- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Bemutatása előtt megismerhetjük a Huawei új maratonfutóját
- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Közeleg a Fairphone 6 első főverziófrissítése
- Babra megy a játék az iPhone 18 Pro esetében
Új hozzászólás Aktív témák
-
janos666
nagyúr
válasz
HUfantom
üzenetére
Ezt konkrétan még nem teszteltem, de szerintem lassabb a 4 lemezből álló RAID-5, mint a RAID-6, és míg előbbi kevéssé, utóbbi még biztonságosabb, mint a RAID 1+0 (bármely két lemez is meghalhat, nem csak keresztben).
A szimpla alaplapi Intel/AMD/nVidia SATA chipset + szoftver driver RAID fokozottan érzékenyek arra, ha nem páratlan számú lemezből raksz ki RAID-5 tömböt. (Igazából érzékeny erre a dedikált CPU+RAM vezérlőkártya is, csak ott a RAM általában elrejti a problémát, legalább is, míg nem futsz ki belőle.) A CPU igény azért közel sincs az egekben a mai adattároló és CPU erőviszonyai mellett (utóbbi sebessége sokkal gyorsabban fejlődött, még akkor is SSD-kről beszélünk, de szerintem ezek HDD-k), nem olyan durva dolog az a paritásszámítás (feltéve, hogy nem valami olyan programot futtatsz, ami folyamatosan koppra szeretné terhelni a CPU-t, és közben rengeteg adatot szeretne kiírni a tömbre).
Új hozzászólás Aktív témák
- HP ProBook 445 G10 14" Ryzen 5 7530U, 16GB RAM, 512GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 9 i7-1185G7 32 GB RAM Iris Xe 4k kijelző törésgarancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- Keresünk iPhone 13/13 Mini/13 Pro/13 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 1400 8GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD GTX 1050 Ti 4GB ZALMAN S3 400W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest