Hirdetés
- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
- Megtalálták az akkumulátortechnológiai Szent Grált? - CES
- Google Pixel topik
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Meglepően lassú az iOS 26 terjedése
- Mobil flották
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tepsifüles
tag
Sziasztok!
Abban kérném a segítségetek, hogy otthonra szeretnék (kb 4 gép kiszolgálására) egy szervert összerakni. Legfőképp (szinte 90%ban) adat tárolásra (filmek, zenék, fényképek párom és az én "házifeladataim" ) kellene.
Utánaolvasgattam a dolgoknak (sajnos nekem a topic elején Cerebellum cikke 404 hibakódos), és arra gondoltam, hogy egy RAID1 -s Ubuntu platformos géppel valósítanám ezt meg. A Raid azért kell, mert rengeteg családi kép/videó van és készítünk, és "majd egyszer ha lesz időnk kiválogatjuk " alapon összegyűjtenék egy helyre a sok gépről, és mivel 3 éve volt egy vinyó elszállásom rengeteg nem mentett kép/videóval, ezért ezt gondoltam biztonságosabb megoldásnak. Annyi kis plusz feladata lenne a vasnak, hogy hébe-hóba melóhelyről, vagy vidékről feltöltenék rá kisebb filéket (képek, napi feladat, ilyesmi).No ami a post lényege lenne:
1. Mi az elsődleges szempont ami alapján válasszak alaplap/procit/tápot/memóriát/vinyókat (vagy esetleg van olyan típus amit szívesen ajánlatok)?
2. A Raid1 ugye bőven elég egy ilyen feladatra?
3. A rendszert úgy gondoltam felépíteni, hogy lesz 1db kicsi (max 120gigás) rendszer vinyó, és 2db 1,5-2 terrás raidbe kötve. VAGY 2 db 1,5-2 terrás vinyó.Linuxot azért tennék rá, mert szervergépként talán biztonságosabb, mint egy windows.
Új hozzászólás Aktív témák
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Eredeti játékok OFF topik
- Tőzsde és gazdaság
- Futás, futópályák
- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
- Házimozi haladó szinten
- Samsung LCD és LED TV-k
- Megtalálták az akkumulátortechnológiai Szent Grált? - CES
- Mikrotik routerek
- További aktív témák...
- HP 150W töltők (19.5V 7.7A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm
- Dell Latitude Core i5 - i7 - 6-7-8-10-11-12-13. gen. üzleti kategóriás notebookok számlával
- Bomba ár! Dynabook Portege X30-L - i5-11G I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Sérült I Cam I W11 I Garancia!
- Apple iPhone 14 Pro 128GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- ÚJ MacBook Pro 14" M4 PRO 24GB 512GB Space Black
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest