- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- OnePlus One - Kína már itt One
- Android szakmai topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Honor Play - játék az árakkal
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Magisk
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Honkydoo
őstag
Találtam néznivalót. Lehet tényleg a kábel a rossz, a képen is látni, hogy ezt a kábelt pont fordítva kell bekötni.. Vagyis ha jól értem: a racken van a sas csatlakozó a kártyán a sok sata
Nekem ennek a fordítottja kell: A kártyán van a sas csatlakozó a racken a sok sata -
BorgBoss
tag
Igen, egyetértek az aksival kapcsolatban.
X58-as a chipset
Nem tudom, hogy mi lesz az eredménye. Az biztos, hogy elvileg a hdd-ről szedi a kárty a raid konfigot, azaz fel szokta ajánlani az lsi az importot. Elvileg mennie kéne. Én azért sűrűn mentegetnék egy ilyen projekt előtt, de gondolom nincs mire. -
BorgBoss
tag
Ennek örülök
Érdekes, hogy az IBM, DELL és a Supermicro saját kártyái, melyek ugyanazt az LSI chip-et használják jól működik. Nekem LSI kártyákkal nem volt stabil, csak ha támogatott hdd-ket tettem mellé. Azért ennek a 2008-as chipnek ritka lassú a RAID5 kezelése. De tárolni megfelel.
Van Dell és Supermicro kártyám is ua. a chip és működik.
Mennyi ideje megy a konfig? Mármint a raid kikapcsolás nélkül? Nekem kb 2-3 hetente kifagyott az egész. -
ocso
tag
Sikerült 2 hete beszereznem a következő RAID kártyát: IBM ServeRAID M1015 SAS/SATA Controller
Minden tökéletesen működik, ahogy elterveztem, de ehhez a következő dolgokat kellett tennem; gondoltam megosztom, hátha valakinek hasznos lesz a jövőben:
- Z68/Z77 alalapban Windows7 x64 alatt felismeri a kártyát, de az IBM driver telepítése után sárga felkiáltójel az eszközkezelőben: device cannot start (code 10)
- Legfrissebb IBM firmware felrakása után is ugyanaz, WebBios-ba nem sikerült belépni alapból, de ez megoldás lehet: [link]
- LSI 9211-8i firmware-t próbáltam feltenni DOS alól: [link], de sajnos PAL error-t jelzett (ERROR: Failed to initialize PAL), ahogy számítottam rá: [link],
- EFI boot, pendrive és máris felment az LSI 9211-8i RAID módban: [link]
- a hivatalos LSI 9211-8i firmware-rel és tökéletesen működik Z77, Z68 alalapban.Ha valakinek segítségre van szüksége a fenti lépésekben, akkor keressen privátban, szívesen segítek.
BorgBoss: nekem nem igazán volt kényes a diszkekre, a következőkkel próbáltam:
SAMSUNG HD204UI
WD RED 2TB
WD RED 3TB
SAMSUNG 1TB -
brd
nagyúr
Kompatibilisnek kellene lennie vele, sima PCI-e slot-os. Arra viszont figyelj, hogy asztali OS-re lehet, hogy nincs is működő driver, csak serverekhez.
Zola007: Magától nem fog, gépfagyás/áramszünet miatt viszont előfordulhat, ilyenkor viszont a fél-HW-es vezérővel is előfordulhat. Az egyetlen hátrány, ami így hirtelen eszembe jut, az az, hogy a rebuild sebessége nem állítható a Win SW RAID-nél, ez nagy tömböknél bosszantó lehet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SSD kibeszélő
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- sziku69: Szólánc.
- Synology NAS
- Óvodások homokozója
- Gmail
- Villanyszerelés
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- További aktív témák...
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Crucial T705 2TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.400-12.700 MBs - Eladó!
- Western Digital WD Red Pro 3.5 16TB 7200rpm SATA3 (WD161KFGX)
- Új 512GB WD SN5000S Gen4 x4/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox
- WD Black SN850P 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bordás, PS5 - 7300-6600 MBs - Eladó!
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
- BESZÁMÍTÁS! Gamer számítógép Asus B150M i3 6100 16GB DDR4 240GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Sharkoon 500W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged