Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Bikeman

aktív tag

Sziasztok!

Egy olyan gondom lenne, hogy van egy RAID1 szettem 2db WD RE sataII 250-es vinyóval, amin van a rendszer (hardveres raid, raid kártyával, PCIEX1). Ezzel nincs is baj teljesen jól működik. Ami a baj, hogy kinőttem őket, és vettem egy 500-as RE vinyót (WD5000ABYS) (későbbi raid1 500-as tömbre gondolva), csatlakoztattam az alaplap egyik sata portjára, az everest látja (465GB-ot ir ki), de a sajátgép nem, emiatt nem tudom megformázni. A HD sentinel azt írja, hogy nincs merevlemez a gépben (a raid szettet nem látja a HD Sentinel, azt tudom, de az új vinyót sem), viszont a DTemp látja az újat, és 28 fokot ír ki rá.

A sata driver gondolom fennt van, mivel a két 250-es is sataII-es, vagy mégsem?

Nem én telepítettem a gépet, hanem egy szervíz, tehát nem tudom hogy van-e fennt sata driver, vagy nincs, nem is gazán értek hozzá, azért kérdezem. Alaplaphoz kaptam egy floppyt raid driver feirattal (de nekem a raid kártyához adott minicd van feltéve, mivel a floppy a szoftveres (alaplapi) raidhez kell (vagy nem?)), meg egy cd-t, de azon nem találtam kifejezett sata könyvtárt/drivert.

Köszönöm a segítséget!

Új hozzászólás Aktív témák