- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel topik
- Magisk
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Honor Magic V2 - origami
- Apple iPhone SE - se vele, se nélküle
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
Új hozzászólás Aktív témák
-
keep2000
tag
No kedves hölgyek/urak, egy csomó hajtépés után már majdnem lecseréltem a gépet, amikoris megpróbálkoztam mégegy dologgal: új ROM. És örömmel mondhatom, CyanogenMod 10-es (Android 4.2) fut a készüléken. Lassulásról egyelőre nem tudok nyilatkozni, de a másik nagy szívfájdalmam, a Google Books hibás működése úgy néz ki megoldódott.
A menet a következő volt:
A forrás a http://4pda.ru/forum/index.php?showtopic=455264 oldal, google fordítóval betoltam angol célnyelvre, az első kommentben vannak kinyitható szövegboxok, ott a "custom firmware" résznél van egy "Port Android 4.2.2", erre bökve átdob egy másik oldalra, ahol ad még két linket, az első egy alig egy megás file, a másik pedig maga a firmware, az majdnem 400MB méretű. Ezt a kettőt letöltöttem, a Oma_RK30_JB_4.2.2_Format_NAND.zip fájlt felraktam sd kártyára.
Windows 10 és Windows 8.1 alatt sehogyan nem sikerült felkönyörögni drivert, de eszembe jutott, hogy van itthon egy régi pici netbook, arra végül feldobtam egy Windows XP-t, azzal megoldottam, használva a firmware csomagban levő drivereket. Van elvileg Win8-as is, de engem nem szeretett.
Kb a firmware zip fájlban levő instructions.txt szerint csináltam, bár a driverek felrakásával volt néha kavarása, de addig-addig próbálkoztam mindenféle újraindítással, amíg az RKAndroidTool.exe nem közölte, hogy most már látható RKChipes eszköz, de pontosan nem tudom megmondani, hogy sikerült. Talán olyasmi, hogy hangerő+ gomb mellett usb-re csatlakoztatni, aztán power gomb. Talán, de próbálkozni kell.
Innentől egy szimpla kattintással megflashelte, pár perc alatt. Restart után CWM recoveryben wipe data/factory reset, majd utána telepítettem a korábban felmásolt Oma_RK30_JB_4.2.2_Format_NAND.zip fájlt és újraindítás. Pár percig töltődött először, de megy.
Alapból orosz, de azért meg lehet találni a nyelv beállítást, magyar is van.
Ha vissza kell állni, az eredeti orosz fórumposztban ott van az eredeti rom is, meg ha jól láttam annak egy kiherélt változata, amiből kiszedtek pár fölösleges cuccot.
Eddig minden szép és jó, remélem most már helyreáll a rend és tudom értelmesen használni az eszközt. -
keep2000
tag
Szóval harmadik napja használom és akkor megint kérdeznék. Valami mintha nagyon fogná a gépet szoftveresen. Általában pörög, de minden 3-4. programmegnyitás iszonyat lassú, másodpercekig tart, mire feljön a billentyűzet, a play store rendszeresen "nem válaszol" hibaüzenetet ad, sokszor látom, ahogyan az ablak animáció lefut és szépen lassan kivilágosodik az adott alkalmazás. Máskor meg hibátlan. Tisztára olyan, mintha tényleg valami erősen futna a háttérben, mint windows indításkor a vírusirtó lemezpörgetése egy régi gépen.
Ilyen van másnál is? -
keep2000
tag
sziasztok.
Ma érkezett meg a gépem egy multipad 8 pro duo utódjaként. Eddig minden rendben, csak egy dolog tűnt fel. Az oldalsó hangerő, meg bekapcsoló gombok egy kicsit lazák, lötyögnek a helyükön, ha kicsit hozzáérek,már hallom a hangját. Ez másnak is ilyen vagy csak én vagyok a szerencsés?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPad Pro M2 11" 128GB Wifi Újszerű/2027.05.26.Gar./Akku 97%/p4316
- újszerű iPad Pro 11" (2018) Wi-Fi 64GB asztroszürke space gray Apple
- Samsung Tab A7 Lite (LTE/4G) SM-T225
- Apple Pencil Pro bontatlan 1 év Apple jótállás
- BONTATLAN ÚJ iPad Pro 2022 2024 M2 M4 Chip 11 és 12,9 128-2000 Deák Térnél Azonnal ÁTVEHETŐ
- Olcsó laptop! Lenovo Ideapad R3 3250U / 8GB RAM / 128Gb SSD!
- AKCIÓ! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged