- Motorola G86 - majdnem Edge
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Légies iPhone halvány színei
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
-
Mobilarena
Rainbow Six Siege
Új hozzászólás Aktív témák
-
CJ4567
nagyúr
-
Kaci84
őstag
válasz
AdamzHU #9888 üzenetére
Most már csak az maradt, hogy megnézd, hogy másik játékokban is gyengébben muzsikál-e? Legalább tudjuk szűkíteni a kört, hogy a Siegere vonatkozik-e, vagy minden játékra.
Azt láttjuk, hogy nyers erőben megegyezik a procink, a VGA-d is jó eredményt kapott. Tápod is jó. Szóval nem hardver gond. Max annyiból, hogy ez a proci tényleg ennyit tud. -
Kaci84
őstag
válasz
AdamzHU #9880 üzenetére
Mégegyszer lenyomtam azzal a beállítással ami neked is van 1280x720p-ben. Kicseréltem a kártyát 1070-ről 570-re. Proci továbbra is 6/12 3600MHZ, RAM 2666Mhz Single Chanel, igaz valszeg jobb idozitesekkel. De ez nem szamithat ennyit.
Ahogy én látom a CPU tuning nem adott hozzá érdemben csak kb. 2%-ot, ezt keveslem. Elvileg a Te procid picit újabb, erősebb és még magasabb órajelen is megy egy picit mégis 15%-al gynegébb eredményt kapsz. Még a VGA-m is gyengébb( bár ez itt most nem számít). Nincs a windowsba valami energiabeállítás energiatakarékosra állítva? Vagy a játéktól elvéve az erőforrás?
Mindegy ha még nem tetted meg ezeket csináld meg.
- VGA tesztelése Unigine Superposition - ez nem terheli úgy a procit
- Chinebench R20
- Órajelet visszavenni pl. 3000MHz-re és úgy megnézni.
- Másik játék tesztelése aminek van benchmarkja (pl. Forza Horizon 4, ingyenes a demoja a Microsoft Storeban)
- Tápegység típusának megírása (harmadszor kérem) -
Kaci84
őstag
válasz
AdamzHU #9878 üzenetére
Na szóval lefutattam a Siege Benchmarkjat:
720p low beállítás
Ryzen 1700 3.6GHz 6/12
Overall átlag 200fps+lett
Chinebenc R20 2627 pontChinebenchet futtasd le Te is, hogy kiderüljön csak a Siegeben teljesít ilyen rosszul vagy máshol is. A tied amennyire a neten néztem 2700 pont körül kell, hogy kapjon 3600-on Chinebench R20-ban.
Szóval elvileg most így beállítva az én procim kb. megegyezik a tieddel, neked erre fel így is 25%-kal kevesebb az FPS-ed ez nagyon sok. -
Kaci84
őstag
válasz
AdamzHU #9876 üzenetére
Nem kell félni a Biostól két gombnyomás. De felteszed a Ryzen Master programot az meg baromi egyszerű órajel probálgatásra.
a VGA csere azért gond, mert a tesztelés úgy megy, hogy fix pontokat kell kijelölni a rendszerben. Pl. VGA jó, táp jó és így tovább. Ezért mondtam futass VGA benchet is, kizárva, hogy azzal gond lenne. Chinebench R20-at a procira. Tápod, alaplapod típusa? A windows állítgatása tesztelésre nem alkalmas. De már megint a jó megoldások helyett variűlni akarsz -
Kaci84
őstag
válasz
AdamzHU #9866 üzenetére
Úgy tudsz könnyen pontiot tenni az ügy végére, hogy a Siege Bench tesztjét lefuttatod LOW 720p-ben. Utána adsz neki egy kis órajelet, mondjuk 3900MHz-et és lefuttatod mégegyszer. Ha az eredmény emelkedett akkor a CPU miatt volt kicsi az eredmény. Illetve a kapott eredményeket össze tudod vetni mások eredményeivel is. Felesleges másik VGA-t szerezned illetve a beállításokkal vacakolni.
Más módja nincs egy CPU tesztelésének.
UI: Egy 3800X-et próbáltam belőni 1600AF 3600MHZ szintre, így levettem az órajelet 3000MHz-re a ramokat 2666MHz-re. LOW-on nekem 570-el volt 170-190 fps-em House pályán. Valóban úgy tűnik mintha valami nem lenne oké nálad. De mostmár többet nem segítek ha nem csinálod amit mondok! -
Kaci84
őstag
válasz
AdamzHU #9866 üzenetére
Felesleghes 1070-et kérned, mivel ha Full Lowara teszed nem lehet a VGA a szűk keresztmetszet, főleg, hogy nem is megy 100%-on. Arra az 1 percre nyugodtan OC-hatod. Ez az egy módja van hidd el.
Mondtam másik pályán ismpróbáld ki lehetőleg ugyanott ahol a YT-bon is látod.
A másik látni, hogy 75% a CPU használat, a Siege 6-7 szálat használ max szóval az úgy kb reális. -
-
travix
aktív tag
válasz
AdamzHU #9857 üzenetére
neki kb 130 az átlag fps-e ha nem csak az első 2percet nézed, nekem 90-100 körül mozog igaz én nem lowon játszok és nem vulkan apival (valamiért azzal kevesebb és az alt+tab se az igazi) de szintén rx 580 2600k 4.6ghz
CPU bottleneck akkor van ha nem 100% a gpu kihasználtság ezt meg te látod.
Igaz a te 1 szálad jóval gyengébb, de nem hinném hogy ez a baja. -
Kaci84
őstag
válasz
AdamzHU #9857 üzenetére
Szinte biztos vagyok benne, hogy ennyit bír a CPU. Ha minden összejön bacsapós tud ám lenni a dolog.
Pl. A srácnál amit linkeltél látszik, hogy jóval régebbi verzió a játék, mert a Theme Park 3 frissítéssel ezelőtt nézett ki így. Ki tudja mikori felvétel. Számíthat pár százalékot. Akkor a procija is kicsit jobb mint a tied, oda megint pár %, aztán egy picit magasabb órajelen is megy az is pár %. Na meg más pályarész.
Tedd csak fel 3900MHz-re a procit! Meglátod, hogy feljebb fog menni az FPS olyan 150 környékére.
Szerintem a Render Scaling-en kár pörögnöd. Az nem egy beépített fps növelő. Tegyél fel mindent MAX-ra amit csak tudsz nézd meg mennyi fpsed van és utánna vedd vissza Render Scalinget meglátod több fps-ed lesz. Ha a proci csutkán van hiába veszel vissza bármit.
Nekem 1700-em volt (sőt még mindig meg van) és úgy rémlik abban a prociban kb 150fps volt a Siegeben. Mentem 3900-en 2080Ti-val, igaz nem lowon, de úgyis 100-150fps volt és már 80%-on ment a proci letiltott virtuális szálakkal 8 magon.
Proci lesz hidd el -
Kaci84
őstag
válasz
AdamzHU #9850 üzenetére
De a Render Scaling feljebb viszi az fps számot, mert az olyan mintha a felbontást vetted volna vissza.
Érdemes volna kiíratnod a képernyőre játák közben a GPU és CPU használatot, na meg az órajeleket, aztán fotózd ki.Továbbá más játékokat is full lowon mit tud a rendszer.Lehetséges okok: CPU limit. (Igen 60% használat körül is.) Vulcan API-val megy a játék. CPU-nál le van tiltva Biosba a virtuális magok. Magas hő miatt vissza vesz a proci az órajelekből. Rossz a VGA és nem megy a gyári órajelen.
-
shifty!
senior tag
-
shifty!
senior tag
válasz
AdamzHU #9850 üzenetére
Nem mindegy, milyen élsimítási módot használsz, T-AA, T-AAx2, T-AAx4, vagy egyszerűbbet, értelemszerűen minél magasabb, annál jobban megdolgoztatja a GPU-t. A 4GB VRAM miatt valószínűleg medium textrúrák mellett FHD és T-AA 75%-os scalingen elérhető lehet a 144 FPS, de játszani kell a beállításokkal hogy meglegyen, legegyszerűbb ha magadnak kitapasztalaod: FHD és full rendes scaling mellett mindent low-ra állítasz, és a beállításokat elkezded felpakolgatni, elérni egy kompromisszumos szintet ahol megvan a 144+ fps, és neked vállalhatóan néz ki.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Uralkodj magadon!
● Ez a topik a Rainbow Six: Siege videojátékkal foglalkozik
● Kulturáltan fogalmazd meg a kommented!
● Topikban tilos a játékhoz kapcsolódó warez és csalások kitárgyalása!
- Nyaralás topik
- Hardcore café
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: Palpatine - A Terv
- Vicces képek
- Motorola G86 - majdnem Edge
- EAFC 25
- Mégis mehetnek Kínába az áprilisban korlátozás alá helyezett AI gyorsítók
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Nokia 105 4G (2023) charcoal, Nokia 110 4G (2023) midnight blue
- ASRock B550 PG Velocita + Ryzen 5 3600 + 32GB (4x8GB) DDR4 3600Mhz CL18
- Philips 58PUS8505 Smart LED Televízió,146 cm, 4K Ultra HD ,Android, Ambilight, HDR10+ KIJELZŐHIBÁSAN
- Canon EOS 250D kiegészítőkkel, táskával (CSAK 200 expoval !!! )
- Lenovo Legion Go 512GB + rengeteg extra!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest