- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Yettel topik
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Magisk
- Telekom mobilszolgáltatások
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
Új hozzászólás Aktív témák
-
bsh
addikt
ezt így nem igazán értem... hogyhogy el lett távolítva és módosultak az adatok??? hogy lehet módosítani? ha kiveszed a raidből és másik gépbe rakod, akkor gyak. nem látsz rajta semmit, mert a raid speciális formátumot dob a vinyóra (elvileg). szal hogy lehet módosítani??? és minek? (sok észre nem vall...)
nyilván hogy külön kábelre kell őket kötni! az ide busz zárolódik, míg egy lemezművelet fut, azaz egyszerre csak 1 eszköz működhet rajta. és mivel a raid léynege, hogy párhuzamosan működjön két v több cucc, ha egy kábelre raknád, akkor pont a lényegét iktatnád ki a rendszernek!
konkrétan nem tudom, milyen raid van azon a kd7-en, de nekem ezekkel a régebbi ata raid vezérlőkkel nincsenek jó tapasztalataim. meg amúgy maga az ata raid sem egy nagy ötlet, az ata nem igazán alkalmas erre. -
rrr8901
csendes tag
A csíkozást használó raid szinteknél az adatok felváltva találhatók a meghajtókon.
http://hu.wikipedia.org/wiki/K%C3%A9pAID_0.svg
Valahogy így. Tehát elkezdi az egyiken, folytatja a másikon, majd vissza az elsőre (vagy tovább a következőre). Így kis részekre osztja fel (vagy épp nem, ha az a cél, hogy egyben maradjanak) az adatokat. Ezeknek a kis részeknek a mérete az, amiről szó volt.
Ugyebár ha nagy méretet választunk, akkor kisebb adatok elférnek benne, egyszerre hozzáfér a különböző meghajtókra került fájlokhoz. Az én esetemben viszont ez szerintem nehezen kivitelezhető (GB-os fájlméret).
Remélem, valamennyire érthető volt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 4
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Windows 10
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Tudományos Pandémia Klub
- Media Player Classic és Home Cinema (MPC-HC)
- További aktív témák...
- (50db) 250GB SATA Bazár (Samsung, Kingston, Crucial, Sandisk stb.)
- Toshiba Surveillance Pro S300 8TB megfigyelőrendszerekre optimalizált merevlemez
- Samsung 990 EVO Plus 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4/5.0 x2 - Új - Eladó!
- Verbatim Vi5000 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bontatlan - Eladó!
- SK Hynix Platinum P41 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3080 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest