-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
HThomas
őstag
válasz
sghc_toma #3648 üzenetére
Köszi szépen!
Hasonlóval próbálkoztam én is az msdn alapján, de asszem a "PSSetConstantBuffers" kimaradt, és ezért (vagy nem (csak?) ezért
) a Map invalid arg-gal tért vissza.
Némi szenvedés után megoldottam a dolgot még aznap, úgy, hogy áttértem shader resource-ra, (CreateBuffer, D3D10_BIND_SHADER_RESOURCE a desc-ben), és az fx-ben meg Buffer<float4>-et használva. A Map-et végül nem is használtam, mert a CreateBuffer / pInitData működött.
Igazából fogalmam sincs ez így most mennyivel jobb vagy rosszabb... Asszem nem ártana elolvasnom rendesen valami HLSL-es könyvet / doksit, csak hát ugye sok az egyéb tanulás, meló és haladni is kéne a laborral... Nem tudsz valami jó online anyagot a témában?
Ma éjjel vagy holnap asszem kipróbálom akkor a rendes cbufferes megoldást, hátha az info alapján már menni fog rendesen...
-
HThomas
őstag
Sziasztok!
DX 10 HLSL kérdésem lenne: CPU-n generált koordinátákat szeretnék átadni egy tömbben a pixel shadernek; textúrában tárolva kényelmetlen lenne, de néztem, hogy DX10-ben van ilyen, hogy constant buffer, ami elvileg pont erre jó.
Tudna valaki segíteni, hogy egy ilyen változót hogyan hozok létre effect fileban és hogyan töltöm fel adatokkal? (az MSDN elég zavaros nekem ebben a témában).
Előre is köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- GAMER PC : RYZEN 5 4500 / 16GB DDR4 / ASUS RX 480 8GB / WiFi / Bluetooth / 512GB M.2 SSD / 500GB HDD
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Topping A70 Pro fejhallgató erősítő
- Topping D70 Pro Octo DAC
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - 256GB 1 ciklus 100% akku! 1 év garancia! Új készülék!
- Fotós felszerelés - Stúdió lámpa / Softbox / Vaku
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest