-
Mobilarena
"A Proxmox Virtual Environment (röviden: Proxmox VE, PVE vagy proxmox) egy szerver virtualizációra optimalizált nyilt forráskódú Debian alapú Linux disztribúció. Lehetővé teszi a virtuális gépek és konténerek egyszerű telepítését és kezelését web konzol és command line felülettel. A programcsomag két LXC és OpenVZ konténerek, valamint a KVM alapú virtualizáció kezelését támogatja" (Wikipédia)
Hivatalos oldal: https://proxmox.com/en/
Hivatalos fórum: https://forum.proxmox.com/Véreshurka hozzászólásából
Új hozzászólás Aktív témák
-
adabra
senior tag
Sziasztok!
mennyire kivitelezhető (és elvetemült) ötlet, hogy a PVE-t a jelenlegi LAN-ról wifi-re költöztetem át? Egy Intel N100-as mini PC-n fut (6 db LXC + 1 db VM fut rajta).
Most is egy nem mesh router-en lóg kábelen (de a router wifi-n kapcsolódok a fő router-hez). Arrébb kellene telepítenem a router-t olyan helyre, ahova a mini PC-t nem tudom vinni...
-
adabra
senior tag
Sziasztok!
Az működőképes elképzelés, hogy egy LXB-ben fut egy Jellyfin szerver, és ugyanazon a node-on egy VM-ben pedig egy Linux desktop, ahol telepítve van egy Jellyfin lejátszó, és ezt szeretném rákötni HDMI-vel egy nem túl okos TV-re?
Mit kell tennem, hogy a HDMI portot (vagy az integrált grafikus kártyát?) átadjam a 108-as VM-nek?
Vagy felejtős az ötlet? Egy Intel N100-as mini PC-ről van szó.
-
adabra
senior tag
Sziasztok!
Egy mini PC-re szeretnék Proxmox-ot telepíteni (Intel N100+ 16 GB RAM + 512 GB (256 EMMC + 256 SSD).
Tervek szerint ezek lennének rajta:
Home Assisitant (+ Zigbe2MQTT)
Jellyfin szerver
esetleg AdGuardMelyik háttértárra menjen mi?
Köszi
-
adabra
senior tag
válasz
inspiroyhome #1598 üzenetére
Értem. Ez a B tervem lett volna, ha nem oldható meg a lejátszás is a (főként) szerverként használt mini PC-vel.
Egyelőre elméleti a kérdés, mert a DHL-nek 9 nap alatt sem sikerült eljuttatni egy csomagot Németországból (pedig általában ez menni szokott nekik 3-4 nap alatt)... -
adabra
senior tag
válasz
inspiroyhome #1590 üzenetére
bocs, hogy beledumálok a beszélgetésbe...
...de nekem is az (volt?) a tervem, hogy a Jellyfin szerver és kliens is ugyanazon a mini PC-n futna külön Proxmox VM-ben.A TV-m elég buta (10 éves LG), és nincs rajta sem Plex, sem Jellyfin kliens.
Jelenleg egy Rasberry pi4-est használok, amin Home Assistant fut és mellette futott a Kodi (de egy félresikerült frissítés után már nem megy...)
Ezt akarom lecserélni egy robusztusabb környezetre, és rendeltem egy mini PC-t, amiben Intel N5105 processzor van integrált GPU-val.Jobb, ha erről leteszek?
-
adabra
senior tag
Sziasztok!
Raspberry Pi4-et cserélek le egy (passzív hűtésű) Mele Quiter 3C mini PC-re, amiben Intel N5105 Celeron processzor + 16 GB RAM + 512 GB (256 EMMC + 256 SSD) háttértár van.
Elsősorban ezekre használnám:
Home Assisitant (+ Zigbe2MQTT)
torrent
Jellyfin szerver (transzkódolás nélkül)
esetleg AdGuardEddig csak felületesen hallottam a Proxmox-ról + megnéztem pár videót, de alapvetően zöldfülű vagyok a témában.
1. Alkalmas ez a HW, hogy fusson rajta a Proxmox + a fenti cuccok?2. Van olyan megoldás, hogy a fentiek mellett automatikusan elindulna egy VM-ben egy "valamilyen OS", amin csak egy Jellyfin lejátszó futna? Egy régi és viszonylag buta TV-m van, és ez a mini PC lenne egyben a lejátszó is, ami CEC-en vagy valamilyen androidos alkalmazással lenne távirányítható?
Eddig Kodit használtam egy rpi4-en, de egy frissítés miatt összekakálta magát...
Egyébként sokszáz SD, néhány FHD és 0 db 4K felbontású film/sorozat található a NAS-on.Köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Projektor topic
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Házimozi haladó szinten
- Milyen notebookot vegyek?
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Fúziós energiát vásárol a Google
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Yettel topik
- Mini-ITX
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 980 4GB Aio Corp Croma CM 600W
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest