Hirdetés
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- November 24-én jön a Honor 500, itt az első kép róla
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Amazfit Helio Strap – képernyőmentesen
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
orbano
félisten
válasz
[LOLDMA]
üzenetére
csak mivel vannak párhuzamosan végzett munkák, ezért buktad.
pl ha egy munkád 8-tól tart kilencig, egy másik pedig 8-tól 10-ig, akkor máris 3 órát vontál ki 2 helyett. muszáj intervallumokkal számolnod, nem úszod meg. persze akkor nem muszáj, ha az algoritmusod előtt egyszerüsíted az intervallumokat, először is vágod őket az utazások szerint, majd diszjunkt uniókat képzel a munkák intervallumaiból. de ez lényegében hasonló algoritmust fog adni, mint az előzőek, csak más visszavezetéssel. -
orbano
félisten
válasz
[LOLDMA]
üzenetére
ezt a kivonás dolgot nem egészen értem. ha elkezded kivonogatni az eredeti intervallumból a mnkák intervallumait, akkor például megeshet, hogy több kis intervallumod marad. skalárisan pedig nem vonhatsz ki, mert vannak átfedő intervallumok. ergo az algoritmus még nem teljes, alapesetben egy rekurzóra van szükség:
legyen elemi művelet az utazás intervallumából egy munka intervallumának kivonása. alapesetben ezt a műveletet meghívod minden, az úttal nem diszjunkt intervallumra. ennek a műveletnek az eredménye egy intervallum _lista_, ami az utazás még munka nélkül telt darabjait alkotja. erre a listára megint meg kell hívni az összes vele konjunkt munka kivonásának műveletét. ha egy ilyen művelet során ez a lista nem változik, fix ponthoz értünk, terminálhatjuk a programot.
ennek a programnak véleményem szerint bonyolultabb a szerkezete az általam felvázoltnak. persze sql alatt nem tudom melyik oldható meg könnyebben. -
F-ECT$
titán
válasz
[LOLDMA]
üzenetére
Példa volt, nincs időrendben semmi, de az ORDER BY segít

Én arra gondoltam, hogy egyesével végigmegyek az UTAZÁS táblán, kiválogatom hozzá azokat a MUNKÁKAT, amik ez alatt történnek, 4 ilyen eset lehetséges:
-UTAZÁS magába foglalja a MUNKÁT,
-MUNKA magába foglalja az UTAZÁST,
-MUNKA előbb kezdődik, mint az UTAZÁS és az UTAZÁS alatt ér véget,
-MUNKA az UTAZÁS alatt kezdődik és utána ér végetEnnyi biztos. A gond akkor kezdődik, hogyha sok 1-es típus van, mert az elkezdi feldarabolni az UTAZÁS intervallumát, és valahogy dinamikusan lehet csak ezt kezelni szerintem, az meg rohadt lassú lesz. Szerintem a te megoldásod is itt hasal el, de javíts ki ha tévedek.
Jester01: Ilyen intervallum kezelésre tudsz konkrét pédát mutatni?
-
VladimirR
nagyúr
válasz
[LOLDMA]
üzenetére
cookie-val, megpedig az identifier elnevezesuvel
roviden ket lehetoseged is van:
1: bejelentkezel ugy, hogy a ne leptessen ki es az ip ellenorzes tiltasa mezo is pipalva van, megnezed a bongeszoben, hogy mi az identifier cookie aktualis erteke, s azt elkuldod a programban a http keresekkor (ez csak addig mukodik, mig nem jelentkezel ki)
2: a bejelentkezo form alapjan csinalsz egy http kerest, amivel bejelentkezik a program, s a valaszkent kapott identifier cookie erteket hozz\acsapja a tovabbi http keresekhez
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Kuponkunyeráló
- Steam Deck
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Rendszergazda topic
- Witcher topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- További aktív témák...
- Eladó 2db Nokia steel hr hibrid okos óra dobozával
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3050, 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Apple iPhone 14 Plus Yellow Super Retina XDR, hosszú üzemidő ,100% Akku,3 hó gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő