Hirdetés
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Részletes fotókon a Honor robotkaros telefonja
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- Android szakmai topik
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
bpx
őstag
válasz
gman907
üzenetére
igen, erről beszéltem, hogy csak egy irányba működik: ugyanis amit én írtam ide kódot, az csak az alacsonyból (800 alatti) magasba (1000 feletti) való átmeneteket vizsgálja, fordítva nem
(gondoltam kiindulásnak jó lesz, aztán azért dolgozzál vele te is
)ahhoz, hogy a mindkét irányba működjön, pár dolgot változtatni kell rajta:
- start/stop változókat érdemes pl. alacsony/magas-ra módosítani (ugye itt már egy megtalált 800 alatti vagy 1000 feletti érték lehet egy vizsgálandó "szakasz" eleje vagy vége is)
- távolságnál az abszolút értéket kell vizsgálni, mivel fordított sorrend is lehetséges
- feltételeken kell módosítani (pl. sorrendet nem kell kikötni)az meg ha egyáltalán nem talál a feltételeknek megfelelő helyet, úgy vehető észre, hogy a start/stop (vagy az átalakított változatban alacsony/magas) változók a kezdeti értékükön maradnak
-
Gyuri16
senior tag
válasz
gman907
üzenetére
-Zeratul- kodja majdnem kesz van, innen ha erted mit irt nem lehet problema befejezned.
megjegyzed az utolso 800 alatti es 1000 folottit is, nem csak a 800 alattit. tehat (-Zeratul- valtozoinal maradva) lesz egy akt_start800 es akt_start1000. ezutan ha jon pl egy 1000 folotti, akkor megnezed milyen messze van az akt_start800-tol, ha kozelebb mint eddigi legjobb akkor megjegyzed, es azutan atirod a start1000 valtozot. ugyanez forditva ha 800 alatti jon
abban az esetben ha nincs ilyen hely, azt egyszeruen kiszurod ugy, hogy a start es stop valtozoid nullak maradtak -
bpx
őstag
válasz
gman907
üzenetére
amit én szakasznak hívtam, annak semmi köze a feladat szövegében definiált folyószakaszhoz/szakaszhoz csak nem tudtam jobb elnevezést

a feladat szövege is azt mondja, hogy határozd meg a ... helyét
na most ezt a helyet valójában 2 pont határozza meg, ezért is neveztem szakasznak -
Gyuri16
senior tag
válasz
gman907
üzenetére
ez az N pont ahol merik a vizallast egysegnyi tavolsagra van egymastol, vagy a tavolsagokat is beolvasod?
eleg sokmindent irtal, de ebbol nekem az jott le, hogy csak meg kell hataroznod egy tombben az egymashoz legkozelebb levo 1000 folotti es 800 alatti pontot (ezt akkor ha egysegnyi tavolsagra vannak egymastol a pontok)
mi az amit megcsinaltal, es mit nem tudsz?mod: megeloztek, -Zeratul- megoldasat csak kicsit ki kell pofozni es meg is van (mindket iranyba mukodjon)
-
bpx
őstag
válasz
gman907
üzenetére
az elejétől kezdve egyesével vizsgáld a tárolt értékeket
ha találsz egy 800 alatti értéket, ott kezdődhet egy lehetséges szakasz - 1000 felettinél meg végződhet (bár ez a feladattól is függ, hogy kell-e mind2 irányba keresni)
közben tárold el a már megtalált legrövidebb szakaszt (elejét és végét)
ha a vizsgálat közben találsz egy olyan szakaszt ami jó lehet, azt azzal hasonlítsd össze, ha annál jobb, cseréld le az újjalvalahogy így (ez sem tökéletes, és csak egy irányba működik):
{
...
const int N = 100;
int folyo[N];
...
int start = 0, stop = N-1, akt_start = 0, akt_stop = 0;
int i = 0;
while (i < N)
{
if (folyo[i] < 800) akt_start = i;
if (folyo[i] > 1000) akt_stop = i;
if ((akt_stop - akt_start < stop - start) &&
(akt_stop > akt_start) && (folyo[akt_start] < 800))
{
start = akt_start; stop = akt_stop;
if (stop-start == 1) break;
}
i++;
}
cout << "Start: " << start << ", Stop: " << stop << endl;
...
}
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Mesterséges intelligencia topik
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Milyen SSD-t vegyek?
- World of Warships
- sziku69: Szólánc.
- Kerékpárosok, bringások ide!
- V.Milán: Lapdiffúzor nyomáseloszlása: gondoltad volna?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gyúrósok ide!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- GIGABYTE AORUS FO32U2 Monitor(oled,4k,240hz)+ monitor arm
- 27% - MSI RTX 4060 Ti VENTUS 3X OC 8GB GDDR6X Videokártya!
- iPhone 13 Pro max 128GB gyári független gyönyörű állapot
- Játékra vagy Munkára! Csere-Beszámítás! I7 3930K / Nvida GTX Titan X / 16GB DDR3 / 500GB SSD!
- Asztali PC , R7 5800X , RTX 3070 Ti , 32GB DDR4 , 256GB NVME , 2TB HDD
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro 256GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! Asus Z790 i9 14900K 32GB DDR4 1TB SSD RTX 2080Ti 11GB Montech Air 1000 Lite 700W
- Bomba ár! HP Elite X2 1013 G3 - i7-8650U I 16GB I 512SSD I 13" 3K Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Airmsen YW500 ablaktisztító robot / 12 hó jótállás
- Acer Nitro 16 - 16" WQXGA 165Hz - Ryzen 7 8845HS - 16GB - 1TB - Win11 - RTX 4070 - Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)