Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Wyll

    őstag

    ok

    [ Szerkesztve ]

    Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Wyll

  • dbius

    veterán

    Pár mondatban az IBM/Lenovo ThinkPad sorozatú laptopjainak a jótállásáról:

    1. A jótállás abban az országban érvényes, ahol a laptopot vásárolták, továbbá:
    2. A jótállás nemzetközileg is érvényes, de nem mindegyik országban, típusonként eltérhet, hogy melyik ország(ok)ban.

    Hogyan tudom ellenőrizni, hogy a gépet hol vásárolták, ill. mettől meddig érvényes a jótállás:

    A gép alján van egy matrica, amin TYPE (mint típusszám) és S/N (mint sorozatszám) adatok vannak feltüntetve, ezt a két adatot (nevezzük service tagnek a továbbiakban) kell megadni az alábbi oldalakon:

    a.) Jótállás ellenőrzése

    Hogyan tudom ellenőrizni, hogy az adott gép jótállása nemzetközileg melyik országokban érvényes (ill. érvényes-e a jótállás Magyarországon, vagy abban országban, ahol a gépet használni kívánom)?

    b.) Nemzetközi jótállás ellenőrzése

    Tehát ha a laptop külföldről származik és az a.) pontban feltüntetett linken ellenőrizzük, hogy van-e rá érvényes jótállás, akkor megtudjuk, hogy melyik országban vásárolták és hogy OTT, abban az országban meddig érvényes a jótállás. Ahhoz, hogy kiderüljön, hogy a jótállás Magyarországon, ill. az általunk használni kívánt országban is érvényes-e, meg kell néznünk a b.) pontban feltüntetett linken is! Amelyik ország nem szerepel ebben a listában, azon országban a jótállás nem érvényes.

    FONTOS információ, hogy az akkumulátorra csupán a vásárlástól számított 1 évig van jótállás, függetlenül attól, hogy magára a gépre meddig érvényes!

    A jótállás érvényesítése:

    Mi szükséges ahhoz, hogy jótállási igényemet probléma esetén érvényesíteni tudjam?

    A jótállás érvényesítéséhez nem szükséges a vásárlásról szóló számla, ill. a jótállási jegy sem! Ha ezek rendelkezésre állnak, az természetesen nem probléma, de ezek hiányában is érvényes marad a jótállás - amennyiben a gépen nem történt a jótállás megszűnését eredményező változtatás -. Legalább a BIOS-ban szerepelnie kell a service tagnek. A gép alján lévő matrica leválása, eltűnése önmagában nem jelenti a jótállás megszűnését.

    Probléma esetén hogyan juttathatom el szervizbe a gépet?

    Az egyes konfigurációkhoz a gyártó különféle érvényesítési lehetőségeket nyújt, melyek az alábbiak lehetnek. A jótállás érvényességének ellenőrzése során kiderül, hogy az alábbiak közül melyik szolgáltatást vehetjük igénybe a jótállás érvényesítése érdekében.

    - Beszállításos vagy postázásos szerviz (Ez az egyik leggyakoribb mód)
    Beszállításos vagy postázásos szolgáltatás esetén a termék javítására vagy cseréjére egy kijelölt szervizközpontban kerül sor, ahova az eljuttatást vagy elszállítást Ön szervezi meg. A meghibásodott terméket megfelelően csomagolva a Szervizszolgáltató utasításai szerint Önnek kell elszállítania vagy postára adnia (előre fizetve, hacsak más utasítást nem kapott) a megjelölt helyre. Miután a termék javítása vagy cseréje megtörtént, Ön átveheti azt. Amennyiben a termék átvétele nem történik meg, úgy az Ön Szervizszolgáltatója saját belátása szerint rendelkezhet a termékkel. Postázásos szolgáltatás esetén a terméket a Lenovo saját költségén juttatja vissza Önhöz, hacsak az Ön Szervizszolgáltatója másképpen nem rendelkezik.

    - Helyszíni szervíz:
    Helyszíni szolgáltatás esetén az Ön Szervizszolgáltatója vagy megjavítja, vagy kicseréli a meghibásodott terméket a helyszínen. A Lenovo termék szét- és összeszereléséhez megfelelő munkateret Önnek kell biztosítania. Egyes termékek esetében bizonyos javításokhoz szükség lehet arra, hogy az Ön Szervizszolgáltatója a terméket elküldje egy kijelölt szervizközpontba.

    - Futár- vagy raktárszerviz
    Futár- vagy raktárszolgáltatás esetén az Ön termékét egy kijelölt szervizközpontban javítják meg vagy cserélik ki, ahova az elszállítást az Ön Szervizszolgáltatója biztosítja. A termék csatlakozásainak bontása az Ön felelőssége. Ahhoz, hogy a terméket a kijelölt szervizközpontba visszajuttathassa, Ön egy szállítóládát kap. Egy futár felveszi a terméket és elszállítja a kijelölt szervizközpontba. A javítást vagy
    cserét követően a szervizközpont szervezi meg a termék visszaszállítását Önhöz.

    - Termékcsere szolgáltatás
    Termékcsere szolgáltatás esetén a Lenovo leszállít egy csereterméket az Ön számára. Ön felel a termék telepítéséért és működésének ellenőrzéséért. A cseretermék az Ön tulajdona lesz, míg a meghibásodott termék a Lenovo tulajdonába megy át. Csomagolja be a meghibásodott terméket a kézhez kapott cseretermék kartondobozába, és küldje vissza a Lenovonak. A Lenovo fizeti mindkét szállítási irány költségeit. Az Ön felelőssége lehet a meghibásodott termék sérülése a szállítás során, ha nem megfelelően csomagolja be a kézhez kapott cseretermék dobozába. Kiszámlázhatják Ön felé a cserealkatrészt, ha a Lenovo nem kapja meg a hibás CRU-t a cserealkatrész átvételétől számított harminc (30) napon belül.

    További információk Magyar nyelven itt.

    Jótállás kiterjesztése:

    Lehetséges-e a gyártól által biztosított jótállás időtartamának a kiterjesztése/meghosszabbítása, ill. meddig és hogyan? A kiterjesztett jótállás HOL érvényes?

    - IGEN, lehetséges a jótállás kiterjesztése.
    - A gyártó által biztosított jótállás lejárata ELŐTT van erre lehetőség.
    - Több fajta kiegészítés is lehetséges. Lehetőség van arra is, hogy a gyártó által biztosított jótállást kiegészítsük pl. helyszíni javításra.
    - Magyarországon a jótállás kiterjesztése - jelenleg - a vásárlástól számított 4 évig lehetséges. Lehetséges, hogy típusokon belül van eltérés e vonatkozásban, nem tudok minden típust külön ellenőrizni! Van olyan ország, ahol 5 évig is kiterjeszthető a jótállás, ill. létezik véletlen sérülés esetére is kiterjedő jótállás kiegészítés, de ez - sajnos - szintén nem érhető el - jelenleg - Magyarországon.
    - A kiterjesztett jótállás azokban az országokban érvényes, ahol az eredeti/gyári jótállás is érvényes volt!

    A jótállás kiterjesztésének lehetséges módjaira és időtartamára vonatkozóan javasolt egy hivatalos forgalmazó vagy szerviz megkeresése, akik a gép service tagje alapján meg tudják adni a pontos információkat!

    További információk Magyar nyelven a jótállás kiterjesztéséről.

    Van-e olyan alkatrész, amit én, a gép tulajdonosa saját magam is cserélhetek a jótállás megszűnése nélkül, a hivatalos szerviz igénybevételének mellőzésével?

    IGEN. Ezzel kapcsolatban fontos információ, hogy a gépek egyes alkatrészei/összetevői ún. CRU, ill. FRU kódszámokkal vannak jelölve.

    Mit jelent a CRU/FRU jelölés?

    CRU - Ezek a felhasználó által is cserélhető eszközök. Ha a felhasználó ilyen alkatrészt/eszközt cserél a gépben, akkor az NEM jár a jótállás megszűnésével! Vigyázni kell, mert amennyiben ilyen alkatrész felhasználó általi cseréje során megsérül a gép, akkor az ilyen hiba kijavítását - jótállás keretében - a szerviz elutasíthatja!

    A Vásárló által cserélhető egységek (CRU) azok a számítógép alkatrészek, amelyeket a felhasználó cserélhet vagy fejleszthet újabb típusra. A CRU-nak két típusa van: Saját beszerelésű és Választható beszerelésű. A saját beszerelésű CRU-k könnyedén telepíthetők. Lehetnek önállóak, reteszes rögzítésűek, vagy igényelhetnek csavarhúzót legfeljebb két rögzítőcsavar eltávolításához, míg a választható beszerelésűek megkövetelnek bizonyos műszaki ismeretet és eszközt, például csavarhúzót. A vásárló azonban biztonságosan kiszerelheti és cserélheti mind a saját, mind a választható beszerelésű CRU-t.

    A vásárló felelős minden saját beszerelésű CRU cseréjéért. A választható beszerelésű CRU-kat cserélheti és telepítheti a vásárló, vagy a jótállási időszak alatt a Lenovo szerviz szakembere is.

    Saját beszerelésű CRU-k: ezek a CRU-k szabadon csatlakoztathatók, vagy legfeljebb két csavarral vannak rögzítve. Ilyen típusú CRU például a hálózati adapter, a tápkábel, az akkumulátor és a merevlemez. Egyes termékeknél az olyan alkotórészek, mint például memória, vezetéknélküli kártyák, noteszgép billentyűzetek, ujjlenyomatolvasóval felszerelt tenyérpihentetők és érintőegerek, ugyancsak lehetnek CRU-k.

    Választható beszerelésű CRU-k: ezek a CRU-k elkülönített részek a számítógépen belül, amelyeket egy hozzáférési panel rejt el. A panelt rendszerint kettőnél több csavar rögzíti. Amint kiszereli a hozzáférési panelt, láthatóvá válik az adott CRU.

    Mely eszközök minősülnek felhasználó által is cserélhetőnek (CRU)?

    Erre vonatkozóan pontos információt az adott géptípushoz kiadott Üzemeltetési és hibajavítási kézikönyvben (Service and Troubleshooting Guide) találhattok - internetről letölthető mindegyik típushoz -

    Pl. egy Lenovo ThinkPad X200 esetében az alábbi eszközök minősülnek CRU-nak:

    - hálózati adapter
    - tápkábel a hálózati adapterhez
    - trackpoint sapka
    - akkumulátor
    - tároló eszköz (hdd vagy ssd)
    - memória
    - optikai meghajtó

    Mely eszközök minősülnek válaszható beszerelésűnek (CRU)?

    Erre vonatkozóan is az adott géphez kiadott Üzemeltetési és hibajavítási kézikönyv az irányadó.

    Pl. egy Lenovo ThinkPad X200 esetében az alábbiak minősülnek választható beszerelésű CRU-nak:

    - billentyűzet
    - PCI Express minikártyák (WIFI, WIMAX, WWAN, Intel turbo memória)

    Megjegyzés: Csak Lenovo által szállított számítógép alkatrészeket használjon! Az adott géptípushoz tartozó CRU-k jótállásáról a Biztonsági és jótállási kézikönyv kiadvány 3. fejezete nyújt tájékoztatást.

    FRU - Ezek az eszközök CSAK szerviz által cserélhető alkatrészek. Ha a felhasználó ilyen alkatrészt cserél, akkor az a jótállás megszűnésével jár! Gyakorlatilag azok az alkatrészek, amelyek nem minősülnek CRU-nak azok mindegyike FRU, tehát csak a szerviz által cserélhető!

    Mire érdemes még odafigyelni használt gép vásárlása előtt a jótállás vonatkozásában?
    - vásárlás előtt MINDIG ellenőrizzük, hogy a gyártó milyen alkatrészekkel (CRU, FRU) szállította a gépet
    - hasonlítsuk össze ezt a listát pl. az Everest/Aida64 - vagy más rendszerdiagnosztikai program - adataival
    - ha olyan eszközben látunk eltérést, ami FRU számmal jelölt alkatrészt érint, akkor vásárlás előtt győződjünk meg arról, hogy az érintett FRU számú alkatrész cseréjéről az eladó rendelkezik hivatalos, IBM/Lenovo szerviz által kiadott irattal.
    - erre azért lehet szükség, mert ha az eladó maga cserélt FRU alkatrészt - és nem a hivatalos szerviz -, akkor a jótállás későbbi érvényesítése akadályokba fog ütközni!
    - amennyiben CRU számmal jelzett alkatrészben van eltérés, az nem jelent problémát a jótállás későbbi érvényesítése szempontjából - a fentiekben részletezettek figyelembe vételével -
    - hasonlítsuk össze a BIOS-ban tárolt service tag adatokat a gép alján lévő matricán feltüntetett adatokkal - egyezniük kell -

    Végül egy lista a Magyarországi szervizek elérhetőségéről - a teljesség igénye nélkül -:

    Központi szerviz:

    IBM Magyarországi Kft. 1117 Budapest Neumann János utca 1. (36) 1 382 5885

    Budapesti szervizek:

    Albacomp Zrt. 1139 Budapest Frangepán u. 8-10. (36) 1 236-7790
    Aloha Informatika Kft. 1117 Budapest Irinyi József utca 38. (36) 1 372-0325
    Delta Services Kft. 1033 Budapest Szentendrei út 39-53. (36) 1 437-5250
    Duna Elektronika Kft. 1183 Budapest Gyömrõi út 99. (36) 1 666-1630
    M and S Informatkai Zrt. 1136 Budapest Pannónia u. 17/a. (36) 1 237-1220
    Nádor Rendszerház Kft. 1141 Budapest Öv u. 3. (36) 1 470-5022
    Professzionál Zrt. 1117 Budapest Sopron út 19. (36) 1 216-5300
    Rikvest Kft. 1148 Budapest Nagy Lajos király útja 24.(36) 1 273-2000
    Smartservice Kft. 1117 Budapest Prielle K. u. 4. (36) 1 3710-272
    Systrend Zrt. 1037 Budapest Bokor u. 15-21. (36) 1 5058-155

    Vidéki szervizek:

    Albacomp Zrt. 8000 Székesfehérvár Mártírok útja 9. (36) 22 515-413
    Dr. LAN Kft. 3525 Miskolc, Szepessy Pál u. 1. (36) 46 500-040
    Kventa Kft. 2040 Budaörs Vasút u. 15. (36) 1 555-4363
    PC BoX Számítástechnikai Kft. 6722 Szeged Mérey út 12. (36) 62 486-486
    Albacomp Zrt. 4028 Debrecen, Kassai út 26. (36) 52 518-600 / 74701

    [ Szerkesztve ]

  • albert8

    addikt

    roollefd
    [link]

    Flickr----https://www.flickr.com/photos/113522384@N02/? -----------------------------------Krumplistészta----https://krumplisteszta.wordpress.com/

  • dbius

    veterán

    válasz dbius #5007 üzenetére

    3. verzió, remélhetőleg végleges...

    Pár mondatban az IBM/Lenovo ThinkPad sorozatú laptopjainak a jótállásáról:

    1. A jótállás abban az országban érvényes, ahol a laptopot vásárolták, továbbá:
    2. A jótállás nemzetközileg is érvényes, de nem mindegyik országban, típusonként eltérhet, hogy melyik ország(ok)ban.

    Hogyan tudom ellenőrizni, hogy a gépet hol vásárolták, ill. mettől meddig érvényes a jótállás:

    A gép alján van egy matrica, amin TYPE (mint típusszám) és S/N (mint sorozatszám) adatok vannak feltüntetve, ezt a két adatot (nevezzük service tagnek a továbbiakban) kell megadni az alábbi oldalakon:

    a.) Jótállás ellenőrzése

    Hogyan tudom ellenőrizni, hogy az adott gép jótállása nemzetközileg melyik országokban érvényes (ill. érvényes-e a jótállás Magyarországon, vagy abban országban, ahol a gépet használni kívánom)?

    b.) Nemzetközi jótállás ellenőrzése

    Tehát ha a laptop külföldről származik és az a.) pontban feltüntetett linken ellenőrizzük, hogy van-e rá érvényes jótállás, akkor megtudjuk, hogy melyik országban vásárolták és hogy OTT, abban az országban meddig érvényes a jótállás. Ahhoz, hogy kiderüljön, hogy a jótállás Magyarországon, ill. az általunk használni kívánt országban is érvényes-e, meg kell néznünk a b.) pontban feltüntetett linken is! Amelyik ország nem szerepel ebben a listában, azon országban a jótállás nem érvényes.

    FONTOS információ, hogy az akkumulátorra csupán a vásárlástól számított 1 évig van jótállás, függetlenül attól, hogy magára a gépre meddig érvényes!

    A jótállás érvényesítése:

    Mi szükséges ahhoz, hogy jótállási igényemet probléma esetén érvényesíteni tudjam?

    A jótállás érvényesítéséhez nem szükséges a vásárlásról szóló számla, ill. a jótállási jegy sem! Ha ezek rendelkezésre állnak, az természetesen nem probléma, de ezek hiányában is érvényes marad a jótállás - amennyiben a gépen nem történt a jótállás megszűnését eredményező változtatás -. Legalább a BIOS-ban szerepelnie kell a service tagnek. A gép alján lévő matrica leválása, eltűnése önmagában nem jelenti a jótállás megszűnését.

    Probléma esetén hogyan juttathatom a gépet szervizbe?

    Az egyes konfigurációkhoz a gyártó különféle érvényesítési lehetőségeket nyújt, melyek az alábbiak lehetnek. A jótállás érvényességének ellenőrzése során kiderül, hogy az alábbiak közül melyik szolgáltatást vehetjük igénybe a jótállás érvényesítése érdekében.

    - Beszállításos vagy postázásos szerviz (Ez az egyik leggyakoribb mód)
    Beszállításos vagy postázásos szolgáltatás esetén a termék javítására vagy cseréjére egy kijelölt szervizközpontban kerül sor, ahova az eljuttatást vagy elszállítást Ön szervezi meg. A meghibásodott terméket megfelelően csomagolva a Szervizszolgáltató utasításai szerint Önnek kell elszállítania vagy postára adnia (előre fizetve, hacsak más utasítást nem kapott) a megjelölt helyre. Miután a termék javítása vagy cseréje megtörtént, Ön átveheti azt. Amennyiben a termék átvétele nem történik meg, úgy az Ön Szervizszolgáltatója saját belátása szerint rendelkezhet a termékkel. Postázásos szolgáltatás esetén a terméket a Lenovo saját költségén juttatja vissza Önhöz, hacsak az Ön Szervizszolgáltatója másképpen nem rendelkezik.

    - Helyszíni szervíz: (ez a legkényelmesebb)
    Helyszíni szolgáltatás esetén az Ön Szervizszolgáltatója vagy megjavítja, vagy kicseréli a meghibásodott terméket a helyszínen. A Lenovo termék szét- és összeszereléséhez megfelelő munkateret Önnek kell biztosítania. Egyes termékek esetében bizonyos javításokhoz szükség lehet arra, hogy az Ön Szervizszolgáltatója a terméket elküldje egy kijelölt szervizközpontba.

    - Futár- vagy raktárszerviz
    Futár- vagy raktárszolgáltatás esetén az Ön termékét egy kijelölt szervizközpontban javítják meg vagy cserélik ki, ahova az elszállítást az Ön Szervizszolgáltatója biztosítja. A termék csatlakozásainak bontása az Ön felelőssége. Ahhoz, hogy a terméket a kijelölt szervizközpontba visszajuttathassa, Ön egy szállítóládát kap. Egy futár felveszi a terméket és elszállítja a kijelölt szervizközpontba. A javítást vagy
    cserét követően a szervizközpont szervezi meg a termék visszaszállítását Önhöz.

    - Termékcsere szolgáltatás
    Termékcsere szolgáltatás esetén a Lenovo leszállít egy csereterméket az Ön számára. Ön felel a termék telepítéséért és működésének ellenőrzéséért. A cseretermék az Ön tulajdona lesz, míg a meghibásodott termék a Lenovo tulajdonába megy át. Csomagolja be a meghibásodott terméket a kézhez kapott cseretermék kartondobozába, és küldje vissza a Lenovonak. A Lenovo fizeti mindkét szállítási irány költségeit. Az Ön felelőssége lehet a meghibásodott termék sérülése a szállítás során, ha nem megfelelően csomagolja be a kézhez kapott cseretermék dobozába. Kiszámlázhatják Ön felé a cserealkatrészt, ha a Lenovo nem kapja meg a hibás CRU-t a cserealkatrész átvételétől számított harminc (30) napon belül.

    További információk Magyar nyelven itt.

    Jótállás kiterjesztése:

    Lehetséges-e a gyártó által biztosított jótállás időtartamának a kiterjesztése/meghosszabbítása, ill. meddig és hogyan? A kiterjesztett jótállás HOL érvényes?

    - IGEN, lehetséges a jótállás kiterjesztése.
    - A gyártó által biztosított jótállás lejárata ELŐTT van erre lehetőség.
    - Több fajta kiegészítés is lehetséges. Lehetőség van arra is, hogy a gyártó által biztosított jótállást kiegészítsük pl. helyszíni javításra.
    - Magyarországon a jótállás kiterjesztése - jelenleg - a vásárlástól számított 4 évig lehetséges. Lehetséges, hogy típusokon belül van eltérés e vonatkozásban, nem tudok minden típust külön ellenőrizni! Van olyan ország, ahol 5 évig is kiterjeszthető a jótállás, ill. létezik véletlen sérülés esetére is kiterjedő jótállás kiegészítés, de ez - sajnos - szintén nem érhető el - jelenleg - Magyarországon.
    - A kiterjesztett jótállás azokban az országokban érvényes, ahol az eredeti/gyári jótállás is érvényes!

    A jótállás kiterjesztésének lehetséges módjaira és időtartamára vonatkozóan javasolt egy hivatalos forgalmazó vagy szerviz megkeresése, akik a gép service tagje alapján meg tudják adni a pontos információkat!

    További információk Magyar nyelven a jótállás kiterjesztéséről.

    Van-e olyan alkatrész, amit én, a gép tulajdonosa saját magam is cserélhetek a jótállás megszűnése nélkül, a hivatalos szerviz igénybevételének mellőzésével?

    IGEN. Ezzel kapcsolatban fontos információ, hogy a gépek egyes alkatrészei/összetevői ún. CRU, ill. FRU kódszámokkal vannak jelölve.

    Mit jelent a CRU/FRU jelölés?

    CRU - Ezek a felhasználó által is cserélhető eszközök. Ha a felhasználó ilyen alkatrészt/eszközt cserél a gépben, akkor az NEM jár a jótállás megszűnésével! Vigyázni kell, mert amennyiben ilyen alkatrész felhasználó általi cseréje során megsérül a gép, akkor az ilyen hiba kijavítását - jótállás keretében - a szerviz elutasíthatja!

    A Vásárló által cserélhető egységek (CRU) azok a számítógép alkatrészek, amelyeket a felhasználó cserélhet vagy fejleszthet újabb típusra. A CRU-nak két típusa van: Saját beszerelésű és Választható beszerelésű. A saját beszerelésű CRU-k könnyedén telepíthetők. Lehetnek önállóak, reteszes rögzítésűek, vagy igényelhetnek csavarhúzót legfeljebb két rögzítőcsavar eltávolításához, míg a választható beszerelésűek megkövetelnek bizonyos műszaki ismeretet és eszközt, például csavarhúzót. A vásárló azonban biztonságosan kiszerelheti és cserélheti mind a saját, mind a választható beszerelésű CRU-t.

    A vásárló felelős minden saját beszerelésű CRU cseréjéért. A választható beszerelésű CRU-kat cserélheti és telepítheti a vásárló, vagy a jótállási időszak alatt a Lenovo szerviz szakembere is.

    Saját beszerelésű CRU-k: ezek a CRU-k szabadon csatlakoztathatók, vagy legfeljebb két csavarral vannak rögzítve. Ilyen típusú CRU például a hálózati adapter, a tápkábel, az akkumulátor és a merevlemez. Egyes termékeknél az olyan alkotórészek, mint például memória, vezetéknélküli kártyák, noteszgép billentyűzetek, ujjlenyomatolvasóval felszerelt tenyérpihentetők és érintőegerek, ugyancsak lehetnek CRU-k.

    Választható beszerelésű CRU-k: ezek a CRU-k elkülönített részek a számítógépen belül, amelyeket egy hozzáférési panel rejt el. A panelt rendszerint kettőnél több csavar rögzíti. Amint kiszereli a hozzáférési panelt, láthatóvá válik az adott CRU.

    Mely eszközök minősülnek felhasználó által is cserélhetőnek (CRU)?

    Erre vonatkozóan pontos információt az adott géptípushoz kiadott Üzemeltetési és hibajavítási kézikönyvben (Service and Troubleshooting Guide) találhattok - internetről letölthető mindegyik típushoz -

    Pl. egy Lenovo ThinkPad X200 esetében az alábbi eszközök minősülnek CRU-nak:

    - hálózati adapter
    - tápkábel a hálózati adapterhez
    - trackpoint sapka
    - akkumulátor
    - tároló eszköz (hdd vagy ssd)
    - memória
    - optikai meghajtó

    Mely eszközök minősülnek választható beszerelésűnek (CRU)?

    Erre vonatkozóan is az adott géphez kiadott Üzemeltetési és hibajavítási kézikönyv az irányadó.

    Pl. egy Lenovo ThinkPad X200 esetében az alábbiak minősülnek választható beszerelésű CRU-nak:

    - billentyűzet
    - PCI Express minikártyák (WIFI, WIMAX, WWAN, Intel turbo memória)

    Megjegyzés: Csak Lenovo által szállított számítógép alkatrészeket használjon! Az adott géptípushoz tartozó CRU-k jótállásáról a Biztonsági és jótállási kézikönyv kiadvány 3. fejezete nyújt tájékoztatást.

    FRU - Ezek az eszközök CSAK szerviz által cserélhető alkatrészek. Ha a felhasználó ilyen alkatrészt cserél, akkor az a jótállás megszűnésével jár! Gyakorlatilag azok az alkatrészek, amelyek nem minősülnek CRU-nak azok mindegyike FRU, tehát csak a szerviz által cserélhető!

    Mire érdemes még odafigyelni használt gép vásárlása előtt a jótállás vonatkozásában?
    - vásárlás előtt MINDIG ellenőrizzük, hogy a gyártó milyen alkatrészekkel (CRU, FRU) szállította a gépet
    - hasonlítsuk össze ezt a listát pl. az Everest/Aida64 - vagy más rendszerdiagnosztikai program - adataival
    - ha olyan eszközben látunk eltérést, ami FRU számmal jelölt alkatrészt érint, akkor vásárlás előtt győződjünk meg arról, hogy az érintett FRU számú alkatrész cseréjéről az eladó rendelkezik hivatalos, IBM/Lenovo szerviz által kiadott irattal.
    - erre azért lehet szükség, mert ha az eladó maga cserélt FRU alkatrészt - és nem a hivatalos szerviz -, akkor a jótállás későbbi érvényesítése akadályokba fog ütközni!
    - amennyiben CRU számmal jelzett alkatrészben van eltérés, az nem jelent problémát a jótállás későbbi érvényesítése szempontjából - a fentiekben részletezettek figyelembe vételével -
    - hasonlítsuk össze a BIOS-ban tárolt service tag adatokat a gép alján lévő matricán feltüntetett adatokkal - egyezniük kell -
    - a BIOS-ban ellenőrizzük, hogy van-e bármilyen jelszó beállítva. Ha van, akkor az eladót kérjük meg, hogy törölje a jelszót, vagy ellenőrizzük, hogy az általa megadott jelszót elfogadja-e a gép. Ugyanis a jelszavak egy része nem minden gépen törölhető, ill. ami törölhető az is költséges dolog, nem beszélve a kockázatról, hogy miért nem tudja az eladó az érintett jelszavakat.

    Végül egy lista a Magyarországi szervizek elérhetőségéről - a teljesség igénye nélkül -:

    Központi szerviz:

    IBM Magyarországi Kft. 1117 Budapest Neumann János utca 1. (36) 1 382 5885

    Budapesti szervizek:

    Albacomp Zrt. 1139 Budapest Frangepán u. 8-10. (36) 1 236-7790
    Aloha Informatika Kft. 1117 Budapest Irinyi József utca 38. (36) 1 372-0325
    Delta Services Kft. 1033 Budapest Szentendrei út 39-53. (36) 1 437-5250
    Duna Elektronika Kft. 1183 Budapest Gyömrõi út 99. (36) 1 666-1630
    M and S Informatkai Zrt. 1136 Budapest Pannónia u. 17/a. (36) 1 237-1220
    Nádor Rendszerház Kft. 1141 Budapest Öv u. 3. (36) 1 470-5022
    Professzionál Zrt. 1117 Budapest Sopron út 19. (36) 1 216-5300
    Rikvest Kft. 1148 Budapest Nagy Lajos király útja 24.(36) 1 273-2000
    Smartservice Kft. 1117 Budapest Prielle K. u. 4. (36) 1 3710-272
    Systrend Zrt. 1037 Budapest Bokor u. 15-21. (36) 1 5058-155

    Vidéki szervizek:

    Albacomp Zrt. 8000 Székesfehérvár Mártírok útja 9. (36) 22 515-413
    Dr. LAN Kft. 3525 Miskolc, Szepessy Pál u. 1. (36) 46 500-040
    Kventa Kft. 2040 Budaörs Vasút u. 15. (36) 1 555-4363
    PC BoX Számítástechnikai Kft. 6722 Szeged Mérey út 12. (36) 62 486-486
    Albacomp Zrt. 4028 Debrecen, Kassai út 26. (36) 52 518-600 / 74701
    Delta Services Kft. 4032 Debrecen, Böszörményi út 180. (36) 52 451-452

    [ Szerkesztve ]

  • Wyll

    őstag

    ok

    [ Szerkesztve ]

    Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Wyll

  • albert8

    addikt

    aewsrh[link]

    Flickr----https://www.flickr.com/photos/113522384@N02/? -----------------------------------Krumplistészta----https://krumplisteszta.wordpress.com/

  • Wyll

    őstag

    ok

    [ Szerkesztve ]

    Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Wyll

  • IBasterd

    tag

    Üdv mindenkinek!

    Kérek mindenkit, olvassa el figyelmesen ezt a HSZ-t, tanulmányozza, mielőtt kérdést tesz fel ezekkel kapcsolatban.

    A desktop modding operációs rendszerektől függetlenül elvégezhető, nyilván a rendszer adta lehetőségeken belül. Komoly rendszermódosítást sosem követünk el, mindenről készítünk backup-ot, így a baki lehetősége kizárt.

    Kezdjük az alapokkal.

    Alapvető dolgokat (hátterek, ikonok, témák) a legegyszerűbben és leggyorsabban a deviantART-ról szerezhettek be. Részletezve:
    Háttérképek (bal oldalt kategóriák...)
    Ikonok
    Win7 témák
    Rainmeter skinek
    MusicPlayer skinek.

    Továbbá fórumtársaink is folyamatosan bombáznak egyéni válogatású wallpaper-gyűjteményekkel, ezt ezúton köszönöm

    pincehely, Recon666 és Barthezz2 kollégáknak.

    Leginkább elterjedt programjaink a Rainmeter rendszer monitorozó program, melynek testreszabható külsőt adhatunk, az ObjectDock és a CD Art Display, ami egy zenelejátszókkal együttműködő kis alkalmazás, megjeleníti az éppen játszott zene adatait asztalunkon (továbbiakban CAD).

    Topiclakóink Logout cikkekkel is segítik a moddolni vágyókat, itt olvashatjátok őket:

    Recon666 írásai:

    Hogyan tegyük egyedivé desktopunkat? Alap, általános leírás, tartalmazza a Start gomb lecserélését, témák alkalmazását, és pár szót az ObjectDockról és Rainmeterről.

    Egyedi desktopok - A Dock használata. Ez egy részletes ismertető az ObjectDockról.

    IBasterd cikkei:

    Egyedi desktopok - Rainmeter I.

    Egyedi desktopok - Rainmeter II.

    (Leginkább) A Win7 superbar-jának egyéni alakítására használjuk a Vista Style Builder nevű programot. Ehhez még nem készítettünk részletes leírást, a fórum keresőjét használva találtok róla infot.

    Ha ezek után bármi kérdésetek van, nyugodtan forduljatok a topic tagjaihoz. Leginkább gyakorlati kérdésekben szeretünk segíteni, ami a fennt linkelt dolgokban benne van, azt nem írjuk le 30-adszor. Megértéseteket köszönjük. :)

    ==================================

    3. PH! Desktop verseny eredménye

    A régi hozzászólás, néhány régi képpel.

  • Wyll

    őstag

    ok

    [ Szerkesztve ]

    Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Wyll

  • Wyll

    őstag

    ok

    [ Szerkesztve ]

    Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Wyll

  • Fecogame

    veterán

    17:49

    Tényleg el van tolódva a szerver óra?

    Lassú a mobilinterneted? 4G/LTE antennák, közvetlenül raktárról ---> http://bit.ly/LTE_Antennak

  • Saccco

    nagyúr

    ZTE Blade
    Pengeélen táncolva

    Rövid leírás:
    600 MHzes Qualcomm MSM7227 processzor (Többek között ez található az SE x10 miniben, LG Optimusban, HTC Legendben SE X8ban, stb.)
    512 MB RAM / 512 MB ROM
    3.5"-os kapacitív a kijelző, mely 480*800-as felbontású TFT.
    3.2 MP-es AF-es kamerával bír.
    Wifi, GPS, Bluetooth, Gyorsulásmérő, 3 tengelyű mágneses szenzor, fényérzékelő, közelségérzékelő.

    Gyakran Ismételt Kérdések
    FAQ / GYÍK

    Fontos!
    Ahogy a topic címében is olvasható/látható: „Olvasd el az első hsz.-t !”

    Fontos 2!
    Aki életében most vett először androidos telefont, tegyen meg annyit a fórumozók és a saját lelki nyugságáért, hogy végignyomkodja a beállítások menüpontot a telefonban! Sok kérdésre magától is megtalálja az ember a választ. Természetesen ha nem megy azért van a fórum szívesen segítünk (azt hiszem nem csak a magam nevében mondhatom ezt).

    Fontos 3!
    A topic kezd hatalmas méreteket ölteni. Ám fent a sarokban van egy keresés ablakocska. Kérek mindenkit próbálja használni. Sok-sok információ fellelhető vele. Természetesen szívesen segítünk, ha nincs válasz.

    Fontos 4!
    ZTE Blade /Olvasd el az első hsz.-t ! FÜGGETLENÍTÉS TILOS!/ – A „Függetlenítés Tilos” azért van kiemelve, mivel a magyarországi törvények alapján a telefon házilagos függetlenítése tilos (értelemszerűen a szolgáltatónál végzett függetlenítés nem tartozik ide). Mivel a függetlenítés tilos a törvények alapján, így a fórumon (az alapelvek alapján) a függetlenítés mikéntjéről/módszereiről beszélni is tilos!
    Kapcsolódó cikk: Mit csinálhatok a telefonommal? – Függetlenítés
    A lényeg, hogy mi otthon nem függetleníthetjük a telefonunkat, sőt, sarki GSM boltba sem vihetjük el, mert az egyrészt azonnali garanciavesztéssel jár, másrészt a BTK 300 §/C szerint törvénybe ütközik, hiszen vétséget követ el, aki adat bevitelével, továbbításával, megváltoztatásával, törlésével, illetőleg egyéb művelet végzésével a számítástechnikai rendszer működését jogosulatlanul akadályozza, így két évig terjedő szabadságvesztéssel, közmunkával vagy pénzbírsággal büntethető.

    Milyen kijelző van a telefonban TFT/OLED ?
    A magyar T-Mobile által árult ZTE Blade, kizárólag TFT kijelzővel kerül forgalomba. OLEDes változat leginkább csak Angliában az Orange-nál kapható, illetve volt kapható mostanra ott is inkább TFT-s kapnak az emberek.

    Mennyi RAM/ROM van a készülékben?
    Minden ZTE Blade 512RAM illetve 512ROMmal hagyja el a gyártósorokat. Amelyiknél a Menü -> Feladatkezelő -> Errőforrás fül –nél nem 414 látható azt az eszközt frissítetni kell mivel szoftveresen korlátozva van. A frissítést bármely T-pontban garanciában elvégzik.
    Keresési kulcsszó: csodazip

    Pixelhiba?
    Többen jelezték, hogy találkoztak pixelhibával. Sajnos jellemző hiba, sok készülék szenved tőle. Viszont többnyire nem is látszanak, illetve csak a fórumban wc-tesztként elhíresült módszerrel vehetők észre. Sok pixelhiba mentes készülék is van.

    Mi az a „gradiens hiba”?
    A kijelző valamely szürke árnyalatot kékesen jelenít meg. Szoftveres hibáról van szó. A probléma megoldása egy frissítés, melyet garanciában elvégeznek bármely T-pontban.
    Keresési kulcsszó: csodazip

    Miért van az, hogy 1 napja használom a telefont és már nincs pénz a kártyámon?
    Az android rendszer lételeme az internet elérés. Emiatt alapbeállításon kérdés nélkül barangol az interneten. Könnyen kikapcsolható: Beállítások -> Vezeték nélküli vez (felül) -> Mobil hálózatok (alul) -> Adatkapcsolat(felül, valami hasonló) pipa ki.
    Kapcsolgatni is lehet ha erre van szükség, erre célszerű a marketből leszedni az Apndroid nevezetű appot.

    Hátlap lötyögés:
    Az 512esek esetében többen tapasztalták, hogy a hangszóró oldalán lötyög a hátlap. A megoldás egyszerű kicsit erősebben kell összenyomni ezen a ponton, hogy a kis kampó beakadjon a helyére és a probléma meg is szűnik.

    Használói tapasztalatok?
    sto1911 cikke a Logouton. (Általános teszt + leírások (van benne olyan rész ami már nem aktuális)(Root ? 3D stb.))A leírásokhoz ajánlott a Modding rész – görgess lejjebb!!!

    Lehet-e a memóriakártyára telepíteni?
    A gyári 2.1es T-Mobile-os ROMban nem lehetséges. Ehhez szükség van egy módosított 2.1es ROMra (ilyenkor 2.1 esetén 2 partíció szükséges a memóriakártyán (fat+ext2)). Vagy a 2.2 gyárilag tudja.

    Hogyan tudok saját csengőhangot/SMS hangot betenni?
    Az SD kártyán egy ilyen stuktúrát kell létrehozni:
    /sdcard/media/audio/alarms
    /sdcard/media/audio/ringtones
    /sdcard/media/audio/notifications

    Vagy Marketből is leszedhető sok erre képes app, pl RingDroid.

    Hogyan tudom telepíteni a Flash-t?
    Sehogy! Sajnos a telefonban lévő processzor (armv6) nem támogatott! (Flashez egy armv7es vagy újabb cpu kellene, ami nincs meg, mivel a Blade cpuja armv6os.)

    Lesz-e 2.2 hivatalos frissítés?
    Jelen állás szerint, 2011 Q1-ben várható. Ez nem kőbevésett dolog!

    Létezik-e 2.2 ROM?
    Igen léteznek ilyenek. Többségük egy kínából kiszivárgott 2.2es ROMon alapul (MCR). Illetve van pár aminek a japánban kiadott Blade-n található 2.2 az alapja (Jellyfish).

    Csodazip? Az miaz?
    A csodazip segítségével lehet feloldani a maradék 256mega ramot a készülékben. Illetve megszűnik a gradiens hibaként ismert jelenség is. Telepítésével egy gyári T-s romot kapunk. (Minden addigi adat törlődik!)
    Innen letölthető.
    A telepítés:
    1. image mappa létrehozása az SD kártyán
    2. image mappába ki kell csomagolni a letöltött zip tartalmát (a zippet nem kell beletenni)
    3. Telefon kikapcs, akksi ki, simkártya ki
    4. Hang fel + Bekapcsolás nyomvatartása
    5. Zöld feliratok jelennek meg a kijelzőn – meg kell várni amíg végez
    6. image mappa törlése az SDről

    Mi az a wipe?
    Wipe az amikor mindent törölsz a telefonból. A recoveryből elérhető a wipe/factory reset menüpont alatt.

    Mi az a recovery?
    A recovery az utolsó mentsvár ha baj van. Ez a telefon vészvisszaállító helye. Az gyári recoveryvel nem lehet sok mindent kezdeni. Ezért szokás a ClockWorkModot feltenni. Amivel lehet biztonsági mentést csinálni/visszaállítani, flashelni.

    Mi az a flashelés?
    Flashelés alatt azt értjük, hogy a recoveryből felteszünk egy ROMot, vagy egy bármilyen modosítást amit csak így flashelve lehet feltenni.

    Mi az a bootloop?
    Ha valami probléma történik flasheléskor vagy valamit felflashelünk amit nem kéne vagy nem úgy kéne akkor jön elő ez a jelenség. A telefon nem tud talpraállni betöltéskor megáll a betöltő képernyőn, villan majd újra. Nem tud elindulni ezért újraindul, újra és újra.

    Honnan szerezhetek be ROM-okat?
    Dashes ROMjai – 2.1Eclair, MCR és JellyFish alapokon.
    kelzsoca által módosított ROMok (JJ és MCR alapokon) - !!! Van egy magyar nyelvű 2.2es változat is!!!
    MCR, Japanese Jelly, FLB ROMok
    ROMok egy helyen by frozzyZTE
    MCR R11 by sonique Egyik és Másik

    Hogyan tudom ezeket feltenni?
    Tömören: szükség van egy recovery telepítésre, amiből majd fel lehet tenni a kívánt ROMot.
    Fórumtársak által készített kapcsolódó leírások:
    kelzsoca Normálisan működő recovery+SD kártya particionálása (ext2+fat32)
    wlf ROM felrakás
    syl5 A2SD
    A következő leírás leginkább vészmegoldás, ha lehet ne egyből ezzel kezdjenek a nem hozzáértő emberek! Ha elsőre nem mennek a driverek akkor célszerű másodjára is megpróbálni!
    Recovery flashelés számítógép nélkülsonique leírása – rövid és velős, haladó felhasználóknak ajánlott, illetve ha nagyon nagyon nem mennek a driverek akkor is hasznos (főleg XP-n fordul elő – bár erre is vannak driverek).
    ux1 – Valóban korrekt USB Driver x32 és x64 Win7-hez
    Driver (Vista/7 x32/x64) + ADB

    Feltettem egy recovery-t szeretném leszedni és másikat a helyére, hogyan lehet?
    A telepített recovery-t nem kell eltávolítani. Egyszerűen az újabb vagy másik verziójú recovery-t rá kell flashelni. Úgy ahogyan anno azt is feltetted.

    Hogyan lehet témákat(framework) feltenni a ROMokra?
    Fontos, hogy nem minden téma megy fel minden ROMra! Jellemzően az egyes ROMokhoz saját témák vannak.
    A frameworköket ugyanúgy kell feltenni ahogy a ROMokat.
    Fontos!!! – Csak egy teljes boot után lehet témát telepíteni különben bootloop!
    Lépések:
    - Téma letöltése
    - zip SD kártyára másolása
    - Recovery indítása (hang le+bekapcs hosszan)
    - install zip from sd card
    - choose zip from sd
    - Kiválasztod a zippet
    - A sok no közül kiválasztod a yes-t
    - Reboot System
    - Have fun :DDD

    Honnan szedhetek le témákat?
    Az éppen aktuális legfrissebb ROMokra itt találod a témákat.

    Hogyan lehet kicserélni a bootanimációt?
    Először is a telefonnak rootolva kell lennie. Ha ez megvan akkor nagyon egyszerű a dolgunk, a system/media könyvtárban lévő bootanimation.zip fájlt kell kicserélnünk egy nekünk tetszőre. Ha simán kitöröljük akkor meg egy szimpla android feliratot kapunk bekapcsoláskor.

    OC az mi?
    Az OC az overclocking rövidítése. Azt jelenti, hogy a processzort egy magasabb frekvencián járatjuk. Egyes új romokban(kernelben) már támogatott (Pl JellyFish RLSek).
    Használatához szükség van a SetCPU appra a marketből.
    A túlhúzás rövidítheti a telefon élettartamát! Csak saját felelősségre!

    Nem hivatalos 2.2es ROMokban nem megy a rádió, van erre megoldás?
    andorko fórumtárs megoldotta

    Szeretném megváltoztatni az alapértelmezett betűtípust a Blade-en van erre lehetőségem?
    kelzsoca leírása – csak rootolt eszközön!

    App2SD (MCR, JellyFish RLS-ek, ext2es app2sd-s 2.2)?
    Sokan nem értik, hogy hogyan is működik az app2sd a zárójelben említett romokon.
    Szükség van a kártyán 2 particióra. Az elejére kell egy FAT16/32 ezután egy ext2 (némelyik rom már támogatja az ext4et is). Ha ez a particiónálás megvan akkor gyakorlatilag készen is van. A zárójelben említett romok ha találnak ext2es particiót akkor maguktól használatba is veszik.
    Mi lesz ilyenkor a froyo app2sd-vel? – Továbbra is működik. Viszont, ha ilyenkor bármely app át lesz mozgatva sd-re, például a marketben fellelhető sok ilyesféle appok egyikével. Akkor nem történik más, csupán az SD kártya ext2 és fat particiói között rakosgatja az adatokat.
    Mégis fogy az internal memory? – Ezzel a módszerrel sem kapunk végtelen tárhelyet. Mivel azért az appok teljes egészében nem kerülnek át még az ext2es részre sem. Így idővel így is telítődik a belső memória.
    Mi értelme az ext2es app2sd-nek Froyo-n? – Azért jobb az ext2es app2sd-t használni, mert ezt nem befolyásolja, hogy az adott app támogatja-e az SD-re telepítést.
    App2SD+?
    Ezzel a módszerrel a Dalvik Cache is átkerül az SDre. Class6os kártya alatt nem érdemes használni, lassulhat tőle a rendszer.

    Hogyan tudom visszaállítani a gyári állapotot?
    Módszer 1 - agressor12 Eredeti ROM visszaállítása.
    Módszer 2 - Keresési kulcsszó: csodazipAjánlott megoldás! -

    Mi az a VM Heap?
    A VM Heap határozza meg, hogy mennyi memóriát használhat egy app a futása során. Alap esetben ez az érték 24MB. A módosított ROMoknál jellemzően 32. Gyors rendszer eléréséhez célszerű 42-48 közé belőni.

    Lehetséges-e a hangerőt növelni? Hangminőséget javítani?
    A_ScHuLcZ kiegészítése a hangminőség javítására.

    Hogyan tudom tesztelni a telefont?
    Telefon tesztelése ux1-től. Szintén Tőle titkok.
    Egyes új romokban nem működnek a szervízkódok!

    A recovery menüje:
    (wlf fórumtárs leírása)
    - reboot system now -> újraindítás
    - apply sdcard:update.zip -> az sd kártya gyökérmappájában található update.zip-et telepíti
    - wipe data/factory reset -> törli a data partíciót, tehát minden programunkat, beállításunkat
    - wipe cache partition -> törli a cache-t
    - install zip from sdcard -> a további menüpontokban megadott .zip-et fogja telepíteni
    - apply sdcard:update.zip -> az sd kártya gyökérmappájában található update.zip-et telepíti
    - choose zip from sdcard -> kiválaszthatjuk az sd kártyán, hogy melyik zipet telepítse
    - toggle signature verification -> ehhez ne nyúljunk
    - toggle script asserts -> és ehhez sem
    - backup and restore -> mentés és visszaállítás
    - backup -> komplett mentést csinál az aktuális rom-ról, amit az sd kártyán a clockworkmod/backup/<a backup dátuma> mappába tesz
    - restore -> kilistázza a korábbi mentéseket, választhatunk, melyiket állítsa vissza
    - advanced restore -> a mentés kiválasztása után lehetőség van annak csak egy részének visszaállítására
    - mounts and storage -> itt csatlakoztathatunk és leválaszthatunk partíciókat, valamint formázhatunk is
    - advanced -> haladó opciók
    - reboot recovery -> a recovery újraindítása
    - wipe dalvik cache -> a dalvik átmeneti tároló törlése
    - wipe battery stats -> az akksiról gyűjtött statisztikák törlése
    - report error -> ha valami félresikerült, elmenthetünk egy log fájlt az sd kártyán: clockworkmod/recovery.log
    - key test -> kiírja a megnyomott billentyűk kódját
    - partition sd card -> ext3+fat32 partíciót hozhatunk létre az sd kártyán
    - fix permissions -> az engedélyeket állítja helyre

    Valamilyen PCSuite szerű programot honnan szerezhetek be?
    Miksz kolléga linkelt nekünk egy Dell Phone nevű programot. (Másik link)

    Tudtok-e ajánlani xyz programot?
    Van saját topicja: Android Appz.
    Market asztali gépen:
    - http://www.androidzoom.com/
    - http://www.appbrain.com/ <- Ajánlott
    Néhány ajánlott app:
    SMS kliens – Handcent SMS
    Böngésző – Dolphin Browser HD, Miren Browser
    Mobilnet kapcsolgatásra – ApnDroid
    Hívás költség követésre – Call Meter NG
    QR kód leolvasásra – Barcode Scanner
    Videó lejátszásra – yxplayer, mvideoplayer, Rockplayer
    File kezelő – ES File Explorer, Astro, Root Explorer
    Rendszerfigyelő – Quick System Info
    Sebességtesztelésre – NeoCore, Quadrant, Linpack

    Az örök kérdés Task killer kell/nem?
    Tippek, trükkök, tévhitek: A Task Killer

    Vettem egy új nagyobb memóriakártyát, elég csak mindent átmásolnom a régiről?
    Ha nem használtál ext particiót akkor elég csak mindent átmásolnod az új kártyára.
    Ha volt ext particiód akkor egy több lépéses folyamat áll előtted.
    1. Csinálj backupot recoveryben (régi kártyára)
    2. Másolj át mindent az új kártyára, majd tedd bele a telefonba.
    3. Indítsd a telefont recovery módban.
    4. Backup and Restore menüben válaszd az Advanced Restore-t
    5. Restore sd-ext, ezzel készen is vagy.
    Nem árt, ha a telefont nem kapcsolod be az sd nélkül. Összekeveredhetnek a dolgok. Szerencsére a folyamathoz nem is kell bekapcsolni a telefont (recoveryn túl).

    Szabad/lehet-e az akkumulátort kisütni/formázni/túltölteni?
    Egy tartalmas leírás a témáról _X10Dead_ tollából(billentyűzetéből :DDD )

    Nem szeretném, hogy minden kép megjelenjen a Galleryben, mit csináljak?
    Amelyik könyvtár tartalmát nem szeretnéd viszontlátni a Galleryben oda hozz létre egy filet .nomedia névvel.
    Ez egy olyan fájl aminek csak kiterjesztése van. Létrehozása: Pl total commanderrel Shift+F4 az ablakba beírod .nomedia. A tartalma nem számít. Elmented és készen is vagy.

    Szeretném lementeni az eddig telepített programjaim telepítőfájlait (.apk) van erre lehetőségem?
    A marketen több app is található erre (pl: Titanium Backup, Appmonster). Az ingyenes változatok hátránya, hogy a markethez tartozó linkeket nem állítják vissza. Így az update lehetősége kiesik (illetve nem kapunk értesítést, ha lehet updatelni az adott appot).
    kelzsoca kapcsolódó leírása

    Fájlokat szeretnék másolni a telefonom és a PC-m között, megoldható ez kábelek nélkül is?
    kelzsoca leírása

    Hasznos információk a topicban vegyesen:
    Ren Hoek kolléga által összegyűjtve vol. 1
    Ren Hoek kolléga által összegyűjtve vol. 2

    Szerintetek melyiket vegyem a Blade-t vagy XYZ telefont?
    Először is ezt neked kell eldöntened. Viszont amivel általában jobb az árkategória társainál a Blade az egyrészt az 512MB RAM ez duplája a megszokottnak. Illetve a kijelző ami egyrészt 3,5 collos, másrészt 800x480 pixel felbontású ez az úgynevezett WVGA felbontás. A vetélytársak jellemzően HVGA (320x480) felbontású kijelzőkkel vannak ellátva.
    Egy kép talán jobban mutatja, hogy mit is jelent a kijelzők felbontása közötti különbség:

    [Összeállította: Saccco]

    [Utoljára módosítva: 2011. Január 30.]

    [Külön köszönet a linkelt urak munkásságáért!]

    Eredeti hsz:
    A mai naptól kezdve kapható hazánkban eme Remek kis készülék.
    36k Dominóban, ami hihetetlen jó ár.

    Rövidebb leírás:
    600-as Qualcomm processzor hajtja(ez van az x10 miniben, Optimusban, Legendben stb)
    256 MB RAM
    3.5"-os kapacitív a kijelzője, mely 480*800-as felbontású TFT. A kijelzője csodaszép!
    Anyagminőségben teljesen korrekt.
    3.2 MP-es AF-es kamerával bír.
    Van benne Wifi, GPS, Bluetooth, mozgásérzékelő stb.. Tehát minden földi jó!

    █ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █

  • albert8

    addikt

    Upsz[link]

    [ Szerkesztve ]

    Flickr----https://www.flickr.com/photos/113522384@N02/? -----------------------------------Krumplistészta----https://krumplisteszta.wordpress.com/

  • Wyll

    őstag

    ok

    [ Szerkesztve ]

    Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Wyll

  • Wyll

    őstag

    ok

    [ Szerkesztve ]

    Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Wyll

  • Dyno

    veterán

    Láttam még nincs topikjuk, de nagyon kis frankó lapok:

    Tpower i55:

    Supports the Intel Core i7 and Intel Core i5 Processors in the LGA1156 Package
    Intel P55 single chip architecture
    12 Phases Power Design
    Support 4-DIMM DDR3-2600(OC)/2000(OC)/1800(OC)/1600/1333 up to 16G maximum capacity
    Biostar exclusive Dura-MAX technology
    Support ATI CrossfireX and nVidia SLI Technology
    New Space-pipe heat-pipe thermal solution achieved best thermal performance
    100% X.D.C Japanese solid capacitor
    BIOSTAR G.P.U (Green Power Utility) Technology for Energy Saving
    BIO-V allowing you to check the voltages of the motherboard with a multimeter
    BIOSTAR Toverclocker utility
    On board Dual GbE
    IEEE1394, eSATA, S/P DIF Out

    T5XE CFX-SLI:

    Supports the Intel Core i7 and Intel Core i5 Processors in the LGA1156 Package
    Intel P55 single chip architecture
    6 Phases Power Design
    Support 4-DIMM DDR3-2000(OC)/1800(OC)/1600/1333 up to 16G maximum capacity
    Support ATI CrossfireX and nVidia SLI Technology
    100% X.D.C Japanese solid capacitor
    BIOSTAR G.P.U (Green Power Utility) Technology for Energy Saving
    BIOSTAR Toverclocker utility

    T5 XE:

    Supports the Intel Core i7 and Intel Core i5 Processors in the LGA1156 Package
    Intel P55 single chip architecture
    6 Phases Power Design
    Support 4-DIMM DDR3-2000(OC)/1800(OC)/1600/1333 up to 16G maximum capacity
    Support ATI CrossfireX Technology
    100% X.D.C Japanese solid capacitor
    BIOSTAR G.P.U (Green Power Utility) Technology for Energy Saving
    BIOSTAR Toverclocker utility

    TP55:

    Supports the Intel Core i7 and Intel Core i5 Processors in the LGA1156 Package
    Intel P55 single chip architecture
    6 Phases Power Design
    Support 4-DIMM DDR3-2000(OC)/1800(OC)/1600/1333 up to 16G maximum capacity
    BIOSTAR G.P.U (Green Power Utility) Technology for Energy Saving
    BIOSTAR Toverclocker utility

  • Dyno

    veterán

    válasz Dyno #5020 üzenetére

    Láttam még nincs topikjuk, de nagyon kis frankó lapok:

    TPower i55:

    Supports the Intel Core i7 and Intel Core i5 Processors in the LGA1156 Package
    Intel P55 single chip architecture
    12 Phases Power Design
    Support 4-DIMM DDR3-2600(OC)/2000(OC)/1800(OC)/1600/1333 up to 16G maximum capacity
    Biostar exclusive Dura-MAX technology
    Support ATI CrossfireX and nVidia SLI Technology
    New Space-pipe heat-pipe thermal solution achieved best thermal performance
    100% X.D.C Japanese solid capacitor
    BIOSTAR G.P.U (Green Power Utility) Technology for Energy Saving
    BIO-V allowing you to check the voltages of the motherboard with a multimeter
    BIOSTAR Toverclocker utility
    On board Dual GbE
    IEEE1394, eSATA, S/P DIF Out

    T5XE CFX-SLI:

    Supports the Intel Core i7 and Intel Core i5 Processors in the LGA1156 Package
    Intel P55 single chip architecture
    6 Phases Power Design
    Support 4-DIMM DDR3-2000(OC)/1800(OC)/1600/1333 up to 16G maximum capacity
    Support ATI CrossfireX and nVidia SLI Technology
    100% X.D.C Japanese solid capacitor
    BIOSTAR G.P.U (Green Power Utility) Technology for Energy Saving
    BIOSTAR Toverclocker utility

    T5 XE:

    Supports the Intel Core i7 and Intel Core i5 Processors in the LGA1156 Package
    Intel P55 single chip architecture
    6 Phases Power Design
    Support 4-DIMM DDR3-2000(OC)/1800(OC)/1600/1333 up to 16G maximum capacity
    Support ATI CrossfireX Technology
    100% X.D.C Japanese solid capacitor
    BIOSTAR G.P.U (Green Power Utility) Technology for Energy Saving
    BIOSTAR Toverclocker utility

    TP55:

    Supports the Intel Core i7 and Intel Core i5 Processors in the LGA1156 Package
    Intel P55 single chip architecture
    6 Phases Power Design
    Support 4-DIMM DDR3-2000(OC)/1800(OC)/1600/1333 up to 16G maximum capacity
    BIOSTAR G.P.U (Green Power Utility) Technology for Energy Saving
    BIOSTAR Toverclocker utility

    Overclock 3D:
    Biostar TPower i55 Teszt
    Tomshardware:
    Biostar TPower i55 Teszt
    Anandtech:
    Biostar TPower i55 Teszt
    Overclock:
    Biostar TPower i55 Teszt
    XbitLabs:
    Biostar TPower i55 Teszt
    Expert Reviews:
    Biostar TP55 Teszt
    PC Welt:
    Biostar T5XE CFX-SLi Teszt

    [ Szerkesztve ]

  • Wyll

    őstag

    ok

    [ Szerkesztve ]

    Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Wyll

  • Wyll

    őstag

    ok

    [ Szerkesztve ]

    Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Wyll

  • albert8

    addikt

    .......?!!négy[link]

    Flickr----https://www.flickr.com/photos/113522384@N02/? -----------------------------------Krumplistészta----https://krumplisteszta.wordpress.com/

  • Wyll

    őstag

    ok

    [ Szerkesztve ]

    Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Wyll

  • Fecogame

    veterán

    -

    [ Szerkesztve ]

    Lassú a mobilinterneted? 4G/LTE antennák, közvetlenül raktárról ---> http://bit.ly/LTE_Antennak

  • albert8

    addikt

    -.,.-,

    [ Szerkesztve ]

    Flickr----https://www.flickr.com/photos/113522384@N02/? -----------------------------------Krumplistészta----https://krumplisteszta.wordpress.com/

  • Wyll

    őstag

    ok

    [ Szerkesztve ]

    Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Wyll

  • Saccco

    nagyúr

    ZTE Blade
    Pengeélen táncolva

    Rövid leírás:
    600 MHzes Qualcomm MSM7227 processzor (Többek között ez található az SE x10 miniben, LG Optimusban, HTC Legendben SE X8ban, stb.)
    512 MB RAM / 512 MB ROM
    3.5"-os kapacitív a kijelző, mely 480*800-as felbontású TFT.
    3.2 MP-es AF-es kamerával bír.
    Wifi, GPS, Bluetooth, Gyorsulásmérő, 3 tengelyű mágneses szenzor, fényérzékelő, közelségérzékelő.

    Gyakran Ismételt Kérdések
    FAQ / GYÍK

    Fontos!
    Ahogy a topic címében is olvasható/látható: „Olvasd el az első hsz.-t !”

    Fontos 2!
    Aki életében most vett először androidos telefont, tegyen meg annyit a fórumozók és a saját lelki nyugságáért, hogy végignyomkodja a beállítások menüpontot a telefonban! Sok kérdésre magától is megtalálja az ember a választ. Természetesen ha nem megy azért van a fórum szívesen segítünk (azt hiszem nem csak a magam nevében mondhatom ezt).

    Fontos 3!
    A topic kezd hatalmas méreteket ölteni. Ám fent a sarokban van egy keresés ablakocska. Kérek mindenkit próbálja használni. Sok-sok információ fellelhető vele. Természetesen szívesen segítünk, ha nincs válasz.

    Fontos 4!
    ZTE Blade /Olvasd el az első hsz.-t ! FÜGGETLENÍTÉS TILOS!/ – A „Függetlenítés Tilos” azért van kiemelve, mivel a magyarországi törvények alapján a telefon házilagos függetlenítése tilos (értelemszerűen a szolgáltatónál végzett függetlenítés nem tartozik ide). Mivel a függetlenítés tilos a törvények alapján, így a fórumon (az alapelvek alapján) a függetlenítés mikéntjéről/módszereiről beszélni is tilos!
    Kapcsolódó cikk: Mit csinálhatok a telefonommal? – Függetlenítés
    A lényeg, hogy mi otthon nem függetleníthetjük a telefonunkat, sőt, sarki GSM boltba sem vihetjük el, mert az egyrészt azonnali garanciavesztéssel jár, másrészt a BTK 300 §/C szerint törvénybe ütközik, hiszen vétséget követ el, aki adat bevitelével, továbbításával, megváltoztatásával, törlésével, illetőleg egyéb művelet végzésével a számítástechnikai rendszer működését jogosulatlanul akadályozza, így két évig terjedő szabadságvesztéssel, közmunkával vagy pénzbírsággal büntethető.

    Milyen kijelző van a telefonban TFT/OLED ?
    A magyar T-Mobile által árult ZTE Blade, kizárólag TFT kijelzővel kerül forgalomba. OLEDes változat leginkább csak Angliában az Orange-nál kapható, illetve volt kapható mostanra ott is inkább TFT-s kapnak az emberek.

    Mennyi RAM/ROM van a készülékben?
    Minden ZTE Blade 512RAM illetve 512ROMmal hagyja el a gyártósorokat. Amelyiknél a Menü -> Feladatkezelő -> Errőforrás fül –nél nem 414 látható azt az eszközt frissítetni kell mivel szoftveresen korlátozva van. A frissítést bármely T-pontban garanciában elvégzik.
    Keresési kulcsszó: csodazip

    Pixelhiba?
    Többen jelezték, hogy találkoztak pixelhibával. Sajnos jellemző hiba, sok készülék szenved tőle. Viszont többnyire nem is látszanak, illetve csak a fórumban wc-tesztként elhíresült módszerrel vehetők észre. Sok pixelhiba mentes készülék is van.

    Mi az a „gradiens hiba”?
    A kijelző valamely szürke árnyalatot kékesen jelenít meg. Szoftveres hibáról van szó. A probléma megoldása egy frissítés, melyet garanciában elvégeznek bármely T-pontban.
    Keresési kulcsszó: csodazip

    Miért van az, hogy 1 napja használom a telefont és már nincs pénz a kártyámon?
    Az android rendszer lételeme az internet elérés. Emiatt alapbeállításon kérdés nélkül barangol az interneten. Könnyen kikapcsolható: Beállítások -> Vezeték nélküli vez (felül) -> Mobil hálózatok (alul) -> Adatkapcsolat(felül, valami hasonló) pipa ki.
    Kapcsolgatni is lehet ha erre van szükség, erre célszerű a marketből leszedni az Apndroid nevezetű appot.

    Hátlap lötyögés:
    Az 512esek esetében többen tapasztalták, hogy a hangszóró oldalán lötyög a hátlap. A megoldás egyszerű kicsit erősebben kell összenyomni ezen a ponton, hogy a kis kampó beakadjon a helyére és a probléma meg is szűnik.

    Használói tapasztalatok?
    sto1911 cikke a Logouton. (Általános teszt + leírások (van benne olyan rész ami már nem aktuális)(Root ? 3D stb.))A leírásokhoz ajánlott a Modding rész – görgess lejjebb!!!

    Lehet-e a memóriakártyára telepíteni?
    A gyári 2.1es T-Mobile-os ROMban nem lehetséges. Ehhez szükség van egy módosított 2.1es ROMra (ilyenkor 2.1 esetén 2 partíció szükséges a memóriakártyán (fat+ext2)). Vagy a 2.2 gyárilag tudja.

    Hogyan tudok saját csengőhangot/SMS hangot betenni?
    Az SD kártyán egy ilyen stuktúrát kell létrehozni:
    /sdcard/media/audio/alarms
    /sdcard/media/audio/ringtones
    /sdcard/media/audio/notifications

    Vagy Marketből is leszedhető sok erre képes app, pl RingDroid.

    Hogyan tudom telepíteni a Flash-t?
    Sehogy! Sajnos a telefonban lévő processzor (armv6) nem támogatott! (Flashez egy armv7es vagy újabb cpu kellene, ami nincs meg, mivel a Blade cpuja armv6os.)

    Lesz-e 2.2 hivatalos frissítés?
    Jelen állás szerint, 2011 Q1-ben várható. Ez nem kőbevésett dolog!

    Létezik-e 2.2 ROM?
    Igen léteznek ilyenek. Többségük egy kínából kiszivárgott 2.2es ROMon alapul (MCR). Illetve van pár aminek a japánban kiadott Blade-n található 2.2 az alapja (Jellyfish).

    Csodazip? Az miaz?
    A csodazip segítségével lehet feloldani a maradék 256mega ramot a készülékben. Illetve megszűnik a gradiens hibaként ismert jelenség is. Telepítésével egy gyári T-s romot kapunk. (Minden addigi adat törlődik!)
    Innen letölthető.
    A telepítés:
    1. image mappa létrehozása az SD kártyán
    2. image mappába ki kell csomagolni a letöltött zip tartalmát (a zippet nem kell beletenni)
    3. Telefon kikapcs, akksi ki, simkártya ki
    4. Hang fel + Bekapcsolás nyomvatartása
    5. Zöld feliratok jelennek meg a kijelzőn – meg kell várni amíg végez
    6. image mappa törlése az SDről

    Mi az a wipe?
    Wipe az amikor mindent törölsz a telefonból. A recoveryből elérhető a wipe/factory reset menüpont alatt.

    Mi az a recovery?
    A recovery az utolsó mentsvár ha baj van. Ez a telefon vészvisszaállító helye. Az gyári recoveryvel nem lehet sok mindent kezdeni. Ezért szokás a ClockWorkModot feltenni. Amivel lehet biztonsági mentést csinálni/visszaállítani, flashelni.

    Mi az a flashelés?
    Flashelés alatt azt értjük, hogy a recoveryből felteszünk egy ROMot, vagy egy bármilyen modosítást amit csak így flashelve lehet feltenni.

    Mi az a bootloop?
    Ha valami probléma történik flasheléskor vagy valamit felflashelünk amit nem kéne vagy nem úgy kéne akkor jön elő ez a jelenség. A telefon nem tud talpraállni betöltéskor megáll a betöltő képernyőn, villan majd újra. Nem tud elindulni ezért újraindul, újra és újra.

    Mi az a rootolás?
    Kapcsolódó cikk: Android - mire jó a rootolás?
    Az egyedi ROMok többsége rootolt. Így azokat külön nem kell rootolni.

    Csak saját felelősségre!!!
    Lehetőség szerint a leírásokat ne csak átfussátok, hanem olvassátok el!

    Honnan szerezhetek be ROM-okat?
    Dashes ROMjai – 2.1Eclair, MCR és JellyFish alapokon.
    kelzsoca által módosított ROMok (JJ és MCR alapokon) - !!! Van egy magyar nyelvű 2.2es változat is!!!
    MCR, Japanese Jelly, FLB ROMok
    ROMok egy helyen by frozzyZTE
    MCR R11 by sonique Egyik és Másik

    Hogyan tudom ezeket feltenni?
    Tömören: szükség van egy recovery telepítésre, amiből majd fel lehet tenni a kívánt ROMot.
    Fórumtársak által készített kapcsolódó leírások:
    kelzsoca Normálisan működő recovery+SD kártya particionálása (ext2+fat32)
    wlf ROM felrakás
    syl5 A2SD
    A következő leírás leginkább vészmegoldás, ha lehet ne egyből ezzel kezdjenek a nem hozzáértő emberek! Ha elsőre nem mennek a driverek akkor célszerű másodjára is megpróbálni!
    Recovery flashelés számítógép nélkülsonique leírása – rövid és velős, haladó felhasználóknak ajánlott, illetve ha nagyon nagyon nem mennek a driverek akkor is hasznos (főleg XP-n fordul elő – bár erre is vannak driverek).
    ux1 – Valóban korrekt USB Driver x32 és x64 Win7-hez
    Driver (Vista/7 x32/x64) + ADB
    USB problémák orvosolásaux1
    Van egy harmadik féle módszer recovery telepítésre. Ebben a módszerben a csodazip módosításával telepítjük a recoveryt. Semmilyen driver nem kell hozzá.
    Bővebben: Csodazip, és ami mögötte van! – (Csodazip – gyári állapot visszaállítás, Csudazip - recovery telepítésre, Csudazip2 – recovery telepítésre és particiós tábla átméretezésre)

    Hogyan lehet működésre bírni az Android SDK-t (adb) Ubuntun?
    ux1 - leírása

    Feltettem egy recovery-t szeretném leszedni és másikat a helyére, hogyan lehet?
    A telepített recovery-t nem kell eltávolítani. Egyszerűen az újabb vagy másik verziójú recovery-t rá kell flashelni. Úgy ahogyan anno azt is feltetted.

    Hogyan lehet témákat(framework) feltenni a ROMokra?
    Fontos, hogy nem minden téma megy fel minden ROMra! Jellemzően az egyes ROMokhoz saját témák vannak.
    A frameworköket ugyanúgy kell feltenni ahogy a ROMokat.
    Fontos!!! – Csak egy teljes boot után lehet témát telepíteni különben bootloop!
    Lépések:
    - Téma letöltése
    - zip SD kártyára másolása
    - Recovery indítása (hang le+bekapcs hosszan)
    - install zip from sd card
    - choose zip from sd
    - Kiválasztod a zippet
    - A sok no közül kiválasztod a yes-t
    - Reboot System
    - Have fun :DDD

    Honnan szedhetek le témákat?
    Az éppen aktuális legfrissebb ROMokra itt találod a témákat.

    Hogyan lehet kicserélni a bootanimációt?
    Először is a telefonnak rootolva kell lennie. Ha ez megvan akkor nagyon egyszerű a dolgunk, a system/media könyvtárban lévő bootanimation.zip fájlt kell kicserélnünk egy nekünk tetszőre. Ha simán kitöröljük akkor meg egy szimpla android feliratot kapunk bekapcsoláskor.

    Azt a zöld robotot nem lehet kicserélni ami induláskor feltűnik?
    De ki lehet cserélni. Egy új splash-t kell flashelni a helyére. Hogy ezt hogyan tehetjük meg azt ux1 kolléga írta le nekünk itt. Szigorúan csak saját felelősségre!

    OC az mi?
    Az OC az overclocking rövidítése. Azt jelenti, hogy a processzort egy magasabb frekvencián járatjuk. Egyes új romokban(kernelben) már támogatott (Pl JellyFish RLSek).
    Használatához szükség van a SetCPU appra a marketből.
    A túlhúzás rövidítheti a telefon élettartamát! Csak saját felelősségre!

    Nem hivatalos 2.2es ROMokban nem megy a rádió, van erre megoldás?
    andorko fórumtárs megoldotta

    Szeretném megváltoztatni az alapértelmezett betűtípust a Blade-en van erre lehetőségem?
    kelzsoca leírása – csak rootolt eszközön!

    App2SD (MCR, JellyFish RLS-ek, ext2es app2sd-s 2.2)?
    Sokan nem értik, hogy hogyan is működik az app2sd a zárójelben említett romokon.
    Szükség van a kártyán 2 particióra. Az elejére kell egy FAT16/32 ezután egy ext2 (némelyik rom már támogatja az ext4et is). Ha ez a particiónálás megvan akkor gyakorlatilag készen is van. A zárójelben említett romok ha találnak ext2es particiót akkor maguktól használatba is veszik.
    Mi lesz ilyenkor a froyo app2sd-vel? – Továbbra is működik. Viszont, ha ilyenkor bármely app át lesz mozgatva sd-re, például a marketben fellelhető sok ilyesféle appok egyikével. Akkor nem történik más, csupán az SD kártya ext2 és fat particiói között rakosgatja az adatokat.
    Mégis fogy az internal memory? – Ezzel a módszerrel sem kapunk végtelen tárhelyet. Mivel azért az appok teljes egészében nem kerülnek át még az ext2es részre sem. Így idővel így is telítődik a belső memória.
    Mi értelme az ext2es app2sd-nek Froyo-n? – Azért jobb az ext2es app2sd-t használni, mert ezt nem befolyásolja, hogy az adott app támogatja-e az SD-re telepítést.
    App2SD+?
    Ezzel a módszerrel a Dalvik Cache is átkerül az SDre. Class6os kártya alatt nem érdemes használni, lassulhat tőle a rendszer.

    Hogyan tudom visszaállítani a gyári állapotot?
    Módszer 1 - agressor12 Eredeti ROM visszaállítása.
    Módszer 2 - Keresési kulcsszó: csodazipAjánlott megoldás! -

    Mi az a VM Heap?
    A VM Heap határozza meg, hogy mennyi memóriát használhat egy app a futása során. Alap esetben ez az érték 24MB. A módosított ROMoknál jellemzően 32. Gyors rendszer eléréséhez célszerű 42-48 közé belőni.

    Lehetséges-e a hangerőt növelni? Hangminőséget javítani?
    A_ScHuLcZ kiegészítése a hangminőség javítására.

    Hogyan tudom tesztelni a telefont?
    Telefon tesztelése ux1-től. Szintén Tőle titkok.
    Egyes új romokban nem működnek a szervízkódok!

    A recovery menüje:
    (wlf fórumtárs leírása)
    - reboot system now -> újraindítás
    - apply sdcard:update.zip -> az sd kártya gyökérmappájában található update.zip-et telepíti
    - wipe data/factory reset -> törli a data partíciót, tehát minden programunkat, beállításunkat
    - wipe cache partition -> törli a cache-t
    - install zip from sdcard -> a további menüpontokban megadott .zip-et fogja telepíteni
    - apply sdcard:update.zip -> az sd kártya gyökérmappájában található update.zip-et telepíti
    - choose zip from sdcard -> kiválaszthatjuk az sd kártyán, hogy melyik zipet telepítse
    - toggle signature verification -> ehhez ne nyúljunk
    - toggle script asserts -> és ehhez sem
    - backup and restore -> mentés és visszaállítás
    - backup -> komplett mentést csinál az aktuális rom-ról, amit az sd kártyán a clockworkmod/backup/<a backup dátuma> mappába tesz
    - restore -> kilistázza a korábbi mentéseket, választhatunk, melyiket állítsa vissza
    - advanced restore -> a mentés kiválasztása után lehetőség van annak csak egy részének visszaállítására
    - mounts and storage -> itt csatlakoztathatunk és leválaszthatunk partíciókat, valamint formázhatunk is
    - advanced -> haladó opciók
    - reboot recovery -> a recovery újraindítása
    - wipe dalvik cache -> a dalvik átmeneti tároló törlése
    - wipe battery stats -> az akksiról gyűjtött statisztikák törlése
    - report error -> ha valami félresikerült, elmenthetünk egy log fájlt az sd kártyán: clockworkmod/recovery.log
    - key test -> kiírja a megnyomott billentyűk kódját
    - partition sd card -> ext3+fat32 partíciót hozhatunk létre az sd kártyán
    - fix permissions -> az engedélyeket állítja helyre

    Valamilyen PCSuite szerű programot honnan szerezhetek be?
    Miksz kolléga linkelt nekünk egy Dell Phone nevű programot. (Másik link)

    Tudtok-e ajánlani xyz programot?
    Van saját topicja: Android Appz.
    Market asztali gépen:
    - http://www.androidzoom.com/
    - http://www.appbrain.com/ <- Ajánlott
    Néhány ajánlott app:
    SMS kliens – Handcent SMS
    Böngésző – Dolphin Browser HD, Miren Browser
    Mobilnet kapcsolgatásra – ApnDroid
    Hívás költség követésre – Call Meter NG
    QR kód leolvasásra – Barcode Scanner
    Videó lejátszásra – yxplayer, mvideoplayer, Rockplayer
    File kezelő – ES File Explorer, Astro, Root Explorer
    Rendszerfigyelő – Quick System Info
    Sebességtesztelésre – NeoCore, Quadrant, Linpack

    Az örök kérdés Task killer kell/nem?
    Tippek, trükkök, tévhitek: A Task Killer

    Vettem egy új nagyobb memóriakártyát, elég csak mindent átmásolnom a régiről?
    Ha nem használtál ext particiót akkor elég csak mindent átmásolnod az új kártyára.
    Ha volt ext particiód akkor egy több lépéses folyamat áll előtted.
    1. Csinálj backupot recoveryben (régi kártyára)
    2. Másolj át mindent az új kártyára, majd tedd bele a telefonba.
    3. Indítsd a telefont recovery módban.
    4. Backup and Restore menüben válaszd az Advanced Restore-t
    5. Restore sd-ext, ezzel készen is vagy.
    Nem árt, ha a telefont nem kapcsolod be az sd nélkül. Összekeveredhetnek a dolgok. Szerencsére a folyamathoz nem is kell bekapcsolni a telefont (recoveryn túl).

    Szabad/lehet-e az akkumulátort kisütni/formázni/túltölteni?
    Egy tartalmas leírás a témáról _X10Dead_ tollából(billentyűzetéből :DDD )

    Nem szeretném, hogy minden kép megjelenjen a Galleryben, mit csináljak?
    Amelyik könyvtár tartalmát nem szeretnéd viszontlátni a Galleryben oda hozz létre egy filet .nomedia névvel.
    Ez egy olyan fájl aminek csak kiterjesztése van. Létrehozása: Pl total commanderrel Shift+F4 az ablakba beírod .nomedia. A tartalma nem számít. Elmented és készen is vagy.

    Szeretném lementeni az eddig telepített programjaim telepítőfájlait (.apk) van erre lehetőségem?
    A marketen több app is található erre (pl: Titanium Backup, Appmonster). Az ingyenes változatok hátránya, hogy a markethez tartozó linkeket nem állítják vissza. Így az update lehetősége kiesik (illetve nem kapunk értesítést, ha lehet updatelni az adott appot).
    kelzsoca kapcsolódó leírása

    Fájlokat szeretnék másolni a telefonom és a PC-m között, megoldható ez kábelek nélkül is?
    kelzsoca leírása

    Hasznos információk a topicban vegyesen:
    Ren Hoek kolléga által összegyűjtve vol. 1
    Ren Hoek kolléga által összegyűjtve vol. 2

    Szerintetek melyiket vegyem a Blade-t vagy XYZ telefont?
    Először is ezt neked kell eldöntened. Viszont amivel általában jobb az árkategória társainál a Blade az egyrészt az 512MB RAM ez duplája a megszokottnak. Illetve a kijelző ami egyrészt 3,5 collos, másrészt 800x480 pixel felbontású ez az úgynevezett WVGA felbontás. A vetélytársak jellemzően HVGA (320x480) felbontású kijelzőkkel vannak ellátva.
    Egy kép talán jobban mutatja, hogy mit is jelent a kijelzők felbontása közötti különbség:

    [Összeállította: Saccco]

    [Utoljára módosítva: 2011. Február 5.]

    [Külön köszönet a linkelt urak munkásságáért!]

    Eredeti hsz:
    A mai naptól kezdve kapható hazánkban eme Remek kis készülék.
    36k Dominóban, ami hihetetlen jó ár.

    Rövidebb leírás:
    600-as Qualcomm processzor hajtja(ez van az x10 miniben, Optimusban, Legendben stb)
    256 MB RAM
    3.5"-os kapacitív a kijelzője, mely 480*800-as felbontású TFT. A kijelzője csodaszép!
    Anyagminőségben teljesen korrekt.
    3.2 MP-es AF-es kamerával bír.
    Van benne Wifi, GPS, Bluetooth, mozgásérzékelő stb.. Tehát minden földi jó!

    [ Szerkesztve ]

    █ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █

  • Wyll

    őstag

    ok

    [ Szerkesztve ]

    Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Wyll

  • olbaidhun

    őstag

    válasz olbaidhun #4860 üzenetére

    HDD dokkoló/keret kellene:

    paleszka

    7o/638-9O93 ► Telón érsz el leghamarabb \_(ツ)_/

  • albert8

    addikt

    léál[link]

    [ Szerkesztve ]

    Flickr----https://www.flickr.com/photos/113522384@N02/? -----------------------------------Krumplistészta----https://krumplisteszta.wordpress.com/

  • V.Dave

    senior tag

    lllllllllllllllllllll\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\////////////////////////

    lllllllllllllllllllll\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\////////////////////////

    lllllllllllllllllllll\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\////////////////////////

    [M]lllllllllllllllllllll\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\////////////////////////[/M]

    [ Szerkesztve ]

    Xiaomi mi 8 6/128

  • Wyll

    őstag

    [ Szerkesztve ]

    Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Wyll

  • Wyll

    őstag

    ok

    [ Szerkesztve ]

    Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Wyll

  • Varoz

    őstag

    Próba 1-2-1

    [ Szerkesztve ]

    hTC Quietly Brilliant // „Nem értek egyet azzal, hogy a szerénység fontos erény. A logikus elme mindent olyannak kell hogy lásson, amilyen. És ha lebecsüli magát, éppúgy eltér az igazságtól, mintha eltúlozta volna.” (OO=[][]=OO)

  • Winner_hun

    félisten

    Eddigi egyéni arcképek (2010.02.08.):

    ABE 04ahgy Abu85 Ace Ventura Achill3uS adalbert1 14adam ADAM1337 Adi aDM|RaL^ aero. Aggregátor aginor Agostino Agyzuzo AirBooms _ak_ akaido akosf akoska07 Algieba alien_ AlyArkhon Alvin_ti4200 amargo AMATŐR AMD Power [amne] anaqer AND1 Andie anjani182 ANT antikomcsi anulu aram01 Archer Aréna-blog Ariadne Arnold2 Atomgeszi attisx audi100td AXisBOLD aya _az babicsbalu bacsis Badman 4ever Bagira01 Bagoly bakosgabor57 Balinov ballington band1103 bandus Barthezz2 Bash Batman Bazsesz BEE beencee belaazallat Benmartin Beri Biaggio Bibby biggamer Bigya biker bim BioNiCMaN BITBOYS B-L-A-C-K bLaCkDoGoNe Black Dragon BloodRay bluechip blueMerle bobace BobChemistry bobsurf Boci_83 Bog bolcsodal bolondember Bon3ss boogie84 Bordoi Borosz Boxer001 BR4D brownus Brumi˘ b-type Bubee82 Bubu79 buherka busman ByB bzoley Calogero canniball Cathfaern C.Brigante Celtic ciry ^Clown Club col -conrad- cowboy_bebop CptMisi CPT.Pirk c41r0^ Creative997 CriticalHit Criton Csabee. Csapi007 csapos2 csigi csongi csontváz csudri Cyberpunk C4mp3r daa-raa Daemon09 Daffni2 dangerzone dante3 darál0w DarkByte Dark KillerX Darth_Revan Dassler dave93 Daweee dbius DeadMeat Def26 DeFranco deicide Depression diablo1984 Dictator^ didyman Diego! Digital DigitXT Dilikutya Dirtyz divot Djuree Dj Sügi DM-Fan doc Dodi72 dokar dokee78 DonLeo DonMedve donw3ga D1Rect Dr.Én D4rkm4n DroneZ^ DrSoul Dtomi dudika10 duffbeer Dufresne dunc Dyno Dzsekó Eagle16 Eagl3 Earl 007 eastsider EczkE eddie17 Edenyke elit_hun Elrood emre emvy engusz Enjoy ent Enton erdoke escie Esmein éN79 eziskamu Face8814 F-ECT$ FefeeX FehérHolló Fejo Feree13 Fercsa ffodi Fiery FireKeeper Flashback fLeSs FoBCRaistlin föccer Foglalt név forceberg FRENK1988 Frenky89 gabipaci GabN73 g4dg3t Gambit Garfield G@ben gbors Gebriel GeniusHU gege71.hu _George geprombolo Gerisz gerlaip gery03 Gh0sT Goose-T gooool Gorneck23 gozso grabber Grafiqs greatchaos Gubro gyiku Gyufaaa Gyuri27 Gyusz hackeeeee Hack3er h.adam.92 Hasek 7Heads Drago Hedgehanter heihachi helkis hemaka Henk Henker2 Hequila HERR Z hoffman_ Hold hossszú Hujikolp hunfatal Hun'reeth Hunter2 I_Am Ice!? Iginotus Ijk Inarus Incognito .:InnoMan:. Integra Iscariah iSTYLE iwu Jadro jagada Janesz Janoska26 Játékos j.bravo jeges Jégkokó jer1cho JetiRulez Jhonny06 Jim Tonic JJános joey7 joey20 johnjohn joi29 jones965 Jorus joshua7 juliabrilke kaller1 kamikaze boci Kanczy Kareszovics Karma Kasza08 Kazimír kelzsoca kem keopsz KERO_SAN kételkedem Khaal khalox Kicsirics77 KicsiUbul Kidus kisza25 klambi Klemens KMan Kombat Kommy Konflikt Korcsii korpicschess koxx kovsol kp78 KPepe kraftxld KrenAtesz .:Kristian:. krómX kulerr kymco LackoMester ladybug Lajkó L_ajos lapa Laraxior [lAyCsI] LeC LEFTHORSE1 legiaap Lenry lesaux leviske lezso6 -=Libria=- lipi67 littlelion21 ll-kobe localhost Loha lorcsi Lord Vader LordVader80 Lord Zero Lorenzo9 Loretto lsc LucifeI2 ludsimon luw2win L|zsidoboz MaciG Macilaci457 Macka madarasz92 mad1 Major Major Manitou marcias Mariann294 Markgx10 MarKoo maross marsu mayerlaci máyköl mave13 mephi666 Mercutio_ meroly mindfreak MmDorian Móci moha21 mokus1 moongoose moonman MoP_FX 57 Morden24 Mosqu!to Motion_Blur Mr.Grincs mrlujoak MUŁĐER mukibuci munky Muton mycso <MZ/X> nap Napfénysüti Narancs Narxis Neck negyedes Ndruu 8nemesis8 nemma Neonoize™ Neoteric nesa <NewL>Newyorker ngabor2 nike_ Nimrod No-kia -NOKIA- NoLF Nordic nrgia nRu3 Nunder nygma Nyugdíjas nyunyu N-vidi-A Obi-1 OC Oliverda ollie Oly orbano oregcsóka Overlocker Panther Papa-Georgo Parci Pá pcguru1 Pecc Peet210 pegazus PeliScan PEPE85 peterkeT peterszky Petie peti_s _Petya_ philoxenia PH-User picur220 pigatt pilóta pisztoly pityeszka Plag Plazer plus44 [pod]Diablo poffsoft Polacheck Polesz polip polonic Pompi PostMan PowerBuldog PPeter Prof01 proper pschio Psychonaut Ptech ptiboy Pubszon pulsar PuMbA puttputt qdak Qorthral Qru Quan-Chi Quiksilver Racecam raczger radi8tor1 Ragadozó ragazzo Ramius raskolnikoff rdi Reac^ Recon Recon666 ReJim Renwick Retekegér rétisün RexpecT Rez_Grof Rhino666 Ricardo Richter36 rii RIOS Gépház Ripper03 rlazol rob210 Robaj robyeger rocket róland rolko RootRulez Rossi RoyalFlush RpPRO rumos14 runner 125 rup1u5 Rusi Saccco sagesz93 Saint_ Salvador20 Sanya Sareth Sárpac Sátán44 sbazsi Sefter sekli _seth_ sh4d0w Shadowfax sheratan shev7 Shim Shkiz0 Shodan shteer Sianis Sicilian Sickboy25 Sidaries Silent77 simonzé Sipi sirály12 Sirandrish Sir Riccio sith7 Sk8erPeter Skizz Skynet258 Slayer Valor slett27 SLYM smartshop.hu smiti sNORh Soak somé Sonja Sopi Speed(R) Speeedfire spyduck ssolitude Stalker-2572 Ste stevve Str8 sk8r subaruwrc Superman Sweet Lou 6 syC Syl SymbianOS Szabesz szab.tamszacsee szasanyi szicsu SzlobiG Szten Márs t1 tariattila TayRol Tel Elek TESCO-Zsömle TexT-BoY TheChos3nOne The DJ TheSilencer Thomas1 Thrawn Thulcandra Thunderzolee Tibiajax tildy Tim82 tiv61us tiv83us ToBeY Tomate Tom5 t|-|om! Tomi 16 TommyGun Toness tope torz on borz total90 tothbe Tothgera30 Totyi trassher tr00p3r t-shirt t-unit tupacamaru tuskooo Tüzi Type-R tzsolesz udi Undoroid vakondka VAN der BOSS Vandit. Vangelis várnarancs Vasinger! v!ct0y vedini venember83 Vigneau Vikthor Viktor0610 virkir Vistaboy Viszlát _Volkovy_ V.Stryker v.tom V_Zoli [w] werttzui west westcoastog westlake WesTM whitezo88 Wictor WillChi Winne Winner_hun WonderCsabo wwhy XaraX X@b3e Xelo Xirtam Xpod yakuza.tora Yaye Ye_Nő yetike Yutani zack Zájec z0d1AK Zebu zed1983 Zé_Mester Zenty - = Zk = - zodoZoli1222 zolynet zoo8800 zozzant 30z.Samu zsiga667 Zsoccc Zsu_zuchy

    ► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

  • Wyll

    őstag

    ok

    [ Szerkesztve ]

    Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Wyll

  • albert8

    addikt

    Flickr----https://www.flickr.com/photos/113522384@N02/? -----------------------------------Krumplistészta----https://krumplisteszta.wordpress.com/

  • Wyll

    őstag

    ok

    [ Szerkesztve ]

    Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Wyll

  • Saccco

    nagyúr

    .

    [ Szerkesztve ]

    █ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █

  • Saccco

    nagyúr

    ZTE Blade
    Pengeélen táncolva

    Utolsó módosítás: 2011. Február 11.

    Rövid leírás:
    600 MHzes Qualcomm MSM7227 processzor (Többek között ez található az SE x10 miniben, LG Optimusban, HTC Legendben SE X8ban, stb.)
    512 MB RAM / 512 MB ROM
    3.5"-os kapacitív a kijelző, mely 480*800-as felbontású TFT.
    3.2 MP-es AF-es kamerával bír.
    Wifi, GPS, Bluetooth, Gyorsulásmérő, 3 tengelyű mágneses szenzor, fényérzékelő, közelségérzékelő.

    Gyakran Ismételt Kérdések
    FAQ / GYIK

    Fontos!
    Ahogy a topic címében is olvasható/látható: „Olvasd el az első hsz.-t !”

    Fontos 2!
    Aki életében most vett először androidos telefont, tegyen meg annyit a fórumozók és a saját lelki nyugságáért, hogy végignyomkodja a beállítások menüpontot a telefonban! Sok kérdésre magától is megtalálja az ember a választ. Természetesen ha nem megy azért van a fórum szívesen segítünk (azt hiszem nem csak a magam nevében mondhatom ezt).

    Fontos 3!
    A topic kezd hatalmas méreteket ölteni. Ám fent a sarokban van egy keresés ablakocska. Kérek mindenkit próbálja használni. Sok-sok információ fellelhető vele. Természetesen szívesen segítünk, ha nincs válasz.

    Fontos 4!
    ZTE Blade /Olvasd el az első hsz.-t ! FÜGGETLENÍTÉS TILOS!/ – A „Függetlenítés Tilos” azért van kiemelve, mivel a magyarországi törvények alapján a telefon házilagos függetlenítése tilos (értelemszerűen a szolgáltatónál végzett függetlenítés nem tartozik ide). Mivel a függetlenítés tilos a törvények alapján, így a fórumon (az alapelvek alapján) a függetlenítés mikéntjéről/módszereiről beszélni is tilos!
    Kapcsolódó cikk: Mit csinálhatok a telefonommal? – Függetlenítés
    A lényeg, hogy mi otthon nem függetleníthetjük a telefonunkat, sőt, sarki GSM boltba sem vihetjük el, mert az egyrészt azonnali garanciavesztéssel jár, másrészt a BTK 300 §/C szerint törvénybe ütközik, hiszen vétséget követ el, aki adat bevitelével, továbbításával, megváltoztatásával, törlésével, illetőleg egyéb művelet végzésével a számítástechnikai rendszer működését jogosulatlanul akadályozza, így két évig terjedő szabadságvesztéssel, közmunkával vagy pénzbírsággal büntethető.

    Milyen kijelző van a telefonban TFT/OLED ?
    A magyar T-Mobile által árult ZTE Blade, kizárólag TFT kijelzővel kerül forgalomba. OLEDes változat leginkább csak Angliában az Orange-nál kapható, illetve volt kapható mostanra ott is inkább TFT-s kapnak az emberek.

    Mennyi RAM/ROM van a készülékben?
    Minden ZTE Blade 512RAM illetve 512ROMmal hagyja el a gyártósorokat. Amelyiknél a Menü -> Feladatkezelő -> Errőforrás fül –nél nem 414 látható azt az eszközt frissítetni kell mivel szoftveresen korlátozva van. A frissítést bármely T-pontban garanciában elvégzik.
    Keresési kulcsszó: csodazip

    Pixelhiba?
    Többen jelezték, hogy találkoztak pixelhibával. Sajnos jellemző hiba, sok készülék szenved tőle. Viszont többnyire nem is látszanak, illetve csak a fórumban wc-tesztként elhíresült módszerrel vehetők észre. Sok pixelhiba mentes készülék is van.

    Mi az a „gradiens hiba”?
    A kijelző valamely szürke árnyalatot kékesen jelenít meg. Szoftveres hibáról van szó. A probléma megoldása egy frissítés, melyet garanciában elvégeznek bármely T-pontban.
    Keresési kulcsszó: csodazip

    Miért van az, hogy 1 napja használom a telefont és már nincs pénz a kártyámon?
    Az android rendszer lételeme az internet elérés. Emiatt alapbeállításon kérdés nélkül barangol az interneten. Könnyen kikapcsolható: Beállítások -> Vezeték nélküli vez (felül) -> Mobil hálózatok (alul) -> Adatkapcsolat(felül, valami hasonló) pipa ki.
    Kapcsolgatni is lehet ha erre van szükség, erre célszerű a marketből leszedni az Apndroid nevezetű appot.

    Hátlap lötyögés:
    Az 512esek esetében többen tapasztalták, hogy a hangszóró oldalán lötyög a hátlap. A megoldás egyszerű kicsit erősebben kell összenyomni ezen a ponton, hogy a kis kampó beakadjon a helyére és a probléma meg is szűnik.

    Használói tapasztalatok?
    sto1911 cikke a Logouton. (Általános teszt + leírások (van benne olyan rész ami már nem aktuális)(Root ? 3D stb.))A leírásokhoz ajánlott a Modding rész – görgess lejjebb!!!

    Lehet-e a memóriakártyára telepíteni?
    A gyári 2.1es T-Mobile-os ROMban nem lehetséges. Ehhez szükség van egy módosított 2.1es ROMra (ilyenkor 2.1 esetén 2 partíció szükséges a memóriakártyán (fat+ext2)). Vagy a 2.2 gyárilag tudja.
    !!!Lehetőség szerint ne a recoveryvel formázzuk meg a kártyát!!!

    Hogyan tudok saját csengőhangot/SMS hangot betenni?
    Az SD kártyán egy ilyen stuktúrát kell létrehozni:
    /sdcard/media/audio/alarms
    /sdcard/media/audio/ringtones
    /sdcard/media/audio/notifications

    Vagy Marketből is leszedhető sok erre képes app, pl RingDroid.

    Hogyan tudom telepíteni a Flash-t?
    Sehogy! Sajnos a telefonban lévő processzor (armv6) nem támogatott! (Flashez egy armv7es vagy újabb cpu kellene, ami nincs meg, mivel a Blade cpuja armv6os.)

    Lesz-e 2.2 hivatalos frissítés?
    Jelen állás szerint, 2011 Q1-ben várható. Ez nem kőbevésett dolog!

    Létezik-e 2.2 ROM?
    Igen léteznek ilyenek. Többségük egy kínából kiszivárgott 2.2es ROMon alapul (MCR). Illetve van pár aminek a japánban kiadott Blade-n található 2.2 az alapja (Jellyfish).

    Csodazip? Az miaz?
    A csodazip segítségével lehet feloldani a maradék 256mega ramot a készülékben. Illetve megszűnik a gradiens hibaként ismert jelenség is. Telepítésével egy gyári T-s romot kapunk. (Minden addigi adat törlődik!)
    Innen letölthető.
    A telepítés:
    1. image mappa létrehozása az SD kártyán
    2. image mappába ki kell csomagolni a letöltött zip tartalmát (a zippet nem kell beletenni)
    3. Telefon kikapcs, akksi ki, simkártya ki
    4. Hang fel + Bekapcsolás nyomvatartása
    5. Zöld feliratok jelennek meg a kijelzőn – meg kell várni amíg végez
    6. image mappa törlése az SDről

    Mi az a wipe?
    Wipe az amikor mindent törölsz a telefonból. A recoveryből elérhető a wipe/factory reset menüpont alatt.

    Mi az a recovery?
    A recovery az utolsó mentsvár ha baj van. Ez a telefon vészvisszaállító helye. Az gyári recoveryvel nem lehet sok mindent kezdeni. Ezért szokás a ClockWorkModot feltenni. Amivel lehet biztonsági mentést csinálni/visszaállítani, flashelni.

    Mi az a flashelés?
    Flashelés alatt azt értjük, hogy a recoveryből felteszünk egy ROMot, vagy egy bármilyen modosítást amit csak így flashelve lehet feltenni.

    Mi az a bootloop?
    Ha valami probléma történik flasheléskor vagy valamit felflashelünk amit nem kéne vagy nem úgy kéne akkor jön elő ez a jelenség. A telefon nem tud talpraállni betöltéskor megáll a betöltő képernyőn, villan majd újra. Nem tud elindulni ezért újraindul, újra és újra.

    Mi az a rootolás?
    Kapcsolódó cikk: Android - mire jó a rootolás?
    Az egyedi ROMok többsége rootolt. Így azokat külön nem kell rootolni.

    Csak saját felelősségre!!!
    Lehetőség szerint a leírásokat ne csak átfussátok, hanem olvassátok el!

    Honnan szerezhetek be ROM-okat?
    Dashes ROMjai – 2.1Eclair, MCR és JellyFish alapokon.
    kelzsoca által módosított ROMok (JJ és MCR és FLB alapokon) - !!! Van magyar nyelvű 2.2es változat is!!!
    MCR, Japanese Jelly, FLB ROMok
    ROMok egy helyen by frozzyZTE
    MCR R11 by sonique Egyik és Másik
    MCR R12 by sonique ZTE vagy Stock dialerrel

    Hogyan tudom ezeket feltenni?
    Tömören: szükség van egy recovery telepítésre, amiből majd fel lehet tenni a kívánt ROMot.
    Fórumtársak által készített kapcsolódó leírások:
    kelzsoca Normálisan működő recovery+SD kártya particionálása (ext2+fat32)
    wlf ROM felrakás
    syl5 A2SD
    A következő leírás leginkább vészmegoldás, ha lehet ne egyből ezzel kezdjenek a nem hozzáértő emberek! Ha elsőre nem mennek a driverek akkor célszerű másodjára is megpróbálni!
    Recovery flashelés számítógép nélkülsonique leírása – rövid és velős, haladó felhasználóknak ajánlott, illetve ha nagyon nagyon nem mennek a driverek akkor is hasznos (főleg XP-n fordul elő – bár erre is vannak driverek).
    ux1 – Valóban korrekt USB Driver x32 és x64 Win7-hez
    Driver (Vista/7 x32/x64) + ADB
    ZTE USB 5.2066.1.7 XP/Vista/Win7 x86/x64 by ux1 linkelte nekünk
    USB problémák orvosolásaux1
    Van egy harmadik féle módszer recovery telepítésre. Ebben a módszerben a csodazip módosításával telepítjük a recoveryt. Semmilyen driver nem kell hozzá.
    Bővebben: Csodazip, és ami mögötte van!
    (Csodazip – gyári állapot visszaállítás,
    Csudazip - recovery telepítésre, nem tartalmaz ROMot!!!
    Csudazip2 – recovery telepítésre és particiós tábla átméretezésre, nem tartalmaz ROMot!!!)

    Feltettem a csudazip2-t a leírás alapján, majd feltettem egy főzött romot a leírás alapján, a zöld robotig jut el a telefon és nem megy tovább, mi a gond?
    Megoldás itt.

    !!!Lehetőség szerint ne a recoveryvel formázzuk meg a kártyát (ext)!!!
    Később gondot okozhat wipe-nél!

    Sokan panaszkodnak hogy furcsa jelenségek, anomáliák jelentkeznek egy főzött rom felrakása után. Megoldás?
    Először is ne felejtsünk el mindig wipeolni (mindent törölni, recoveryből). Ha a sima wipe nem oldja meg akkor ezt csináljuk.

    Hogyan lehet működésre bírni az Android SDK-t (adb) Ubuntun?
    ux1 - leírása

    Feltettem egy recovery-t szeretném leszedni és másikat a helyére, hogyan lehet?
    A telepített recovery-t nem kell eltávolítani. Egyszerűen az újabb vagy másik verziójú recovery-t rá kell flashelni. Úgy ahogyan anno azt is feltetted.

    Hogyan lehet témákat(framework) feltenni a ROMokra?
    Fontos, hogy nem minden téma megy fel minden ROMra! Jellemzően az egyes ROMokhoz saját témák vannak.
    A frameworköket ugyanúgy kell feltenni ahogy a ROMokat.
    Fontos!!! – Csak egy teljes boot után lehet témát telepíteni különben bootloop!
    Lépések:
    - Téma letöltése
    - zip SD kártyára másolása
    - Recovery indítása (hang le+bekapcs hosszan)
    - install zip from sd card
    - choose zip from sd
    - Kiválasztod a zippet
    - A sok no közül kiválasztod a yes-t
    - Reboot System
    - Have fun :DDD

    Honnan szedhetek le témákat?
    Az éppen aktuális legfrissebb ROMokra itt találod a témákat.

    Hogyan lehet kicserélni a bootanimációt?
    Először is a telefonnak rootolva kell lennie. Ha ez megvan akkor nagyon egyszerű a dolgunk, a system/media könyvtárban lévő bootanimation.zip fájlt kell kicserélnünk egy nekünk tetszőre. Ha simán kitöröljük akkor meg egy szimpla android feliratot kapunk bekapcsoláskor.

    Hogyan lehet bootanimációt készíteni?
    Bootanimáció készítés androidraNohab61 cikke

    Azt a zöld robotot nem lehet kicserélni ami induláskor feltűnik?
    De ki lehet cserélni. Egy új splash-t kell flashelni a helyére. Hogy ezt hogyan tehetjük meg azt ux1 kolléga írta le nekünk itt. Szigorúan csak saját felelősségre!

    Feltettem egy terminal emulátort, milyen parancsokat használhatok?
    http://logout.hu/cikk/android_terminal_parancsok/teljes.html]Android terminál parancsokanglergab cikke

    OC az mi?
    Az OC az overclocking rövidítése. Azt jelenti, hogy a processzort egy magasabb frekvencián járatjuk. Egyes új romokban(kernelben) már támogatott (Pl JellyFish RLSek).
    Használatához szükség van a SetCPU appra a marketből.
    A túlhúzás rövidítheti a telefon élettartamát! Csak saját felelősségre!

    Nem hivatalos 2.2es ROMokban nem megy a rádió, van erre megoldás?
    andorko fórumtárs megoldotta

    Szeretném megváltoztatni az alapértelmezett betűtípust a Blade-en van erre lehetőségem?
    kelzsoca leírása – csak rootolt eszközön!

    App2SD (MCR, JellyFish RLS-ek, FLB, ext2es app2sd-s 2.2)?
    Sokan nem értik, hogy hogyan is működik az app2sd a zárójelben említett romokon.
    Szükség van a kártyán 2 particióra. Az elejére kell egy FAT16/32 ezután egy ext2 (némelyik rom már támogatja az ext4et is). Ha ez a particiónálás megvan akkor gyakorlatilag készen is van. A zárójelben említett romok ha találnak ext2es particiót akkor maguktól használatba is veszik.
    Mi lesz ilyenkor a froyo app2sd-vel? – Továbbra is működik. Viszont, ha ilyenkor bármely app át lesz mozgatva sd-re, például a marketben fellelhető sok ilyesféle appok egyikével. Akkor nem történik más, csupán az SD kártya ext2 és fat particiói között rakosgatja az adatokat.
    Mégis fogy az internal memory? – Ezzel a módszerrel sem kapunk végtelen tárhelyet. Mivel azért az appok teljes egészében nem kerülnek át még az ext2es részre sem. Így idővel így is telítődik a belső memória.
    Mi értelme az ext2es app2sd-nek Froyo-n? – Azért jobb az ext2es app2sd-t használni, mert ezt nem befolyásolja, hogy az adott app támogatja-e az SD-re telepítést.
    App2SD+?
    Ezzel a módszerrel a Dalvik Cache is átkerül az SDre. Class6os kártya alatt nem érdemes használni, lassulhat tőle a rendszer.
    !!!Lehetőség szerint ne a recoveryvel formázzuk meg a kártyát!!!

    Hogyan tudom visszaállítani a gyári állapotot?
    Módszer 1 - agressor12 Eredeti ROM visszaállítása.
    Módszer 2 - Keresési kulcsszó: csodazipAjánlott megoldás! -

    Mi az a VM Heap?
    A VM Heap határozza meg, hogy mennyi memóriát használhat egy app a futása során. Alap esetben ez az érték 24MB. A módosított ROMoknál jellemzően 32. Gyors rendszer eléréséhez célszerű 42-48 közé belőni.

    Lehetséges-e a hangerőt növelni? Hangminőséget javítani?
    A_ScHuLcZ kiegészítése a hangminőség javítására.

    Hogyan tudom tesztelni a telefont?
    Telefon tesztelése ux1-től. Szintén Tőle titkok.
    Egyes új romokban nem működnek a szervízkódok!

    A recovery menüje:
    (wlf fórumtárs leírása)
    - reboot system now -> újraindítás
    - apply sdcard:update.zip -> az sd kártya gyökérmappájában található update.zip-et telepíti
    - wipe data/factory reset -> törli a data partíciót, tehát minden programunkat, beállításunkat
    - wipe cache partition -> törli a cache-t
    - install zip from sdcard -> a további menüpontokban megadott .zip-et fogja telepíteni
    - apply sdcard:update.zip -> az sd kártya gyökérmappájában található update.zip-et telepíti
    - choose zip from sdcard -> kiválaszthatjuk az sd kártyán, hogy melyik zipet telepítse
    - toggle signature verification -> ehhez ne nyúljunk
    - toggle script asserts -> és ehhez sem
    - backup and restore -> mentés és visszaállítás
    - backup -> komplett mentést csinál az aktuális rom-ról, amit az sd kártyán a clockworkmod/backup/<a backup dátuma> mappába tesz
    - restore -> kilistázza a korábbi mentéseket, választhatunk, melyiket állítsa vissza
    - advanced restore -> a mentés kiválasztása után lehetőség van annak csak egy részének visszaállítására
    - mounts and storage -> itt csatlakoztathatunk és leválaszthatunk partíciókat, valamint formázhatunk is
    - advanced -> haladó opciók
    - reboot recovery -> a recovery újraindítása
    - wipe dalvik cache -> a dalvik átmeneti tároló törlése
    - wipe battery stats -> az akksiról gyűjtött statisztikák törlése
    - report error -> ha valami félresikerült, elmenthetünk egy log fájlt az sd kártyán: clockworkmod/recovery.log
    - key test -> kiírja a megnyomott billentyűk kódját
    - partition sd card -> ext3+fat32 partíciót hozhatunk létre az sd kártyán
    - fix permissions -> az engedélyeket állítja helyre

    Valamilyen PCSuite szerű programot honnan szerezhetek be?
    Miksz kolléga linkelt nekünk egy Dell Phone nevű programot. (Másik link)

    Tudtok-e ajánlani xyz programot?
    Van saját topicja: Android Appz.
    Market asztali gépen:
    - http://www.androidzoom.com/
    - http://www.appbrain.com/ <- Ajánlott
    Néhány ajánlott app:
    SMS kliens – Handcent SMS
    Böngésző – Dolphin Browser HD, Miren Browser
    Mobilnet kapcsolgatásra – ApnDroid
    Hívás költség követésre – Call Meter NG
    QR kód leolvasásra – Barcode Scanner
    Videó lejátszásra – yxplayer, mvideoplayer, Rockplayer
    File kezelő – ES File Explorer, Astro, Root Explorer
    Rendszerfigyelő – Quick System Info
    Sebességtesztelésre – NeoCore, Quadrant, Linpack
    Wifi dobálásraREGPON wifi KeepAlive

    Az örök kérdés Task killer kell/nem?
    Tippek, trükkök, tévhitek: A Task Killer

    Vettem egy új nagyobb memóriakártyát, elég csak mindent átmásolnom a régiről?
    Ha nem használtál ext particiót akkor elég csak mindent átmásolnod az új kártyára.
    Ha volt ext particiód akkor egy több lépéses folyamat áll előtted.
    1. Csinálj backupot recoveryben (régi kártyára)
    2. Másolj át mindent az új kártyára, majd tedd bele a telefonba.
    3. Indítsd a telefont recovery módban.
    4. Backup and Restore menüben válaszd az Advanced Restore-t
    5. Restore sd-ext, ezzel készen is vagy.
    Nem árt, ha a telefont nem kapcsolod be az sd nélkül. Összekeveredhetnek a dolgok. Szerencsére a folyamathoz nem is kell bekapcsolni a telefont (recoveryn túl).

    Szabad/lehet-e az akkumulátort kisütni/formázni/túltölteni?
    Egy tartalmas leírás a témáról _X10Dead_ tollából(billentyűzetéből :DDD )

    Nem szeretném, hogy minden kép megjelenjen a Galleryben, mit csináljak?
    Amelyik könyvtár tartalmát nem szeretnéd viszontlátni a Galleryben oda hozz létre egy filet .nomedia névvel.
    Ez egy olyan fájl aminek csak kiterjesztése van. Létrehozása: Pl total commanderrel Shift+F4 az ablakba beírod .nomedia. A tartalma nem számít. Elmented és készen is vagy.

    Szeretném lementeni az eddig telepített programjaim telepítőfájlait (.apk) van erre lehetőségem?
    A marketen több app is található erre (pl: Titanium Backup, Appmonster). Az ingyenes változatok hátránya, hogy a markethez tartozó linkeket nem állítják vissza. Így az update lehetősége kiesik (illetve nem kapunk értesítést, ha lehet updatelni az adott appot).
    kelzsoca kapcsolódó leírása

    Fájlokat szeretnék másolni a telefonom és a PC-m között, megoldható ez kábelek nélkül is?
    kelzsoca leírása

    Hasznos információk a topicban vegyesen:
    Ren Hoek kolléga által összegyűjtve vol. 1
    Ren Hoek kolléga által összegyűjtve vol. 2

    Szerintetek melyiket vegyem a Blade-t vagy XYZ telefont?
    Először is ezt neked kell eldöntened. Viszont amivel általában jobb az árkategória társainál a Blade az egyrészt az 512MB RAM ez duplája a megszokottnak. Illetve a kijelző ami egyrészt 3,5 collos, másrészt 800x480 pixel felbontású ez az úgynevezett WVGA felbontás. A vetélytársak jellemzően HVGA (320x480) felbontású kijelzőkkel vannak ellátva.
    Egy kép talán jobban mutatja, hogy mit is jelent a kijelzők felbontása közötti különbség:

    [Összeállította: Saccco]

    [Utoljára módosítva: 2011. Február 11.]

    [Külön köszönet a linkelt urak munkásságáért!]

    Eredeti hsz:
    A mai naptól kezdve kapható hazánkban eme Remek kis készülék.
    36k Dominóban, ami hihetetlen jó ár.

    Rövidebb leírás:
    600-as Qualcomm processzor hajtja(ez van az x10 miniben, Optimusban, Legendben stb)
    256 MB RAM
    3.5"-os kapacitív a kijelzője, mely 480*800-as felbontású TFT. A kijelzője csodaszép!
    Anyagminőségben teljesen korrekt.
    3.2 MP-es AF-es kamerával bír.
    Van benne Wifi, GPS, Bluetooth, mozgásérzékelő stb.. Tehát minden földi jó!

    [ Szerkesztve ]

    █ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █

  • Mr.Csizmás

    félisten

    "...ez a játék arról szól, hogy esténként egy órát ki tudj szakadni az életedből, és luxuskörülmények között virtuálisan élvezkedj kicsit. Nincs még egy olyan játék ahol ennyire magával ragadó és hangulatos lenne a környezet! Semmi köze ennek az NFS szériákhoz, ez kb. olyan mintha egy E mercit akarnál összehasonlítani egy Nissan GTR-el! Maga nemében mind2 jó, de tökre másra találták ki őket. Simán csinálhattak volna valami hardcore szimulátort is, de eszük ágában sem volt. Ez a játék életérzés, és stílus. Naplementében Ibizán a levendulamezők mellett a tengerparton kocsikázni egy Aston Martinnal nem éppen sz*r dolog... Ha valaki szerint igen, az játszon az legózzon inkább vagy rakjon ki egy puzzlet! [Shuki]

    Tesztek:

    gamer365.hu (8/10)
    eurogamer.net (7/10)

    DLC kódok aktiválása: Redeem TDU2 DLC

    Casino DLC és egyebek beszerzése: TDU2 Store (500 token = 5,44 €)

    Linkek:

    Hivatalos honlap
    Hivatalos fórum
    TDU2 achievementek

    Segítség a roncsokhoz:

    Ibiza 1 + Ibiza 2
    Hawaii 1 + Hawaii 2

    Hibák, hibaelhárítás:

    Hivatalos fórum,support által naponta frissülő bugfix lista, mi lett kijavítva, mi van felvéve: [link]

    Támogatott kormányok, FF beállítása (angol): [link]

    Indokolatlan belassulások: a CPU és/vagy VGA az energiatakarékosság miatt idle órajeleken fut, és a TDU2 indítása után nem kapcsol vissza teljesre, hanem csökentett órajelen marad.
    Probléma megoldása: CPU órajelcsökkentő beállításokat kikapcsolni, és/vagy a videókártya programjában egy teljes órajeles profilt beállítani.

    PH! TDU2 játékosok listája
    (Aki szeretne a listára felkerülni írjon a Moderátort keresek topicba.)

    PH! nick - TDU2 nick

    smisa - SmisaHUN

    [ Szerkesztve ]

    "Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |

Új hozzászólás Aktív témák