- Elkészült és telepíthető az Android 16
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Befutott a megígért HRV-mérés a Withings órájára
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
Freddy TNT
őstag
Mennyi a raptorok elérési ideje ? 7 ms ? A mostani két samsungnak 14.2 ms.
Azért szerintem jelentős különbség lesz. Ha csak azt nézzük, hogy ha rettenetesen össze lesz töredezve a file-rendszer akkor is feleannyi idő alatt áll át a következő darabra. Na meg ha sok kis file van (pl:weblapok) de nem nagy méretűek akkor is számít ez a fajta gyorsaság.
A minimális és a maximális adatátvitel is szerintem megnyerő....közel ott van mint a mostani RAID 0-ám. Bár ennek szerintem a sima PCI busz az oka.
Abban igazad van, hogy az adatátvitel szempontjából csupán kb 12 Mb/s a különbség(1vs1 ellen),azonban RAID 0-ban effektive ez 24 Mb/s. Azért ez sem elhanyagolható. (főleg a 7 ms)
Érdekes felvetés, hogy külön-külön használja az emberElméletileg a mindennapi használatra valószínűleg bizonyos esetekben (és főleg adatbiztonság szempontjából) is jobb.
Viszont: ha játékbetöltésre gondolunk,akkor egyértelmű, hogy egy olyan gépben amiben két raptor van nem 256 vagy 512 Mb ram van(most 1 GB dual chanel van) Így a swapelés jóval kevesebb. Viszont a nagy file-ok (textúrák,effektek..stb) méretei miatt ''megkockáztatom'', hogy a RAID 0 visszahozza ezt a ''késést'' (mintha másik vinyóra swapelne) De a két külön vinyó nem jár nagyobb CPU terheléssel ?
Azért mondom azt, hogy : ''megkockáztatom'',mert battlefield2-vel kapcsolódok ki a szabadidőmben. Itt betöltési gyorsaság alapján lépsz be a pályákra. Na már most általában elsőként szoktam bent lenni,pedig nem egy brutál gépem vanRáadásul vannak akik 1,5-2GB rammal játszanak. (na ezek azért jócskán megszorongatnak vagy beelőznek betöltésben)
Ha meg mondjuk videóvágásra,digizésre vagy hasonlóra gondolok akkor nem valószínű, hogy eközben mást is futtatokViszont ilyenkor számít, hogy maximálisan mekkora az elérhető sebesség.
De ha jobban meggondolom akkor átlagos otthoni használatra valóban jobb ha külön-külön (vagy JBOD-vel) használjuk.
Új hozzászólás Aktív témák
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Eladó Apple iPhone Xr 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / 100% AKKU / 12 hónap jótállással!
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest