Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• adamch4

tag

Sziasztok!
    Tegnap összedobtam egy scriptet, mely arra hivatott, hogy nagyméretű műholdfelvételekből kivágjon egy általam kiválasztott kisebb területet (jelen esetben egy település határát), hogy később könnyebb legyen dolgozni vele. A scipt megfelelően működik, nem is ezzel van gond. A gond az, hogy sok műholdfelvételt szeretnék kivágni, és ezért sok idő megy el azzal, míg beirogatom a fájlok neveit. Gondoltam arra, hogy átnevezem a fájlokat pl. 001-től 100-ig, és a sciptben valahogy n=n+1 módszerrel adnám meg az adott fájl nevét, de sajnos nem nevezhetem át a fájlokat, mert jelentéstartalommal bírnak, és később nem tudnám, ki fia bornya :DDD
    Szóval a kérdésem az lenne: meglehetne-e csinálni azt, hogy pl. csak egy mappa elérési útvonalat adok meg, amiben ott vannak a különböző nevű fájlok és azt szépen beolvasná? A fájlok kiterjesztése egységesen: *.TIF - ezzel talán lehetne valamit kezdeni? Pl. írni egy olyan sort, ami kikeresi az ilyen kiterjesztésű fájlokat az adott mappán belül? Köszi előre is a választ! :)

A scipt:

# ArcGIS-modulok betoltese
    import arcpy, os
    from arcpy import env
    from arcpy.sa import *
    # ArcGIS Spatial Analyst licenc ellenorzese
    arcpy.CheckOutExtension("Spatial")

# Kivagando terulet (vektoros allomanyban)
    inMaskData = r'D:\Workspace\Telepuleshatar.shp'

# Bemeneti raszteres allamany
    inRaster = r'D:\Workspace\Muholdfelvetel_1.TIF'

# Kimeneti raszteres allomany (kivagat) elnevezese
    newname=inRaster+'_kivagat.img'

outws = r'D:\Miert nem ebbe a mappaba menti'
    out1 = os.path.join(outws, newname)

# Kivagat letrehozasa
    outExtractByMask = ExtractByMask(inRaster, inMaskData)

# Kivagat elmentese
    outExtractByMask.save(out1)
    print newname, "letrehozva!"

Szóval csak a # Bemeneti raszteres allamany -hoz kellene valami tuti jó dolgot írni :))

Új hozzászólás Aktív témák