- iPhone topik
- Kiszivárgott a Pixel 10a specifikációja
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Magisk
- Motorola Moto G77 - kis motor, nagy karosszéria
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
Új hozzászólás Aktív témák
-
Boolash
aktív tag
Köszönöm a segítségeket, sikerült kinyomozni!
Érkezik a lemez, hét vége fele ki is cserélem.Felmerült bennem egy kérdés, de nemnagyon találtam rá választ, így gondoltam felteszem itt.
Jelenleg egy Hyperv R2-es szerver fut (Server Core), benne 4 sata2 (7200)-es lemezzel, 2-2 lemezből kialakítva 1-1 tömb (Raid10).
Mindegyik tömb kiszolgál 3-3 virtuális gépet. Ezek a gépek elég vegyesek, van AD, Exchange2010, Webserver, SQL, Alkalmazásszerverek...
Jelenleg úgy érzem, hogy a lemez kezd szűk keresztmetszet lenni, ezért elgondolkoztam egy SAN beüzemelésén. Itt az anyagiak miatt persze semmiképpen nem egy gyári megoldásra gondolok, hanem első körben inkább teszt jelleggel egy saját megoldásra, csak mielőtt nekiesek, szeretném tudni, hogy egyáltalán lenne-e értelme. Konkrétan arra gondolta, hogy egy egyszerűbb szerverből (microserver) egy SAN-t kialakítanák, akár openfiler segítségével (vagy inkább storage server 2008 a homogenitás miatt), lényeg, hogy a tárhely blokkos eszközként legyen felcsatolva, mert úgy a leggyorsabb. Viszont a szerver és a storage között nem lesz optika, így marad a gigabit-es hálózat. Viszont ebben az esetben nem értem, hogy hogy lehet gyorsabb a lemez elérése annál, minthogy a lemez helyileg van a szerverben (DAS)...Egy lemezt helyileg ha minden igaz 300Mbps-el érhetünk el, amely 6 VM esetén, ha hálózatról akarjuk elérni, már meghaladja a gigabites hálózat áteresztőképességét. Vagy rosszul számolok valamit?
Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
- Gyúrósok ide!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- iPhone topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Anime filmek és sorozatok
- Elektromos autók - motorok
- Apple MacBook
- Milyen légkondit a lakásba?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- További aktív témák...
- HP 14 Elitebook 640 G10 FHD IPS i5-1345U vPro 10mag 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- NEC MultiSync V422 42" Monitor
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 9060 XT 16GB Asus A31 PLUS TG ARGB 650W
- 156 - Lenovo LOQ (15IRH8) - Intel Core i5-13505H, RTX 4060 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest