- Magisk
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Google Pixel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Üzemidőre gyúr a Poco M7 Plus is
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
P.H.
senior tag
[link]
Appendix B: Pipeline and Executicion Unit Resources Overview
Ennél részletesebbet még nem láttam. -
sekli
addikt
[link] ez nincs northwoodból is,? kíváncsi lennék a különbségre...
-
P.H.
senior tag
Bár ez elég mély szint, szvsz érdemes körülnézni a hivatalosan kiadott Optimization Guide-okban, ennél részletesebb leírásokat nem láttam eddig. Ezeket a gyártók honlapjairól lehet letölteni (Google: Optimization Reference (AMD/Intel esetleg)), csak angol nyelven, viszont az AMD Appendix-eiben vagy az Intel General Optimization Guideline részeiben elég jól le vannak írva az Execution Unit-ok, BTB, Static/Dynamic Branch Prediction működési elve, ... , illetve előbbiekben a pipeline-ok stage-ek szerepei részletesen, és példák vannak utasításvégrehajtási időzítésekre. Ezek azok a doksik, amit (nem találom a megfelelő magyar szót, bocs) independent fejlesztőknek kiadnak hivatalosan, eléggé látszik, hogy meddig nem ''ipari titok' a felépítés.
Régebbiekről (nekem Pentium 1-ről van ilyen) magyar nyelven is megjelent(ek?) könyvek, de ez(ek) nem olyan részletes(ek), mint a fenti PDF-ek.
Ha nem ilyen mélységben gondoltál a dologra, akkor elnézésed kérem. Ha viszont igen, akkor tudok küldeni pár doksit, ha gondolod: AMD Athlon, A64/Opteron, Pentium II/III, Pentium 4, P6 Family Optimization Reference, Pentium-M Architecture van itt a kamrában most; ja és 80386 Programmers Guideline.
[MOD] ragzás
[Szerkesztve] -
Mlnr To'm
tag
És diplomamunkákat hol találok? Mert nagyon érdekel ez a téma csak nem akarok több ezer pénzt ere áldozni.
-
robyeger
addikt
A régi procik(80286,80386,MC68000) működéséről felépítéséről lehet kapni könyveket is, az újakról viszont szerintem lehetetlen részletes magyar nyelvű anyagot fellellni, esetleg egyetemek/főiskolák diplomamunkáiban. (Sok belső szakszónak nincs is elfogadott magyar jelentése) Étvágykeltőnek 2 blokkdiagramot tudok ajánlani: [link]
-
Mlnr To'm
tag
Helló mindenki.
Már régóta érdekel a processzorok működési elve de sehol sem találtam erről magyar nyelvű leírást.
Tudnátok linkeket írni vagy esetleg komplett e-book-ot emailben küldeni?
Előre is kössz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i5-8600K 6-Core 3.6GHz LGA1151 (9M Cache, up to 4.30 GHz) Processzor!
- Intel Core i5-14500 14-Core 2.6GHz LGA1700 (24M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- Új,bontatlan,dobozos, számlás,garanciás 7800X3D CPu.
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Eladó Garanciális (2027.10.08) AMD 7700 processzor Jegelve: torok.adam11
- APC UPS 950VA (BX950MI-GR)
- Microsoft Surface Pro 9 i5-1245U 16GB 256GB 1év garancia
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3019, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest