% Akkumulátor
- OLCSÓBB!!! Dell Latitude Precision XPS Üzleti gépek, 2-in-1 gépek, Vostro 8-12. gen.
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest