- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
Hirdetés
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
v2izzy
tag
Köszi a válaszokat!
Én is nagyjából így informálódtam eddig (BME gyakorlatibb, ELTE matekosabb). Nekem a gyakorlatibb egyértelműen jobban fekszik úgy érzem. Voltam is nemrég a BME nyílt napon, természetesen minden nagyon szép és jó volt.
Az nagy megkönnyebbülés viszont, hogy nem olyan durva a fizika, mert attól az egytől féltem leginkább. Az érdekelne még, hogy mennyire van lehetőség, mondjuk saját ötlet megvalósítására, az egyetem eszközeivel? Illetve még az, hogy milyen lehetőségek vannak külföldet tekintve? -
v2izzy
tag
Hello!
Lassan itt az ideje, hogy eldöntsem merre szeretnék továbbtanulni, ugye természetesen programozás terén.
Azt szeretném megkérdezni, hogy melyik magyar egyetemet ajánljátok és ha lehet miért, és az európai egyetemek közül melyikeket és érdemes-e kimenni? Sajnos nagyon nem értek ehhez a témához. Amit itt Magyarországon néztem az a BME mérnök infó szakja, ami tetszett, viszont nem nagyon tudom, hogy milyennek számít, mivel nincs hasonlítási alapom.
Szóval ha valakinek bármi tapasztalata, információja, ismerete van a témáról ha lehetséges ossza meg!Előre is köszönöm!
-
v2izzy
tag
válasz
Jester01 #4618 üzenetére
Szerintem nem kikötés az, hogy pontosan egy megoldása legyen. Egyrészt ez akkor jöhet elő, ha egy nehezebb tábláról beszélünk (több hiányzik) és ha közben lép fel ilyen eset akkor még jó is mivel arra kényszerít, hogy előre gondolkodjunk mert lehet, hogy 5-6 lépés múlva nem is jó az a változat, tehát máshogy kell beírni. Az, hogy a végén most 2 vagy 3 számot más sorrendben is lehet írni, az már nem változtat a dolgon. Utána olvastam egy kicsit és ahogy láttam a szabály az, hogy minden szám csak egyszer szerepelhet sorban, oszlopban, kisnégyzetben, tehát az nincs kikötve, hogy pontosan egyetlen egy megoldás születhet, meg láttam már olyat ilyen beküldhetős sudokunál újságban, hogy oda volt írva, hogy több megoldást is elfogadnak.
Meg amúgy is a matematikában sok többmegoldásos probléma létezik. -
v2izzy
tag
Üdv!
Olyan kérdésem lenne, hogy még kezdő programozó vagyok (kevesebb mint 2éve kezdtem tanulni) és szeretnék egy olyan sudokuzós oldalt csinálni, ahol randomra, valós időben generálódnak a táblák egésze, és ebből kerülnek kivételre az elemek és ezt a hiányos táblát kell kitöltenie a játékosnak. A program képes 4x4es (tehát 1-4ig számokkal), 9x9es (klasszikus) és 16x16os (1-16ig a számok) táblát generálni. Ez most megvan javascript kódban, tehát bárki aki játszik láthatja az egész kódot. A kérdésem az lenne, hogy szerintetek milyen "értékes" lehet ez a kód? Tehát nekem elég sok idő volt a megírása (2-3hét, persze egyeltalán nem egyfolytában), de egy tapasztalt programozónak ez nagy munka lehet? Mert ha "értékes", akkor átírnám php-ba mivel azt nem látni.
A válaszokat előre is köszönöm! -
v2izzy
tag
Hello!
Egy ideje már tanulok programozni (elsősorban még pascallal, de tanulok még C-t és PHP-t) és már sokszor olvastam az objektum orientált programozásról, de könyv hiányában a wikipédiához fordultam de ott sajnos nem értem tökéletesen a példát amin szemlélttik. Tehát azt szeretném tudni, hogy miben jobb ez mint a szekvenciális programozásmód? Azt olvastam, hogy a hosszabb programok jobban áttekinthetőek, de még milyen előnyei vannak?
Köszönöm a választ előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Bányász alaplapok eladóak (Alaplap+CPU - csak egyben!)
- 8GB-os RX570 - RX580-as VGA kártyák +1db RX 5500-as VGA eladóak
- Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art objetkív ( Nikon ) - Újszerű -
- Garanciális ASUS Zenbook 14 OLED - i7 1260P 12 magos processzorral
- Eladó Philips EP3510/00 3100 series Automata eszpresszó kávéfőző, klasszikus tejhabosítóval
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4070S 12GB Be Quiet! Pure Base 501 750W
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Túlmelegedik a géped? Segítünk!
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest