Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• danih

veterán

válasz ViZion #4702 üzenetére

Dark módban úgy formáz a weboldal hogy kifolyik a szemem a kód blokkoknál :F
    Amúgy szép munka!

Más dolog hiányában homelab téren (mivel minden megy olajozottan - azaz unatkozom), azon gondolkodtam, hogy kéne még egy kis redundancia, de óccón. Cluster ezért kizárva, nem is akarok szenvedni vele. Ellenben az jutott eszembe hogy itt van a kis desktop mini pc-m barátságos fogyasztással amit gyakorlatilag sosem kapcsolok ki - mobil Ryzen 7, 32 GB RAM... Mi lenne, ha virtualizálnék rá egy másdolagos Proxmox-ot?
    Esetleg meg lehetne csinálni azt, hogy indítás után a legfirssebb konténer mentésekből automatikusan állítsa vissza (azaz inkább "importálja") a szükséges LXC-ket és indítsa el azokat. Szerintem akár AI-val össze lehetne tákolni egy ilyen szkriptet simán.
    A PC-mre pedig írhaték egy szimpla szkriptet ami monitorozza a szervert, és ha mondjuk pár percen keresztül nem elérhető, akkor indítja lokálisan a virtuálisat (és leveri ha esetleg a szeró magától visszajönne)...
    Egyelőre ott tartok hogy feldobtam egy Virtuális Proxmox-ot és kézzel leteszteltem Vaultwarden-nel (szerveren LXC kikapcs, VM-en bekapcs). Működött rögtön, ahogy kell.
    Szóval kotlok kicsit a láncolaton, hogy mehetne a mentés/visszaállítás (és ne gabalyodjak bele :DDD )
    Csinált már valaki ilyet?

Új hozzászólás Aktív témák