Hirdetés
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Nubia Neo 3 GT 5G - játéktelefon
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- Fotók, videók mobillal
- Telekom mobilszolgáltatások
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- iPhone topik
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
bLaCkDoGoNe
veterán
Szuper, köszi.

A freeCodeCamp-en a Javascript blokkot csinálom, és az egyik projekt feladat az, hogy kell írni egy telefonszám formátum ellenőrző függvényt, ami a megadott számsorozatot adott szempontok szerint validálja, és visszaköp egy boolean-t eredményül.
Elsőre úgy gondoltam, hogy ezt regex-szel lenne a legegyszerűbb megoldani, úgy, hogy egy viszonylag komplex kifejezéssel ellenőrizném az összes szükséges szempontot, de két napja szuggerálom a megírt regex-emet, mert két teszteset elbukik rajta, és egyszerűen nem látom, hogy hol megy félre. A legvalószínűbb persze, hogy mivel most tanulom a dolgot, hülyeséget csináltam valahol, bár a regex101.com-on végigzavarva olyan nagy marhaságot elsőre nem találtam benne, lehet hogy egyszerűen valahol rosszul tagoltam valamit például, ami működik így is, csak nem a szándékaim szerint.
A regex, amit összeraktam, így néz ki:
/(^(1))?(\s)?((\([0-9]{3}\))*|\d{3})(\s|[-])?(\d{3})(\s|[-])?(\b\d{4})/
és szándékaim szerint az alábbiakat ellenőrizné:
- opcionálisan 1-essel kezdődik-e a szám
- az egyes után opcionálisan whitespace
- van egy három számot tartalmazó blokk zárójelek között VAGY zárójelek nélkül
- ezt követően opcionális whitespace vagy kötőjel
- ezt követően három számot tartalmazó blokk
- ezt követően opcionális whitespace vagy kötőjel
- végül egy négy számot tartalmazó blokk.Ez a két testcase nem az elvárt eredményt adja vissza:
telephoneCheck("5555555555") should return true.
telephoneCheck("555-5555") should return false.Tudnátok valami iránymutatást adni, hogy hol van a hiba abban, amit csináltam? Vagy eleve lehetetlen az összes teszt esetet egy regex-szel lekezelni, és egy többszintű, elágazó szűrést kellene csinálnom több kifejezéssel?
Köszi a segítséget.

Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Milyen TV-t vegyek?
- World of Warships
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Disney+
- Androidos tablet topic
- Építő/felújító topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen videókártyát?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- További aktív témák...
- LG 47LM660S Full HD 3D LED SMART televízió 47" (119cm)
- HP ZBook 17 G6 i7-98500H / 64GB RAM / 1TB SSD / RTX 4000
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Cooler Master 750W
- DELL G15 5515 Gamer Laptop /Ryzen 7- 5800H/16GB 512 SSD/ Nvidia RTX 3060 6GB/120Hz/
- 27% - Corsair RM850x 850W 80 PLUS Gold ATX3.1 Tápegység!
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Asus H370 i5 9600K 16GB DDR4 512B SSD RTX 2060 Super 8GB Chieftec HC-10B-OP Zalman 850W
- LG 27GS60QX-B - 27" Ívelt VA - 2560x1440 2K QHD - 180Hz 1ms - AMD FreeSync Premium
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest