Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Google Pixel topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Google Pixel 10a – évismétlés
- iPhone topik
- Nem kapsz kisebb kapszulát!
- iOS alkalmazások
Új hozzászólás Aktív témák
-
sinick
senior tag
Végigolvastam a RAID cikksorozatot és olvasgattam ezt a topicot is itt a prohardveren és egy kicsit elbizonytalanodtam, miszerint egy sérült tömböt (lemezhiba, vezérlőhiba, stb.) elég körülményes helyreállítani. Nagyából tisztában vagyok az írási, olvasási tulajdonságokkal is (de azért lentebb kérdezek!).
Most szereztem be egy új konfigot és az alaplap (Gigabíte P35-DS4 rev2.1) SATA (ICH9) Raid funkciójával szeretnék tömbözni két darab Seagate Barracude 7200.11 500GB 32MB merevlemezt Windows XP alatt.
Általában a merevlemezt szeretem felosztani három partícióra, amelyek pl. C: 10GB (boot+swap), D: 90GB (rendszer, programok), E: maradék GB (munka, filmek, minden más).
- Lehet olyan csinálni, hogy a két vinyó egy részét RAID-0-ba szervezem (ld. C,D partíciós logika kb. 100GB) a maradékot meg csak sima partíciónak használom (kb. 2x400GB) ?
Így lenne 100GB (C ésD) rendszernek és 400-400 GB (E és F) adatnak.- Ha igen, akkor esetleg úgy, hogy két tömb lenne, egy a bootnak (C) nagyobb blokkmérettel és egy a rendszernek (D) kisebb blokkmérettel?
- Ha nem lehet, akkor marad a RAID-1. Itt ha hiba van és jól értem, akkor az biztonsággal, trükk nélkül helyreálíltható és az ovlasási sebesség lehet kétszerese (elvileg)?
- Vagy hagyjam a fenébe, rendszernek vegyek WD Raptort? Nem nagy gond, mert a ST vinyóból még csak az egyik van nálam, a másik jövő héten jön és elvileg még módosíthatom a rendelést.
Köszi: sinick
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung 850 EVO 256GB SSD eladó
- 500GB Sata SSD-k / Western Digital / Samsung / Crucial / Beszámítás OK!
- SAMSUNG 4TB 990 EVO PLUS M.2 NVME PCI-E 4.0 x4/ 5.0 X2 - Új - 7250-6300 MBs - Eladó!
- 1 TB Samsung, HGST, Western Digital 2,5" SATA-s winchesterek eladóak! 100/100
- Bontatlan Samsung 870 QVO 1TB SSD
- Apple iPhone 13 Pro Max 256GB - ÚJSZERŰ, Kártyafüggetlen, Ezüst, 100% Akku - 1 Év Garanciával
- MINDENFÉLE Laptop jó áron nézz körül! 60+ hirdetés Üzleti,Gamer, Multimédiás,Tervező
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / RX 5700XT / 16GB DDR4 / 500 SSD + 1TB HDD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E15 G2 - i7-11G I 8-16GB I 512SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- HP ZBook Firefly G9 - 14" hibás kijelző, i7 1255U, 16GB RAM, Nvidia T550 4GB VGA, hiányos bill.
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest