Keresés

Hirdetés

!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• mh197

őstag

válasz bucsupeti #5454 üzenetére

Nem ADSL modemről van szó sajnos, és az egyéb megoldásokat már mind körbejártam sajnos, ez maradt. Nem örülök neki, de ez van.. :W

• mh197

őstag

Sziasztok!

A segítségeteket kérném! Olyan eszközt szeretnék építtetni, ami USB-n keresztül vezérelhető, és egy vezetékszálat megszakít egy program által adott jelre.
    Ami a programozás része lenne a dolognak: A megszakító jelet egy program adná, ami windows alatt fut, és a gép indulásával együtt indítható, valamint a háttérben fut mindaddig, amíg a gép megy. A progiban meg kellene tudni adni egy ip címet, amit a progi folyamatosan figyel, hogy elérhető-e, (pl ping alapján jön-e válasz), és amennyiben az adott cím nem érhető el egy a programban beállítható/megadható időtartamig (pl:20 másodpercig), akkor kiad az USB-s megszakító felé egy jelet, hogy szakítsa meg az általa vezérelt vezetékszálat kb 2 másodpercre. Ezt követően a megszakítás után egy szintén a programban beállítható időtartam (pl:1 perc) elteltével újra figyelni kezdi a cím elérhetőségét, és ha elérhető, akkor figyeli tovább, ha pedig újra nem lesz elérhető, akkor megint megszakítja a vezetékszálat az USB-s megszakító által.

Mire kell mindez? A net igencsak szarakodik nálam, és a modem úgy szakítja meg a netet, hogy önmagától nem indul újra, de közben meg nincs net. Ezzel az eszközzel és programmal pedig autómatikusan újraindítaná a modemet úgy, hogy megszakítja a modem tápellátását a vezérelt szál által (12 V , 2 A), és az áramtalanítást követően a modem újra csatlakozna, és menne a net rendesen. Eddig áramtalanítást követően mindig jó, rögtön működik a net, de ha leakad, magától nem csatlakozik újra.
    A szolgáltató modemet emiatt nem cserél, már minden egyéb lehetőséget körbejártam, szóval a fent leírt eszközre programra lenne szükségem, így ebben kérném a segítségeteket!
    A programozás, és akár az eszköz megépítése is együtt, ha van rá vállalkozó szellemű ember. A fejlesztés, építés költségeit pedig priviben megbeszélnénk.

Köszönöm előre is, ha valaki tud segíteni, és szán erre időt! :R

Új hozzászólás Aktív témák