Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
doc
nagyúr
válasz
Sk8erPeter
üzenetére
nálam a fekete alapon sárga feliratok, stb. nem jön be, így vim-ből biztos nem azt választanám
alapbol 17 db szinsemaval erkezik, es nyilvan tetszoleges atvarialhatoak, szoval van valasztek
sot, a gvim (egy grafikus ablakban futo vim, a fontosabb funkciok toolbargombokon/menukben vannak) defaultbol feher hatteru (broaf
)
en pont a fekete hatteret szeretem, a VS-t is ugy hasznalom, nem szeretem ha egy hatalmas feher reflektor vilagit a pofamba, de ez nyilvan erosen izles dolgamert kezdetekben csakis Notepad++-t, Code:
locks-ot és társait használtam
ezt igen jol tetted, ezzel valoszinuleg massziv jovobeni szopastol kimelted meg magad
Valószínű, hogy ki fogom próbálni a vim-et, csak ahhoz, hogy kényelmesen berendezkedjek benne, nem árt, ha van egy kis időm.
ezzel nem ertek egyet. rengeteg ido kell
persze ez fugg attol hogy mennyire gyorsan tanulsz, mennyire illik hozzad a vim gondolkodasmodja, de a legalapvetobb parancsok megtanulasa es foleg megszokasa eltart egy darabig, ahhoz pedig hogy tenyleg kihasznalhasd a vim kepessegeit, sok ido kell. es az elso par nap az bizony szentsegeles es verizzadas dogivel
de megeri 
ha eljutsz odaig, hogy nem kell gondolkodni a parancsokon hanem anelkul pottyan a kezedbol a billentyuzetre hogy igazabol tudataban lennel, soha nem latott hatekonysaggal fogsz tudni szoveget szerkeszteni
es a vimet sosem lehet teljesen megtanulni, mindig talal az ember ujabb trukkoket benne
eleinte nekem az volt a sikerelmeny hogy az olyan 'magikus' parancsokat, mint pl. a dd (kitorli az aktualis sort) megtanultam, ma mar ugy irok be pl. egy cat-t (ket XML tag kozotti szoveget a tagekkel egyutt kitorli es insert modba tesz - nem kell tul gyakran, de olyankor baromi jol esik) vagy dib-t (az aktualis blokk (pl zarojelparon beluli resz) kitorli ) hogy nem kell rajta gondolkoznom,nem beszelve az olyan elkepesztoen hasznos parancsokrol mint a * (a kurzor alatti teljes szo kovetkezo elofordulasara ugrik, es ha a hlsearch valtozo be van allitva, akkor mindegyiket ki is emeli nalam pl. sarga hatterrel)
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- DELL latitude 5410 Tartós Üzleti Laptop 14" -70% i5-8365U 4Mag 16Gb 500GB SSD FHD IPS LTE
- SZÉP! DELL latitude 5410 Tartós Üzleti Laptop 14" -70% i5-8365U 4Mag 16Gb 512GB SSD FHD IPS
- Dell Precision 7550 i7-10850H 32GB 512GB Nvidia RTX5000 16GB 1 év garancia
- ÚJ, SZÁMLÁS, GARANCIÁS GAMER PC Ryzen 5 9600X RTX 5060 Ti 32GB RAM 1TB NVMe AIO vízhűtés
- Dell Latitude 7320 i5-1145G7 16GB 512GB 1 év garancia
- 16 GB-os Quadro RTX5000 HP
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4050, 100% Akkumulátor
- VADIÚJ Bontatlan! Honor 400 Lite 8/256 AMOLED 120Hz Velvet Grey, Dual SIM 2év gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)
locks-ot és társait használtam
de megeri