Hirdetés
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- iPhone topik
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Mobil flották
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- 8000 nit, maradhat? A szaúdiaknál kezd a Honor 600 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
Új hozzászólás Aktív témák
-
*Ropi*
félisten
válasz
hackeeeee
üzenetére
Megosztanám a saját tapasztalatomat: ha RAID módban megy a vezérlő és a BIOS reset visszaállítja AHCI-ra vagy IDE-re, akkor az szétdobhatja a tömböt (egy Intel vezérlővel jártam így: bár egyszerűen visszaállíthatóak voltak az adatok de felesleges a vele járó idegeskedés). Én ezt tenném:
- a gépet leállítod,
- a RAID tömb HDD-it lecsatlakoztatod,
- a BIOS-t frissíted,
- a gépet újraindítod, CMOS reset után a BIOS-t beállítod, különös tekintettel a vezérlő RAID módjára,
- a gépet leállítod,
- a RAID tömb HDD-it visszacsatlakoztatod,
- a gépet elindítod, a BIOS-ban felismerteted a tömböt és örülsz.
-
BorgBoss
tag
válasz
hackeeeee
üzenetére
Elvileg nem, mert nem a raid tárolón történik a változás, hanem a szoftveres oldalon. Az a gyártó feladata, hogy az új bios is ugyanúgy kezelje. Persze, ha valamit elrontanak, akkor max nem olvassa, de nem vesznek el az adataid. Nem vállalnak felelősséget persze semmiért. Ha szoftveres hiba van az új biosban és ezáltal valamit használat közben tönkretesz - ez is megeshet - de még ilyet nem hallottam.
Bár tény, hogy ez szoftveres megoldás, de jól néznék ki, ha bármelyik szerverem fw. frissítés előtte le kéne mentenem több 10 terabájt adatot.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Asus Chromebook C423NA, 8GB RAM, N4200 Pentium, 180 Kihajtható
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 9 i7-1185G7 32 GB RAM Iris Xe 4k kijelző garancia
- AKCIÓ! iMac Pro Intel Xeon W2150B 64GB 1TB VEGA 64 16GB!!! 1 év garancia!
- Dell Latitude 5430 14" Touchscreen i5-1235U 16GB 1000GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest