Új hozzászólás Aktív témák
-
cousin333
addikt
válasz
GreenIT #1779 üzenetére
Nem, egy ideje már én is gondolkodtam arról, hogy el kéne kezdeni...
Ebből a célból létrehoztam egy Google dokumentumot, amit mindenki elér és szerkeszteni tud, aki érez magában erőt, tudást. Ha összejön valami használható, akkor bejelentkezünk vele a modiknál.
-
justmemory
senior tag
válasz
GreenIT #1733 üzenetére
Ööö... hmm... hát figyi, akkor én is picit más hangnemre váltok.
1. Jóhiszeműen és a részleteket mellőző kérdésre próbáltam, próbáltunk segítséget, de legalább tippeket adni, amelyre mindössze önérzetes és kioktató stílusban sikerült reagálni.
2. Ne te mondd meg légyszíves, hogy mit csináljak, esetleg gondoljak, ne gondoljak, stb. Köszi. A mondatom második felét láthatóan nem sikerült elolvasnod és/vagy értelmezned. Ha eddig nem jött volna át, igyekeztem azt sugallni, hogy mennyire nem jó, hogy az említett gyerek nem tud a témában kielégítő anyaghoz jutni, és még felnőtt segítségre sem számíthat. Ha ennyiből sem érted, akkor nagyon sajnálom. Elsősorban a gyereket...Egyébként ismételten sikerült újabb infót csepegtetni (amiről eddig nem tett említést ugye senki), miszerint oktatáshoz kellene/kellett volna mindez, és nem mondjuk a gyermek saját, privát használatára... E mellé odatenni a kioktató stílust is, hát, köszi... Infók hiányában továbbra is nehéz bárkinek is segíteni, de részemről itt most akkor leszálltam erről a vonatról.
Szerk.: Arról pedig továbbra sem tehet senki, hogy magyar nyelven csupán annyi az elérhető (tan)anyag, amennyi...
-
justmemory
senior tag
válasz
GreenIT #1711 üzenetére
Szia,
nézd, egyfelől nem kioktatásképpen írtam, amit, hanem mert ez a valóság. És ez ellen lehet lázongani, de ettől még sajnos magyar nyelven nem igazán áll rendelkezésre megfelelő tudásanyag - ebbe bele kell törődni, és ugyan nyilván nem a 10-12 éves gyerkőc tehet róla, de ha már a tanár, vagy bárki más ebben nem tud segíteni, akkor saját maga tud csak utána menni a dolgoknak. Annak pedig sajnos ez az útja.
Amit írsz, az akár igaz is lehetne, de nem feltétlenül van így. Vannak nagyon jó leírások (bocs, de én speciel nem a mindenféle fórumokon felvetett, lécci oldjuk meg típusú dolgokra gondoltam... Ezért is írtam, hogy legalább egy pici google keresgéléssel azért lehet találni használható opciókat), urambocsá' az általam is linkelt könyvek, melyek, igen, sajnos angol nyelven érhetőek el. Magyar nyelven én nem ismerek; python-os van, de kifejezetten MySQL-esről nem tudok. És továbbra is: ha nincs magyarul elérhető (megfelelő) szakirodalom a témában, és - az általad leírtak alapján önszorgalomból (ami mellékesen nyilván alapvetően nagyon is dicséretes dolog) - szeretne a témában elmélyedni, akkor 1. felfogad valakit, aki megtanítja erre, 2. felkutatja maga a lehetőségeket. Utóbbi nyilván hosszadalmasabb. És félreértés ne essék, ezt abszolút segítő szándékkal írom. Nem véletlen, hogy vannak online kurzusok is, amiket tanárok tartanak - igaz, ez is angolul. Ilyen ma a világ, sajnos... Gondolom azért ott már ők is kipróbált példákkal tudnak segíteni, azok alapján tanítanak.
Elhiszem, hogy a megoldások kellenek, de a magam példájából kiindulva (és akkor itt javítson ki az, aki programozó, mert én még csak nem is vagyok az) az idő nagyobbik részét épp a hibajavítás viszi el, és de, ahhoz sokszor igenis órákig kell túrni akár a netet, akár magát a kódot, meg gondolkozni, stb...
Angolul meg sajnos(?) meg kell tanulni, minél hamarabb, mert angolul milliószor hamarabb talál használható forrást; legyen az könyv, vagy egy fel mondatokbol odavetett szovegek (nekem volt, hogy pont ezek adták meg a megoldást...). Ugyanis a könyvnek - minden jó tulajdonsága mellett - megvan az a rossz tulajdonsága is, hogy a tartalma állandó. Tehát ha egy konkrét problémára nincsen benne megoldás, akkor marad az, hogy a benne foglalt információ/leírt algoritmus/akármi alapján próbálkozik az ember/nebuló/stb., és ha nem megy... Nos, akkor ma már legalább ott a net, amit lehet bújni a megoldásért. Ennyire azért ne becsüljük le, szerintem, mert igen, van olyan is, ahol vagy megy vagy nem alapon böfögik be a dolgokat, de olyan is, ahol azért segítik az embert. Szerintem python kapcsán simán lehet az utóbbihoz tartozó "helyeket" találni.
De akkor kezdjük újra: ha jól értem, magyar nyelven lenne szükség olyan könyvre, mely leírja, hogy a python programozási nyelvben miként kell használni a MySQL-t...?
-
justmemory
senior tag
válasz
GreenIT #1705 üzenetére
Szia,
leírták már többen is, de csak csatlakozni tudnék hozzájuk: minek ehhez könyv...? Őszintén szólva a neten, ingyenes és fizetős tutorialok, képzések tömkelege elérhető, melyek naprakészek. Sőt, olyan felületek is vannak, ahol rögtön ki is lehet próbálni egyszerűbb kódokat, tehát még csak telepíteni sem kell semmit annak, aki kíváncsi magára a pythonra... Online is lehet mysql kapcsán millió leírást ésatöbbit találni; szerintem ez így jobb, mint egy könyv...
De... ha... már... ahogyan előttem is írták, inkább angolul találtok, semmint magyarul. És akkor újabb google keresés, ha már adott a technológia. Az online tutorialokhoz, vagy a témában való kereséshez is nyugodtan használjátok -
törölt tag
válasz
GreenIT #1705 üzenetére
Bocs, de minek ehhez könyv?
Csak azért, mert az adatbáziskezelés kb. kimerül abban, hogy
- importálod az adatbázis kezeléséhez a modult (pl: sqlite3)
- kapcsolódsz az adatbázishoz
- sql parancsokat futtatsz - ja bocs, ez már nem is python
Ennyi! Na jó talán egy kicsit túloztam, de csak egy kicsit.Ebben a könyvben az adatbázis kezelés 12 oldal, de hidd el, nem akarsz belőle tanulni!
https://bookline.hu/product/home.action?_v=_&type=22&id=84517 -
cousin333
addikt
válasz
GreenIT #1705 üzenetére
Az általános Python könyvek nem szoktak ezzel foglalkozni, mint ahogy millió más specifikus funkcióval, modullal sem. Magyarul pedig még egy könyvet is nehéz találni, nemhogy válogatni. Szóval az opciók:
- internetes keresés (lelkes Python blogok)
- specifikus netes oktatóanyag: pl. [link]
- specifikus könyvek: [link]Általában az ilyen "big data", "adatfeldolgozás Pythonnal" típusú könyvek érintőlegesen foglalkozhatnak a témával, bemutatva a szerző kedvenc adatbázis alkalmazását.
-
válasz
GreenIT #1699 üzenetére
ha nincs róla könyv, az azért is lehet, mert 2018ban ezzel már nem lehet eladni egy könyvet. a cx_Oracle modult használom oracle adatbázisok eléréséhez, jelenleg a 7.0.0ás verziónál jár. hogy az 1.0 mikor jelent meg, azt hirtelen nem találom, de a v2.2-t 2001 júliusában publikálta az oracle belőle.
-
justmemory
senior tag
válasz
GreenIT #1699 üzenetére
ööö... néhány google találat...
még a nokia n900-as telefonomon (2009-es!) is csont nélkül megy 2.5-ös pythonnal (nyilván megfelelő mysql verzióval)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GAMER PC : RYZEN 5 4500 / 16GB DDR4 / ASUS RX 480 8GB / WiFi / Bluetooth / 512GB M.2 SSD / 500GB HDD
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Topping A70 Pro fejhallgató erősítő
- Topping D70 Pro Octo DAC
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H370 i5 9500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB ZALMAN S2 TG be quiet! 650W
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, 2-in-1 szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASUS STRIX B650E-E R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Thermaltake Ceres 500 850W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest