- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Netfone
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
P.H.
senior tag
[link]
Appendix B: Pipeline and Executicion Unit Resources Overview
Ennél részletesebbet még nem láttam. -
sekli
addikt
[link] ez nincs northwoodból is,? kíváncsi lennék a különbségre...
-
P.H.
senior tag
Bár ez elég mély szint, szvsz érdemes körülnézni a hivatalosan kiadott Optimization Guide-okban, ennél részletesebb leírásokat nem láttam eddig. Ezeket a gyártók honlapjairól lehet letölteni (Google: Optimization Reference (AMD/Intel esetleg)), csak angol nyelven, viszont az AMD Appendix-eiben vagy az Intel General Optimization Guideline részeiben elég jól le vannak írva az Execution Unit-ok, BTB, Static/Dynamic Branch Prediction működési elve, ... , illetve előbbiekben a pipeline-ok stage-ek szerepei részletesen, és példák vannak utasításvégrehajtási időzítésekre. Ezek azok a doksik, amit (nem találom a megfelelő magyar szót, bocs) independent fejlesztőknek kiadnak hivatalosan, eléggé látszik, hogy meddig nem ''ipari titok' a felépítés.
Régebbiekről (nekem Pentium 1-ről van ilyen) magyar nyelven is megjelent(ek?) könyvek, de ez(ek) nem olyan részletes(ek), mint a fenti PDF-ek.
Ha nem ilyen mélységben gondoltál a dologra, akkor elnézésed kérem. Ha viszont igen, akkor tudok küldeni pár doksit, ha gondolod: AMD Athlon, A64/Opteron, Pentium II/III, Pentium 4, P6 Family Optimization Reference, Pentium-M Architecture van itt a kamrában most; ja és 80386 Programmers Guideline.
[MOD] ragzás
[Szerkesztve] -
Mlnr To'm
tag
És diplomamunkákat hol találok? Mert nagyon érdekel ez a téma csak nem akarok több ezer pénzt ere áldozni.
-
robyeger
addikt
A régi procik(80286,80386,MC68000) működéséről felépítéséről lehet kapni könyveket is, az újakról viszont szerintem lehetetlen részletes magyar nyelvű anyagot fellellni, esetleg egyetemek/főiskolák diplomamunkáiban. (Sok belső szakszónak nincs is elfogadott magyar jelentése) Étvágykeltőnek 2 blokkdiagramot tudok ajánlani: [link]
-
Mlnr To'm
tag
Helló mindenki.
Már régóta érdekel a processzorok működési elve de sehol sem találtam erről magyar nyelvű leírást.
Tudnátok linkeket írni vagy esetleg komplett e-book-ot emailben küldeni?
Előre is kössz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Miért vezet mindenki úgy, mint egy állat?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Ford topik
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Milyen videókártyát?
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Trollok komolyan
- Az áremelések és a GTA VI késése miatt nem költekeznek a játékosok?
- Netflix
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged