- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- NFC Ring, avagy gyűrű, amivel fizetni is lehet
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Magisk
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
justmemory
senior tag
válasz
gratzner #794 üzenetére
Igen, ez a jó kérdés, és számomra is ez volt az elején a legfontosabb kérdés, és nagyon idegesített, hogy nem láttam át, nem találtam erre a választ.
Idővel aztán úgy álltam hozzá, hogy adott egy probléma, és akkor lássuk, hogy azt pythonban miként lehet megoldani. Mondok egy saját példát: a telefonomon fut az mplayer. Van hozzá frontend, de azok nem mutatják a fáljrendszer rejtett mappáit, így ha nekem a videóim (linux alatt) egy .videos nevű mappában vannak, akkor nem fogom tudni őket megnyitni. Két választásom van: vagy átírom a már létező frontendek forráskódját (sajnos a C-t annyira azért nem ismerem, plusz mások által már összerakott programokat nem olyan könnyű átírni; nekem legalábbis), vagy írok saját, grafikus felülettel megspékelt frontendet, ami látja a rejtett mappákat is. S lőn... Szóval ez ennyi. De akár idle környezetben is lehet használni a dolgokat; én most éppen pont hexadecimális forrásból próbálok adatokat visszanyerni sikeres adatbázis törlés után... Merthogy az
int
funkció ilyet is tud. Tehát nem is feltétlenül kell folyton mindent fájlba menteni, egy gyors scriptet összerakva akár idle környezetben is roppant praktikus tud lenni (akár úgy is, hogy ha az ember nem ismeri a bash nyelvet, és mondjuk 23 telepített appot szeretne törölni, akkor azos
modullal és egyfor
ciklussal az is megoldható egyszerűen, nem kell egyesével törölgetni (itt most arra gondolok, hogy pl.dpkg --purge app_neve
)).Valójában szinte mindent meg lehet vele oldani; nekem n900-as telefonom van, és gyakorlatilag értesítések küldésétől kezdve adatbázisokkal történő kommunikációig, információk kiíratásától kezdve hívásindításon át szinte mindenre lehet használni... De ez csak egy, saját tapasztalatokon alapuló példa, nyilván az életben is rengeteg helyen használják; pl. pont a telefonomra van egy nagyon szuper térkép alkalmazás, ami full pythonban van megírva.
-
justmemory
senior tag
válasz
gratzner #784 üzenetére
Az idle is jó megoldás, de igazából simán ha futtatod terminálban, hogy
python
, akkor is egy idle jön föl... Én egyébként inkább az IPython-t használom; informatív, illetve hasznos akkor, ha majd sympy, numpy és egyéb hasonlókkal is szeretnél foglalkozni (teszem hozzá, hogy nálam a telefonos környezet miatt nyilván a programok robosztussága elsődleges szempont a telepítéskor...).Az jutott még eszembe, hogy ha ennyire az elején vagy a python programozás tanulásának, akkor lehet, hogy célszerűbb először az alapokat jól megtanulni, és nem rögtön a hogyan-importáljak-saját-modult típusú dolgokkal kezdeni, mert még olyasmikről nem is esett szó, hogy
class
például. Ettől függetlenül nyilván lehet a lecsóba belecsapni, én is hasonlóan kezdtem, de nyilván jobb, ha az ember már az elején szépen sorban halad, mert érteni fogja a miérteket -
cousin333
addikt
válasz
gratzner #782 üzenetére
Nem olyan szörnyű, mint ahogy elsőre hangzik. A Python telepítésen belül a lib mappában vannak az alap Python részét képező modulok py fájlok formájában. Ha ide bemásolod a tiédet, akkor azt is látni fogja. Egy saját modul készítése és "szakszerű" telepítése sem lehet bonyolult, de ilyet még sosem csináltam
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Gurulunk, WAZE?!
- Futás, futópályák
- Bittorrent topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Napelem
- Házimozi haladó szinten
- NFC Ring, avagy gyűrű, amivel fizetni is lehet
- További aktív témák...
- Eladó MSI B650 GAMING PLUS WIFI Alaplap
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB videokártya
- Bomba ár! Asus Slate EP121 Tablet - Intel Core i5 I 4GB I 64GB SSD I 12" Touch I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook 2570P - i5-3GEN I 4GB I 320GB I DVD I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 2560P - i5-2GEN I 4GB I 320GB I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU Gamer Noti! I7 9750H / GTX 1660TI / 16GB D4 / 512 SSD
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- Honor Magic7 Lite 8/512GB, Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest