- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Google Pixel topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
Új hozzászólás Aktív témák
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Honkydoo #9512 üzenetére
Microserver topikban miért nem kérdezel rá?
-
Grafiqs
őstag
válasz
Honkydoo #9386 üzenetére
Ebbe a lapba menne, ezért keresek PCI csatolósat, ha nem találok akkor veszek átalakítót.
G
-
Grafiqs
őstag
válasz
Honkydoo #9384 üzenetére
Ez HP Smart Array P400 256MB talán jó lehet?
G
-
ocso
tag
válasz
Honkydoo #9286 üzenetére
Szerintem a kábeled kizárólag backplane-hez van és nem SATA diszkekhez. Neked ilyen kellene, le van írva explicit, hogy 4 SATA diszkhez van: [link]
Az ebay-es leírásban is benne van sajnos:
"Quality SAS to SATA Cable can be used with SATA controller and SATA back-plane."Legalábbis SFF-8087 kábel esetében így van...de nem vagyok benne biztos, hogy SFF-8484 (ez az előzőnek az elődje) esetében is igaz ez.
Összes kábel infó: [link]
Te kábeled: [link]
Ami neked kellene: [link]
-
djculture
félisten
válasz
Honkydoo #9279 üzenetére
Sok mindent nem l0ehet tenni, mezei alaplapoknál azt kell megnézni hogy az alaplap manuálban mivan leirva. Két pcie x16-nál csak sli vagy cf rendszerre van kialakitva a két slot , három slot ha van akkor valamelyikre már egyéb eszköz is rádugható(alaplap manuálban bennevan hogy melyikre)
-
djculture
félisten
válasz
Honkydoo #9277 üzenetére
Az a nem mindegy hogy legtöbb lapon a bios romjában bejegyzést van hogy az adott slotban milyen eszközt fogad el az alaplap. Amire dugtad az csak vga-t fogad elvileg emiatt nem is kap teljes sávot a vezrlő és bármilyen anomália felléphet. Tapasztalatból irom mert én is eleget szoptam már ilyen slot vs eszköz dolgokkal. Egy olyan lapban kellene kipróbálni amin 3db x16 van a lap doksijában meg levan irva a két vga melyiken fogadja a harmadikra pedig bármi rádugható.
-
ServerWorks
aktív tag
válasz
Honkydoo #9159 üzenetére
Az van HW RAID kártyákon is (reg. ECC vagy sima ECC, bár ez lényegében mindegy) ... én OEM kártyát nem tennék már azért sem desktop lapba, mert pl a DELL kártyák SMbus probléma miatt csak úgy működtek, hogy vagy kicsiszoltak pár PCIe lábat, vagy jó erősen lelakkozták.
[ Módosította: radi8tor ]
-
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Honkydoo #9153 üzenetére
Hardveres raidnek tényleg csak akkor van értelme is, ha egy komoly kártyát veszel. A többi kártya szintén softraid-es, ami kiderül az első tömb újraszinkronizálásnál majd.
Ja és vegyél kettőt, ha az egyik elromlik hozzáférj az adataidhoz.Pl ez is ZFS mellett szól, hogy hardverfüggetlen. Csak scrub-ot kell hetente futtatni rajta időzítetten. Nálam végez 7TB adattal 10 óra alatt.
-
ServerWorks
aktív tag
válasz
Honkydoo #9149 üzenetére
Adaptec, LSI... nem is tudom van e még más gyártó. PCI express csatolós jó csak? Egyébként software RAID nem a legjobb ha mást is futtatsz a gépen (azaz nem valami NAS vagy storage szerverről van szó) - igaz akkor meg inkább cél OS és ZFS. Na annak nem kell hw RAID, csak HBA...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fotó állvány eladó
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged