- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Yettel topik
- 6 év biztonsági támogatást ígér a Motorola
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Íme az új Android Auto!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hívószám-hamisítás
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Protezis
őstag
Ezesetben tényleg így a célravezetőbb.
Asszem az egyetlen különbség a struct és a class között, hogy a class adattagjai alapértelmezés szerint private elérésűek, a structnál pedig public.
Nem csak ez. Structból származtatni sem lehet.
Mod: Állati az aláírásod
[Szerkesztve] -
Miracle
senior tag
Nem, nem tudok semmit a szegedi kepzesrol. A progmatok kozott igen komoly kulonbsegek vannak/volak, es ha lehet hinni a pletykaknak akkor a mienk a leg-matematika orientaltabb, ha ez nem-bejovos, akkor valamelyik masikat erdemes megprobalni. Ajanlom a #szte csatornat az ircneten, ott biztos talalsz progmatost aki szegedi.
Es diploma erteket nem kell tul sokra ertekelni[azon kivul hogy a ,,rangsorban'' - mar ha van ilyen - sem hiszem hogy elol allunk epp az elmeleti jellegu kepzes miatt bar tudja a frasz, en nem alkalmazok programozokat], az olyan helyen ahova erdemes elmenni dolgozni mar nem csak a diplomat nezik
-
emitter
őstag
akkor csak 1 év van köztünk
most kezdtem a BME-VIK-en (villanyszak), ráadásul német nyelvű képzésen vagyok
nem mondom h könnyű, de kb ilyesmire számítottam, nem ért túl nagy meglepetés
gondolom téged az infó szak érdekelne, (ezt azalapján gondolom, h ha jólláttam, nem 0 a prog tudásod)
Nálunk villanyon idén indult először C#, eddig Pascalt nyomtak (gondolom a kétszintű képzés miatt kötelező volt átállni így a XXI sz.-ban)
jövőre C++szal folytatjuk, aztán talán Java jön, ha jól értesültem
Villanyszakon nem tudom milyen a képzés, nálunk a német infósok is C-t tanulnak egyelőre ugyanolyan szinten, de mellette van még vmi más prog-szerű tárgyuk is
osztálytársam az Elte-re ment infóra, eddig nem sok örömöt lelt benne
aztmondta h van 6-féle matekjukkomoly! mindegyikből vizsga
és most 1. félévben még nem is tanulnak progotmindenesetre érdekes
Ha több infót szeretnél, ajánlom ezt a topikot: [link]
üdv:
Kristóf
mod: én is megkérdezhetem, hova jártál? akarom mondani hova jársz?[Szerkesztve]
-
PGee
tag
-
flugi
tag
6.0-ás VC-t kerüld amilyen messze lehet. Egyáltalán nem C++ nyelvet fordít, legalábbis engem mindig fel tud dühíteni, hogy nem lehet ott deklarálni változót, ahol a nyelvdefiníció megengedi. pl for(int i=0;i<10;i++) alapvető C++ kódrészlet, a 6.0 VC-ben csak azt lehet hogy int i; for(i=0;i<10;i++) aztán bogarászhatod hogy melyik ciklusod közötti melyik sorokba milyen i értékek kerülnek. Broáf. (a nyelvdefinícióban természetesen a for-ban deklarált változó csak a ciklusban él, a ciklus végével megszűnik)
-
Miracle
senior tag
visual studio .NET 2k3 pro 200E felett van kicsit. sztem 6.0-at mar nem fogsz kapni. ha te tudod, hogy neked pl. csak c++ vagy c# kell akkor azt joval olcsobban is megkapahtod, de ezekhez nem tudok meg hozzavetoleges arat sem mondani. de ha c++ kell akkor semmikepp se .NETesben gondolkozz mert az egy nagy rakas sz**. persze legjobb, ha valamely felsooktatasi intezmeny hallgatoja vagy, es kapsz a campus licensz keretein belul ingyen
-
OddMan
őstag
Szerintem is a VC++6.0-t vagy a .NET-es verziót kellene használnod. A gcc egy nagyon jó fordító, de mivel nincsen hozzá egy tisztességes GUI felület (pl. DevC++), így rengeteg idő elmegy vacakolással. Miracle-nek igaza van, abban is meg lehet írni mindent, de egy VC-ben sokkal kevesebb szenvedéssel is célba lehet érni. Egyébként nekem azért tetszik jobban a MS VisualC++ , mert a Microsoft egy nagyon barátságos és sokat tudó debugger-t pakolt a fejlesztői környezetbe.
-
orbano
félisten
Az. az összes tanár szidja az ELTE-n, csak Sike hajszolta hogy ebben tanuljuk a c++-t. De szerencsére Porkoláb (az egyik legnagyobb C++ agy az országban) kezelésbe vette az ügyet, úgy néz ki .NET-esedünk
Így már én is el fogom végezni az elemi alkalmazások fejlesztése 2 tárgyat. DevC++-ban nem voltam hajlandó. 3x buktam meg, 1x mert a beadandót nem tudtam megírni és elegeml ett (utólag kiderült valami bug volt a templatekezelésben), előtte meg egyszer zárthelyin buktam mert fél órát szívtam, mert nem fordult le a hibátlan programom. Aztán jött egy tanás és... jaaa.. új verziójú fordítót raktak fel és meg kellett buherálni...
-
Miracle
senior tag
mingw32 nagyon remek fordito(gcc), igazabol eleg sajatsagosak a hibauzenetei, de keves szokas utan ugyan olyan hatekonyan ki lehet belole olvasni mi a lenyeg, mint mingw-bol.
jatekfejlesztes...ize... hat szerintem is erdemes egy visual studiot beszerezni, mert az egy joval komolyabb rendszer. nem igazan a fordito, hanem a kornyezet altal nyujtott egyeb szolgaltatsok miatt. perszer ezeknek csak nagy rendszerekben van erteke, es a visual studio nem olcso mulatsag ha hobbibol fejlesztesz, tehat ha nem akarsz valami nagyon komoly, kereskedelmi szinten is ertekes programot csinalni akkor SZVSZ eleg a devc++ es akkor nincs/kevesebb a lopott szoftver a gepeden.
directx regen lattam boltban igyen nagy kemenykotesu sagra szinu konyvet, amire jo nagy szines betukkel volt irva, hogy DirectX. Azt ajanlgattak nekem, elvileg az jo lehet. persze nem PDF -
OddMan
őstag
DirectDraw programozás!
Bővebben: link -
OddMan
őstag
directx (hu) oldal
Bővebben: link
pdf:
Bővebben: link
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Eladó konfig! Ryzen 7 7800X3D 2TB SSD 64GB DDR5 RX9070XT 16GB!
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Buds FE, fehér, fél év garancia
- Új, makulátlan állapotú Samsung Galaxy Watch7 44mm ezüst, 2 év garancia
- Új, makulátlan állapotú Samsung Z Fold 6 256GB Tengerészkék, független, 2 év garancia
- Használt TP-Link Deco M4 - AC1200 Router (Mesh-ként is használható)
- Beszámítás! Apple iPad 11 2025 128GB WiFi tablet garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Samsung Galaxy A52s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged