- Magisk
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Jól néz ki a világoskék iPhone 17 Air
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
P.H.
senior tag
[link]
Appendix B: Pipeline and Executicion Unit Resources Overview
Ennél részletesebbet még nem láttam. -
sekli
addikt
[link] ez nincs northwoodból is,? kíváncsi lennék a különbségre...
-
P.H.
senior tag
Bár ez elég mély szint, szvsz érdemes körülnézni a hivatalosan kiadott Optimization Guide-okban, ennél részletesebb leírásokat nem láttam eddig. Ezeket a gyártók honlapjairól lehet letölteni (Google: Optimization Reference (AMD/Intel esetleg)), csak angol nyelven, viszont az AMD Appendix-eiben vagy az Intel General Optimization Guideline részeiben elég jól le vannak írva az Execution Unit-ok, BTB, Static/Dynamic Branch Prediction működési elve, ... , illetve előbbiekben a pipeline-ok stage-ek szerepei részletesen, és példák vannak utasításvégrehajtási időzítésekre. Ezek azok a doksik, amit (nem találom a megfelelő magyar szót, bocs) independent fejlesztőknek kiadnak hivatalosan, eléggé látszik, hogy meddig nem ''ipari titok' a felépítés.
Régebbiekről (nekem Pentium 1-ről van ilyen) magyar nyelven is megjelent(ek?) könyvek, de ez(ek) nem olyan részletes(ek), mint a fenti PDF-ek.
Ha nem ilyen mélységben gondoltál a dologra, akkor elnézésed kérem. Ha viszont igen, akkor tudok küldeni pár doksit, ha gondolod: AMD Athlon, A64/Opteron, Pentium II/III, Pentium 4, P6 Family Optimization Reference, Pentium-M Architecture van itt a kamrában most; ja és 80386 Programmers Guideline.
[MOD] ragzás
[Szerkesztve] -
Mlnr To'm
tag
És diplomamunkákat hol találok? Mert nagyon érdekel ez a téma csak nem akarok több ezer pénzt ere áldozni.
-
robyeger
addikt
A régi procik(80286,80386,MC68000) működéséről felépítéséről lehet kapni könyveket is, az újakról viszont szerintem lehetetlen részletes magyar nyelvű anyagot fellellni, esetleg egyetemek/főiskolák diplomamunkáiban. (Sok belső szakszónak nincs is elfogadott magyar jelentése) Étvágykeltőnek 2 blokkdiagramot tudok ajánlani: [link]
-
Mlnr To'm
tag
Helló mindenki.
Már régóta érdekel a processzorok működési elve de sehol sem találtam erről magyar nyelvű leírást.
Tudnátok linkeket írni vagy esetleg komplett e-book-ot emailben küldeni?
Előre is kössz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Netflix
- Nők, nőügyek (18+)
- Magisk
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Windows: mi történik valójában Leállításkor, Alvó módban és Újraindításkor?
- Miért lesz fiatalon öngyilkos valaki?
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 10850K 10mag 20szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 6700K 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790K 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4770 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- I5-13400F 2x16 GB RAM SEASONIC 750W TÁP GIGABYTE GA-B760M ZALMAN Z1 PLUS HÁZ GARANCIA!!!!!
- Lenovo Thinkcentre M920t Tower/ M720s SFF / i5-8-9. gen/ WIN10-11/számla, garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3133, 95% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! HP EliteDesk 800 G1 TWR brand számítógép garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest