- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel topik
- Magisk
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Honor Magic V2 - origami
- Apple iPhone SE - se vele, se nélküle
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
Új hozzászólás Aktív témák
-
mr_ricsi
veterán
válasz
Hequila #1185 üzenetére
''teljesen hasonlóak a tapasztalataink''
Időnként érzetre is rohadt gyors. (Pl. iszonyatos sebességgel lehet róla törölni)
''Mesterséges hibagenerálásnak milyen eredménye lett?''
Olvashattad fentebb: széthullott, szétvettem. (Nekem nem okozott nagy gondot a helyreállítása.)
Ja, és ezek PATA-s vinyók, Serillel2-vel akasztottam őket a SATA-ra. (Mert arra is kiváncsi voltam, hogy lehet-e bootolni átalakítós vinyóról.)
Olyan módosított telepítőlemezt használtam, amivel nem kellett F6 floppy. (ezért volt a 2-vel korábbi hsz-omban leírt hiba: egyszerre integráltam az NF3 és 2féle NF4 Sata és RAID drivert, és nem az NF3-ét használta, hanem 3-ból a legújabbat. A gyagya Nforce driver nem képes deviceID alapján azonosítani az eszközt.Én korábban a VIÁkkal teljesen el voltam kényeztetve ilyen szempontból, ott egy driver kellett mindenhez.)
A vinyóra ráírtam, hogy melyik SATA portba kell csatlakozniuk. Így később sem keverem össze őket. -
mr_ricsi
veterán
válasz
Hequila #1167 üzenetére
''Ha esetleg Te mást fogsz tapasztalni a teszt során, azt oszd meg velünk!''
Két régi, 33MB/lemezoldalas DM9+-os vinyóval 95MB/s maximális, és 80MB/s körüli átlag átviteli sebesség azért elég impozáns.
Volt olyan, hogy lefagyó driver-telepítés után szétesett a RAID, de a bios újraépítette, majd a recovery konzolban egy fixboot teljesen rendbe hozta.
Szétvettem a vinyókat, és külön külön leteszteltem őket a powermaxszal, utána gond nélkül összeállt ismét a RAID.
Használat során nem feltűnően nagy a sebessége, kb. egy szóló 200-250GB-oshoz hasonlóan teljesít, tehát emiatt nem érdemes egy korszerű vinyót 2 régire cserélni.
Hátrány, hogy sem a SMART, sem a hőmérséklet kiolvasás nem működik, ami azért kockázatot jelent, ill. hogy nálam a RAID 2 db 3 évnél régebbi vinyóból áll: mindenképpen megbízhatóbbnak tűnik, hogy az 1 éves 200G-ásomat használjam helyettük, ezekre pedig csak ''biztonsági mentsek''. -
mr_ricsi
veterán
válasz
Hequila #1165 üzenetére
''Többen mondták már, hogy nem érdemes RAID0-ás tömböt létre hozni, mert sérülékenysége nem kompenzálja a plusz sebességet. ''
Én éppen ezt a sérülékenységet tesztelném mesterséges hibákkal, ha összeállna a dolog.
Az XP telepítés ideje viszont engem éppen arról gyóz meg, hogy nemkicsit gyorsabb a szóló vinyónál.
Új hozzászólás Aktív témák
- 7DB 60GB SSD eladó kedvező áron
- Crucial T705 2TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.400-12.700 MBs - Eladó!
- Western Digital Purple 6TB HA510 - WD62PURZ - Új, bontatlan - Eladó!
- SK Hynix Platinum P41 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
- Western Digital SN820 4TB PCI-E Gen4 SSD! 6500/5800MB/s
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy Xcover 6 Pro, 6/128 GB, Kártyafüggetlen
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 7 5800X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- AKCIÓ! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest